Tudi iz drugega prvenstvenega gostovanja zapored se rdeče-beli vračajo dvignjenih glav. Po prejetem zadetku sredi prvega polčasa, so varovanci Slobodana Gruborja v nadaljevanju srečanja stopili na plin, za točko proti Bravu pa je s prvencem v rdeče-belem dresu poskrbel Roko Prša.

Športni park Šiška Ljubljana, gledalcev: /

Sodniki: Perić Dragoslav, Vukan Robert, Povšnar Dejan, Jug Matej. Delegat: Gustinčič Iztok.

Strelca: 1:0 Šego 25`, 1:1 Prša 72`

Bravo: Orbanić, Trontelj, Brekalo, Agboyi, Nukić, Šego (88` Kidrič), Drkušić, Kancilija (78` Žugelj), Žinko, Ogrinec (67` Kramarič), Kurtović. Trener: Dejan Grabič.

Aluminij: Janžekovič, Horvat, Jakšić, Pečnik (72` Klepač), Čermak (62` Kim), Flakus Bosilj (72` Maletić), Grajfoner (62` Prša), Matjašič, Pantalon, Azemović, Krajnc. Trener: Slobodan Grubor.

Rumeni kartoni: Agboyi, Žugelj, Jakšič, Krajnc, Pantalon, Prša

Rdeči karton: Mihael Klepač 78` – Aluminij

Srečanje v Spodnji Šiški so podjetneje pričeli gostitelji, ter takoj prevzeli terensko pobudo, a so rdeče-beli, hitro postavili ravnotežje in preko Alena Krajnca prišli tudi do prve nevarnejše priložnosti, strel bočnega branilca rdeče-belih, pa je iz dobrih petindvajsetih metrov zgrešil cilj.

Sledilo je obdobje, ko so več od igre imeli rdeče-beli, najprej je v 16. minuti igre, Nemanja Jakšič poskušal nekoliko iz desne strani iz roba približno dvajsetih metrov, že premagal Matijo Orbanića, a je veselje bočnemu branilcu preprečila prečka. Že v naslednjem napadu je dlani domačega vratarja ogrel David Flakus Bosilj, ki se je odločil za strel iz dobrih osemnajstih metrov, poskus mladega napadalca, pa ni predstavljal večje nevarnosti za domača vrata. V 18. minuti srečanja bi glavni sodnik srečanja, brez slabe vesti lahko pokazal na belo točko po prekršku Almina Kutroviča nad Mariom Lucasom Horvatom, a piščalka glavnega sodnika srečanja je ostala nema.

V 24. minuti srečanja, so rdeče-beli storili prekršek na dobrih petintridesetih metrih od vrat Luke Janžekoviča, dolgo podajo v kazenski prostor je lepo spremljal Michaele Šego, ki je bil hitrejši od Emirja Azemovića in z glavo premagal nemočnega kapetana rdeče-belih iz dobrih šestih metrov za vodstvo gostiteljev.

V 32. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati Luke Janžekoviča, ko je po odbiti žogo iz roba kazenskega prostora poskušal Mustafa Nukić, a je žoga zletela mimo vrat.

V končnici prvega dela smo videli tri zrele priložnosti, najprej je Marcel Čermak po povratni podaji Jureta Matjašiča poskušal iz roba kazenskega prostora, a je češki vezist streljal preveč po sredini gola, tako da domači vratar ni imel večjih težav. Dve minuti pred iztekom prvega polčasa je po samostojnem prostoru zapretil Sandi Ogrinec, a tudi njegov poskus ni predstavljal večje nevarnosti za vrata rdeče-belih. Tik pred odhodom na odmor, je še drugič na srečanju poskušal Nemanja Jakšić, njegov poskus iz leve strani pa je bil premalo natančen, saj se je zatresel samo zunanji del mreže.

V drugi del so odločneje vstopili varovanci Slobodana Gruborja in že po dveh minutah nadaljevanja, je bil povsem blizu izenačenja Jure Matjašič, ki se je odločil za strel iz desne strani, vratar domačih pa je bil na mestu. Še v isti minut je zapretil Tilen Pečnik, hiter protinapad, je vezist rdeče-belih zaključil v zanj značilnem prodoru, a tudi tokrat je bil vratar domačih na mestu.

V šesti minuti nadaljevanja je še tretjič na srečanju zapretil Nemanja Jakšić, ki je izkoristil lepo podajo Tilna Pečnika na drugo vratnico, poskus bočnega branilca je zletel tik ob vratnici mimo domačih vrat.

V 54. minuti so prvič v nadaljevanju resneje zapretili tudi gostitelji, ko je iz prostega strela skušal Luko Janžekoviča presenetiti Sandi Ogrinec, toda domačemu vezistu je veselje preprečila vratnica.

V 64. minuti so bili ponovno blizu izenačenju rdeče-beli, Tilen Pečnik se je ponovno odločil za strel iz roba kazenskega prostora, vratar domačih Matija Orbanić je žogo odbil, tik pred Juretom Matjašičem pa so domači branilci žogo odbili in preprečili večjo nevarnost.

V 71. minuti so rdeče-beli le uspeli zlomiti obrambo domačih, Jure Matjašič je povsem iz desne na višini kazenskega prostora opazil vtekajočega Roko Prša mu lepo podal po tleh, vezist rdeče-belih, ki je v igro vstopil le devet minut pred tem pa je iz dobrih desetih metrov nekoliko iz desne z močnim strelom zatresel mrežo za izenačenje rezultata na 1:1.

Že v naslednjem napadu bi lahko rdeče-beli iztržili več, Alen Krajnc je ob deseni stranski črti osvojil več kot petdeset metrov, prodrl v kazenski prostor, podal v sredino, a je v zadnjem momentu žogo izbila obramba gostiteljev.

V 78. minuti smo videli dvoboj med Ninom Žugljem in Mihael Klepačom na polovici Brava, po prekršku domačega igralca je nešportno reagiral vezist rdeče-belih, glavni sodnik srečanja Dragoslav Perić pa je morda prestrogo brez usmiljenja poslal Mihaela Klepača predčasno pod prho.

V končnici srečanja, so se varovanci Slobodana Gruborja z igralcem manj osredotočili predvsem na to, da zadržijo točko, kar jim je brez večjih težav uspelo.

Že med tednom, natančneje v četrtek čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnja, ko bo v kidričevskem športnem parku ob 18.00 uri gostili ekipo Domžal.