Varovanci Roberta Pevnika se tudi iz tretjega gostovanja vračajo z zmago, tokrat se zmage veselili v Velenju, za nov komplet treh točk pa je tudi tokrat poskrbel kapetan Nik Marinšek.

Mestni stadion Ob jezeru; gledalcev: 300

Sodniki: Šabanagić Denis, Švarc Dejan, Čiča Miodrag. Delegat: Pokovec Vinko

Strelec: 0:1 Marinšek 38`

Rudar Velenje: Sekulić, Verbič (87` Spudić), Bićanić, Jovanović (73` Tubić), Saramago, Barone (66` Kosić), Kočar, Wirekoh (73` Vošnjak), Karabatić, Kanceljak (66` Mezga), Bošković. Trener: Simon Dvoršak.

Aluminij: Banić, Martić, Crnčec, Frešer (68` Gorenak), Zukić, Skiba, Marinšek (87` Ciganović), Bizjak (77` Borovnik), Jagić, Jovan (87` Munić), Brest (77` Katuša). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Jovanović, Kosić; Martić, Frešer

Pred srečanjem v Velenju je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik posegel po dveh zamenjavah v začetni enajsterici, zaradi poškodbe, ki jo je staknil pretekli teden Luka Koblar je tokrat v osrčju obrambe pričel Hrvoje Crnčec, medtem ko je na sredini igrišča tokrat prednost pred Galom Gorenakom dobil Rok Frešer.

Srečanje v Velenju v začetku ni ponudili veliko obetavnih akcij, prvo nevarnejšo akcijo smo videli v 37. minuti, ko so gostitelji po podaji iz kota zapretili preko Sampsona Wirekoha, a je njegov poskus iz bližine zletel mimo vrat.

V naslednjem napadu so rdeče-beli uspeli pripraviti lepo akcijo, ki jo je po skoku v sredini pričel Jaka Bizjak, ki je takoj podal na levo stran do Marka Bresta, ki je po preigravanju poslal žogo v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil Nik Marinšek, slednji je iz dobrih šestih metrov žogo poslal v mrežo in s svojim četrtim zadetkom v prvenstvu poskrbel za vodstvo rdeče-belih.

V začetku 44. minute, so bili blizu povišanja vodstva rdeče-beli Tomislav Jagić je žogo povlekel proti vratom, jo podal do Nika Marinška, slednji pa je s strelom poskušal iz dobrih dvajsetih metrov, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar domačih Kristijan Sekulić. Tik pred koncem prvega dela, se je na desni strani napada znašel Jaka Bizjak, ki je najprej preigraval nato pa se odločil za podajo izven kazenskega prostora do Roka Frešerja, ki se je iz prve odločil za strel proti vratom, a se je ponovno izkazal domači vratar Kristijan Sekulić.

Že v uvodni minuti nadaljevanja so ponovno zapretili rdeče-beli, ko je po podaji iz kota na bližnji vratnici poskušal Daniel Skiba, a je njegov poskus zatresel le zunanji del mreže.

V 59. minuti so prvič resneje zapretili gostitelji, ko je po podaji iz kota iz dobrih petih metrov poskušal Vinko Bičanić, a je žoga zletela nekaj centimetrov mimo desne vratnice. V 86. minuti so ponovno po kotu zapretili gostitelji, ko je Luka Verbič poskušal z glavo, a tudi njegov poskus je zletel mimo vratnice.

Minimalno vodstvo, so rdeče-beli brez večjih težav zadržali, ter se tako veselili druge zaporedne gostujoče zmage. Varovance Roberta Pevnika že v petek 26. avgusta ob 17.00 uri, čaka nov prvenstveni obračun, ko v kidričevski športni park prihajajo nogometaši Brinje-Grosuplja.