V soboto 4. julija čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja, odpravljajo se v goste k velenjskemu Rudarju. Srečanje na Mestnem stadionu Ob Jezeru se bo pričelo ob 20.00 uri, s prenosom na drugem programu PlanetTV, pravico med knapi in šumari pa bo delil David Šmajc.

Po porazu pretekli vikend proti Celju varovance Slobodana Gruborja čaka v sobotnem večeru vsaj na papirju najlažji nasprotnik, zadnjeuvrščeni velenjski Rudar. Kljub temu, da se knapi po letošnji sezoni poslavljajo od Prve Lige Telekom Slovenije in imajo na svojem računu zgolj 10 točk, pa bodo varovanci Domna Beršnjaka prav gotovo nevaren nasprotnik, kar so pokazali tudi na zadnjih srečanjih, ko jim je tako rekoč zmanjkalo le nekaj športne sreče, da bi osvojili kakšno točko oziroma tudi zmago.

Rdeče-beli so po zmagi v gosteh proti kranjskemu Triglavu, kot že rečeno pretekli vikend doma priznali premoč Celju, tokrat pa iščejo pot do petnajste prvenstvene zmage s katero bi se zadržali na odličnem četrtem mestu prvenstvene lestvice. Strateg rdeče-belih v Velenju ne bo moral več računati na Matic Vrbanca, ki se je med tednom preselil v Celje, prav gotovo pa bo zelo pogrešal tudi Sanina Muminovića, s katerim se je Luka Petek v zadnjih srečanjih na štoperski poziciji zelo dobro znašel. A kot podarja dvaindvajsetletni branilec ima pri svoji igri še veliko rezerv: »Mislim, da napredujem s tekmami, dobivam potrebne izkušnje, a vem da imam veliko rezerv, veliko še lahko napredujem in k temu bomo strmel še naprej.«

Rdeče-beli so se v letošnji sezoni v treh medsebojnih obračunih dvakrat veselili treh točk, medtem ko se je uvodni obračun v Kidričevem končal z delitvijo točk, zadnjo tekmo konec februarja je v sodnikovem podaljšku odločil prvi strelec rdeče-belih Ante Živković, ki bo tudi tokrat predstavljaj eno izmed glavnih orožij v napadu. A vse se začne pri obrambi in kot poudarja Luka Petek, ki je v spomladanskem delu odigral sedem tekem v rdeče-belem dresu, se lahko s soigralci nadejajo treh točk le v primeru, če bodo odigrali stoodstotno: »Seveda bomo igrali na zmago, a ne smemo nikogar podcenjevat. Rudar je dobra ekipa, prav tako si imeli v letošnji sezoni tudi nekaj smole. Če bomo mi stoodstotni se nimamo ničesar bat.«

Srečanje med četrto in deseto ekipo iz prvenstvene lestvice se bo pričelo ob 20.00 uri s prenosom na drugem programu PlanetTV, za vse zveste privržence rdeče-belih pa bomo srečanje spremljali tudi na družbenih omrežjih Nogometnega kluba Aluminij.