Varovanci Roberta Pevnika, so zanesljivo opravili s prvo pokalno oviro, za izdatno zmago so kljub številnim spremembam v postavi dosegli šest zadetkov in upravičili vlogo favoritov.

Športni park Grajena; gledalcev: 150

Sodniki: Vuletić Majcen Niko, Šprah Robert, Ivanuša Sergej. Delegat: Kokol Miro

Grajena ANpro : Aluminij 0:6 (0:5)

Strelci: 0:1 Koblar 44`, 0:2 Katuša 51`, 0:3 Katuša 56`, 0:4 Bizjak 75`-11m, 0:5 Dukarić 81`, 0:6 Baskera 83`

Grajena ANpro: Kolarič Gajzer, Cebek, Jovanović, Mlinarič, Potočnik, Fleten, Jež, Simonič, Pajnkiher, Gabrovec (60` Vajnberger), Tašner. Trener: Boris Emeršič.

Aluminij: Pavli, Crnčec (59` Hempt), Medved, Ciganović, Gorenak (59` Dukarić), Borovnik (55` Lorbek), Katuša (64` Škoflek), Munić, Kmetec, Koblar (64` Bizjak), Baskera. Trener: Robert Pevnik

Rumeni karton: Cebek.

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik je pred uvodnim pokalnim obračunom opravil številne menjave v začetni enajsterici, kar deveterici (Tibor Banić, Gašper Jovan, Tin Martić, Sandro Zukić, Rok Frešer, Marko Brest, Nik Marinšek, Tomislav Jagić in Daniel Skiba) nogometašem je namenil prost popoldan, medtem, ko so prvič v sklopu članske ekipe na uradni tekmi sodelovali, Lukas Hempt, Maj Lorbek, Maj Škoflek, Klemen Rahle in Anej Dukarić, ki se je vpisal tudi med strelce. 

Že v uvodnem delu srečanja so na zelenici športnega parka v Grajeni zagospodarili rdeče-beli, a so bili številni poskusi Nejca Medveda, Jakova Katuše in Taia Kmetca neuspešni, medtem ko je zadetek Žanu Baskeri preprečila prečka. Rdeče-beli so povedli po podaji iz kota, ko se je pred golom najboljše znašel Luka Koblar.

Drugi del je prav tako pričakovano pripadel rdeče-belim, najprej je na sceno stopil Jakov Katuša z dvema zadetkoma. Dobrih petnajst minut pred koncem srečanja je iz najstrožje kazni zanesljivo zadel Jaka Bizjak. Sledil je peti zadetek v mreži gostiteljev, ko se je prvenca v članskem moštvu veselil Anej Dukarić, končni rezultat in potrditev napredovanja v naslednji krog pa je potrdil Žan Baskera dobrih sedem minut pred iztekom srečanja.

Varovance Roberta Pevnika naslednja tekma čaka že ta petek 16. septembra, ko se bodo v 8. krogu 2. slovenske nogometne lige odpravili na gostovanje k ravenskemu Fužinarju.