Danes je nov član rdeče-belih postal štiriindvajsetletni vezist Roko Prša, ki v Kidričevo prihaja iz ravenskega Fužinarja.

Roko Prša je svojo kariero pričel z devetimi leti v rodnem Sisku, od koder ga je pot vodila v Zagreb k od tam pa h hrvaškemu velikanu Dinamu iz Zagreba. Štiriindvajsetletnik je po končanem mladinskem stažu najprej igral v 2. hrvaški nogometni ligi, zatem pa tudi v najmočnejšem razredu hrvaškega nogometa, od koder ga je pot vodila preko luže, kjer je v Združenih državah Amerike ob študiju tri leta in pol tudi igral nogomet. Po končanem študiju se je v letošnjem poletju pridružil ravenskemu drugoligašu Fužinarju kjer je v letošnji sezoni 2. SNL vpisal že osem nastopov in dosegel tudi dva zadetka.

Ob dogovoru z rdeče-belimi je v svojem prvem intervjuju poudaril, da Aluminij zanj predstavlja izziv, v katerem si želi napredovanja: »Dogovor z Aluminijem za mene predstavlja izziv. Gre za prvoligaški klub in verjamem, da bom zaradi svoje kvalitete na terenu dokazal, da sem si zaslužil klic Aluminija. Seveda je želja, da rdeče-belim po svojih najboljših močeh čim bolj pomagam na zelenici, v Kidričevo sem prišel, da v moji karieri napredujem in seveda, da tukaj naredim korak naprej v moji karieri.«

Ob prestopu se tudi Nogometni klub Aluminij zahvaljuje Nogometnemu klubu Fužinar, predvsem pa predsedniku koroškega drugoligaša Petru Stočku za korektno izvedbo prestopa Roke Prše.