Varovanci Roberta Pevnika so v povratnem obračunu dodatnih kvalifikacij za vstop v Prvo Ligo po uvodni zmagi s 3:1, na povratnem dvoboju remizirali proti Gorici v gosteh in si s skupnim rezultatom 4:2 v prihodnji sezoni zagotovili igranje v Prvi Ligi Telemach.

Športni park Nova Gorica; gledalcev: 800

Sodniki: Obrenović Rade, Žunič Matej, Kordež Grega, Matoša Martin. VAR: Sagrković Asmir, Matković Aleksandar. Delegat: Pokovec Vinko.

Strelca: 1:0 Iličić 9`, 1:1 Marinšek 27`

Gorica: Likar, Iličić, Juncaj (58` Karrica), Selimovic, Ahmetaj, Hrka, Jukić (46` Ankrah), Petrović (66` Velikonja), Kolobarić (72` Marinič), Krajnc (58` Andrejašič). Trener: Agron Šalja.

Aluminij: Banić, Martić, Skiba (83` Čavara), Marinšek (83` Baskera), Šturm (68` Katuša), Jagić, Gorenak (68` Crnčec), Jovan, Schaubach, Brest (98` Grajfoner), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Krajnc, Karrica, Selimovic, Ankrah, Marinič; Martić, Schubach, Banić

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik je glede na prvi medsebojni obračun v Kidričevem opravil eno zamenjavo v začetni enajsterici, srečanje je tokrat na klopi pričel Hrvoje Crnčec, od prve minute pa je v novogoriškem športnem parku pričel Gal Gorenak.

Goričani so hitro prišli do vodstva, tekla je 9. minuta srečanja, ko je najprej iz desne strani poskušal Alen Krajnc, njegov poskus je Tibor Banić odbil, a le do Daria Kolobarića, njegov strel je blokiral Rok Schaubach, a se je žoga nesrečno odbila do Miroslava Iličića, ki jo je poslal v mrežo.

Po slabšem vstopu v srečanje so rdeče-beli po prejetem zadetku krenili v dvoboj bolj odločno, ter zagospodarili na zelenici novogoriškega športnega parka. Napadalna igra se je rdeče-belim obrestovala v 27. minuti, ko je Tin Martić je ob desni stranski črti preigral branilca Gorice in prodrl proti kotni črti, ter s povratno podajo proti robu kazenskega prostora zaposlil Daniela Skibo, slednji je s podajo zaposlil Nika Marinška, ki je z dobrih šestih metrov ob Vahidu Selimovicu s peto žogo poslal za hrbet domačega vratarja Uroša Likarja.

Rdeče-beli so do konca polčasa zapretili še štirikrat najprej je ponovno poskušal kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, a je njegov poskus obramba gostov blokirala, nekaj trenutkov zatem pa je Tin Martić po podaji iz kota Nika Marinška že premagal Uroša Likarja a je domača obramba žogo izbila iz golove črte.

Sledili sta še priložnosti Daniela Skibe in Marka Bresta, a se je obakrat izkazal domači vratar Uroš Likar, ki je z obramba držal Goričane v igri.

Prav Marko Brest, bi lahko v osmi minuti nadaljevanja dokončno odločil dvoboj, a ni bil dovolj natančen, v 59. minuti je po podaji Nika Marinška že premagal Uroša Likarja, a mu je veselje preprečila prečka.

Goričani so bili blizu vodstvu v 66. minuti, ko je poskušal strelec prvega zadetka Miroslav Iličić, a se je z izjemno obrambo izkazal Tibor Banić. V sodnikovem dodatku bi lahko zadnje upanje Goričanom po preobratu vlil Vahid Selimovic, a je njegov poskus ustavila prečka, kar je pomenilo, da so si rdeče-beli v prihodnji sezoni zagotovili nastopanje med slovensko nogometno elito.