Varovanci Roberta Pevnika so v nedeljskem popoldnevu zanesljivo opravili nalogo v 16. krogu 2. slovenske nogometne lige in proti Krškemu vpisali še enajsto prvenstveno zmago. Za nove tri točke sta že v prvem polčasu poskrbela Rok Frešer in Marko Brest.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Rađević Uro, Lahovič Marcel, Jonke Mitja. Delegat: Režonja Slavko.

Strelca: 1:0 Frešer 28`, 2:0 Brest 44`

Aluminij: Banić, Munić, Martić, Koblar, Crnčec, Jagić, Brest (87` Kmetec), Frešer (66` Gorenak), Skiba (89` Baskera), Marinšek (87` Medved), Katuša (66` Borovnik). Trener: Robert Pevnik.

Krško: Goričar, Barišič (66` Bogolin), Shimba (89` Ribič), Kunštić, Rudonja, Petrak, Lesjak, Marinić (87` Arapović), Lovrić (46` Regović), Gordić, Brekalo (66` Stopar). Trener: Zeneli Nebih.

Rumeni kartoni: Frešer; Lovrić, Stopar

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik pred srečanjem z Krškim ni posegel po nobeni spremembi v začetni enajsterici glede na zadnje prvenstveno srečanje pretekli teden doma proti novomeški Krki.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se je pričelo dokaj enakovredno, a že po nekaj minutah so rdeče-beli, prevzeli pobudo in v 12. minuti so si priigrali tudi prvo priložnost, Daniel Skiba je odvzel žogo na polovici Krčanov, jo povlekel proti kazenskemu prostoru in se odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, žoga je zletela preko gola.

Sledila je terenska prevlada rdeče-belih, ki so si novo priložnost ustvarili v 25. minuti, ko je iz desne strani iz kota podal Nik Marinšek, najvišji v skoku je bil Tin Martić, a je njegov poskus z glavo švignil preko vrat.

Le tri minute zatem so rdeče-beli izpeljali izjemno akcijo, ki jo je na sredini igrišča pričel Marko Brest, slednji je žogo podal na levo stran proti Danielu Skibi, ta pa se je odločil za podajo na rob kazenskega prostora, kjer je žogo pričkal Rok Frešer, vezist rdeče-belih pa je s prefinjeno in natančno odmerjenim diagonalnim strelom po tleh premagal nemočnega Vida Goričara za vodstvo rdeče-belih.

Po vodilne zadetku so rdeče-beli povsem zagospodarili na kidričevski zelenici, že v naslednji minuti, je kapetan rdeče-belih Nik Marinšek z lepo globinsko podajo zaposlil Marka Bresta, slednji si je ob obrambnem igralcu Krčanov izbojeval strel, a je žoga tik ob desni vratnici zgrešila cilj. V 33. minuti je do strela po odbiti žogo iz dobrih dvajsetih metrov prišel Tomislav Jagić, strel hrvaškega vezista je zletel preko gostujočih vrat.

Dve minuti zatem je bil povsem blizu povišanja vodstva kapetan in prvi strelec rdeče-belih Nik Marinšek, a je njegov strel nekoliko iz leve strani iz dobrih dvanajstih metrov zaustavila vratnica.  

V 38. minuti je bilo ponovno vroče v kazenskem prostoru gostov, tudi tokrat je iz desne strani kot izvajal Nik Marinšek, gostujoča obramba je žogo na kratko izbila, a le do Luke Koblarja, ki pa je iz dobrih šestih metrov streljal preveč po sredini, tako da je gostujoči vratar žogo ujel.  

Le minuto pred odhodom na odmor, pa so rdeče-beli le uspeli kronati terensko premoč, Tin Martić je na višini kazenskega prostora izvajal avt, žogo podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil najvišji v skoku Jakov Katuša, ki je žogo podaljšal do Marka Bresta, slednji pa je brez večjih težav zatresel mrežo za občutnejše vodstvo ob polčasu.

V nadaljevanju srečanja so rdeče-beli nekoliko stopili iz plina, edino omembe vredno priložnost so si ustvarili v enajsti minuti nadaljevanja ko je iz desne strani poskušal Jakov Katuša, a je gostujoči vratar Vid Goričar strel ubranil. Do konca srečanja so varovanci Roberta Pevnika zadržali prednost dveh zadetkov in se na ob zadnjem sodnikovem žvižgu veselili še enajste prvenstvene zmage.

Naslednja prvenstvena preizkušnja rdeče-bele čaka prihodnjo soboto, ko se bodo v Ljubljani pomerili z Ilirijo 1911, ki se trenutno nahaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Obračun 17. kroga 2. slovenske nogometne lige, se bo pričel ob 13.30 uri na stadionu Ilirije.