Varovance Roberta Pevnika že jutri čaka obračun 26. kroga 2. slovenske nogometne lige, v  gosteh se bodo pomerili z Jadranom iz Dekanov. Srečanje med Primorci in rdeče-belimi se bo v Športnem parku v Dekanih pričelo ob 16.30 uri, pravico pa bo delil Alen Bubek s pomočniki.

Obe ekipi se v drugi medsebojni obračun podajata v dobri formi, Dekančani so po dveh zaporednih zmagah proti Krškemu in Iliriji 1911, nazadnje v gosteh pri Rogaški iztržili neodločen rezultat, srečanje proti vodilni ekipi lestvice se je končalo brez zadetkov. Medtem so rdeče-beli po točki v gosteh pri Bistrici pretekli vikend po zadetkih Daniela Skibe in Nika Marinška doma slavili proti Beltincih in se ponovno približali trenutno vodilni Rogaški na vsega dve točki zaostanka.

Varovanci Alena Ščulaca so nazadnje priznali premoč nasprotni ekipi v 20. krogu, ko so doma izgubili proti Vitanest Biljam, takrat je zmagovalca odločil en zadete. Zatem so Primorci nanizali tri neodločene rezultate in dve zmagi, ter se zavihteli na deseto mesto prvenstvene lestvice, kjer imajo sicer le točko prednosti pred ravenskim Fužinarjem. A ob tem imajo le točko zaostanka za Primorjem in tri za Brinje-Grosupljem in lendavsko Nafto 1903. Prvi strelec Dekančanov je Tai Matea Panić, ki je v letošnjem prvenstvu dosegel sedme prvenstvenih zadetkov, a le enega v dresu Jadrana, saj je jesenski del bil član Bistrice. Zelo veliko nevarnost za obrambo rdeče-belih bosta predstavljala še Nik Fortuna in Kristijan Meštrić, ki sta skupaj dosegla sedem prvenstvenih zadetkov.

Rdeče-beli so pretekli vikend vknjižili še šestnajsto prvenstveno zmago in ob neodločenem rezultatu Rogaške zaostanek na lestvici ponovno zmanjšali na dve točki zaostanka. Ponovno je zablestel kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, ki je v nedeljskem popoldnevu dosegel še šestnajsti prvenstveni zadetek, ob njem pa se prebuja poljski napadalec Daniel Mikolaj Skiba, ki se je še sedmič veselil prvenstvenega zadetka. Ponovno je četa Roberta Pevnika v obrambi zadržala ničlo, ter še enkrat več upravičila sloves najčvrstejše obrambe v ligi.

Uvodni obračun letošnje sezone se je v kidričevskem športnem parku končal z visoko zmago rdeče-belih. Ob zmagi s 4:1 v začetku oktobra so rdeče-beli sicer zaostajali, ko je že v šesti minuti Tiborja Banića premagal Kristijan Meštrić, a so sledili štirje zadetki, za zmago so takrat v polno merili Tin Martić, Rok Frešer, Nik Marinšek in Daniel Skiba.

Tokratno srečanje bo v živo mogoče spremljati samo na klubskih družbenih omrežjih.