V zadnji tekmi 34. kroga Prve Lige Telemach, so se zmage veselili gostje iz Ljubljane, ki so v četrti minuti sodnikovega dodatka z zadetkom Nika Prelca vknjižili nove tri točke. Rdeče-bele z novim porazom v boju za obstanek, sedaj čakata še dve tekmi v kateri morajo varovanci Roberta Pevnika obakrat zmagati, ob tem pa Tabor Sežana v prihodnjem krogu ne sme osvojiti nobene točke.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 400

Sodniki: Borošak Alen, Perger Primož, Šumer Žiga, Mertik Bojan. VAR: Ponis Roberto, Kordež Grega. Delegat: Rajh Jožef.

Strelci: 1:0 Kadrić 22`, 1:1 Kvesić 45`+1, 1:2 Elšnik 50`, 2:2 Petek 86`, 2:3 Prelc 94`

Aluminij: Nwolokor, Martić, Plantak, Kadrić (83` Bizjak), Turčin, Babil (74` Brest), Petek, Bolha (83` Kmetec), Šroler (74` Branšteter), Ploj (59` Marinšek), Azemović. Trener: Robert Pevnik.

Olimpija: Banić, van Bruggen, Đurasek (68` Pilj), Elšnik (85` Mudražija), Ratnik, Kvesić (85` Prelec), Boakye, Sešlar, Matko, Krefl, Prtijan (55` Nukić). Trener: Robert Prosiničeki.

Rumeni kartoni: Kadrić; Pilj

Pred srečanjem z ljubljansko Olimpijo je glavni strateg rdeče-belih v začetni enajsterici opravil dve zamenjavi, v prvo v konici napada je zaradi rdečega kartona Dina Špeharja bil primoran, srečanje je od začetka tokrat sploh prvič v rdeče-belem dresu pričel Nana Kofi Babil. Zunaj ekipe je tokrat kot četrti tujec ostal Johan Nkama, katerega je v začetni enajsterici ponovno nadomestil Martin Šroler.

Srečanje so boljše odrli gostje iz prestolnice, ki so takoj prevzeli pobudo na zelenici, medtem ko so se rdeče-beli že od začetka osredotočili na protinapade. Prvo priložnost so si zmaji priigrali v 15. minuti tekme, ko je po levi strani prodrl Eric Boakye, podal v kazenski prostor, kjer je do strela na dobrih šestih metrih prišel Ivan Prtijan, a je vratar rdeče-belih David Nwolokor odlično posredoval, ter preprečil vodstvo gostov. Le štiri minute je bil ponovno pri strelu Ivan Prtijan, tokrat iz roba kazenskega prostora, a je tudi tokrat brez večjih težav posredoval David Nwolokor.

V 22. minuti so rdeče-beli preko Tomislava Turčina prodrl pred kazenski prostor gostov, obramba gostov je žogo najprej izbila, zatem si jo je Tomislav Turčin po dvoboju z Aljažem Kreflom priboril nazaj, prodrl proti vratom, kjer se je hrvaški vezist odločil za strel iz dobrih dvanajstih metrov nekoliko iz desne strani, vratar gostov Ivan Banić je žogo odbil a le do Harisa Kadrića, ki je brez večjih težav žogo pospravil v mrežo za vodstvo rdeče-belih.

V 44. minuti, so imeli rdeče-beli na nogi povišanje vodstva, ko je po levi strani prodrl Martin Šroler, vstopil v kazenski prostor podal pred vrata, kjer je s strelom iz prve poskušal strelec prvega zadetka Haris Kadrić, a je poskus napadalca rdeče-belih ustavil vratar gostov Ivan Banić.

Gostje so praktično v zadnjem napadu prvega polčasa rezultat poravnali, ko je dolgo podajo Marka Kvesića na desni strani kazenskega napada sprejel Aljoša Matko, slednji je prodrl v kazenski prostor in ob kotni črti zavrnil žogo prav do Marka Kvesića, ki je s strelom iz dobrih desetih metrov poslal žogo v nebranjen del mreže.

Gostje so v drugi del vstopili, kot so končali prvega, odločno in že po vsega petih minutah nadaljevanja rezultat popolnoma obrnili v svojo korist, ko je Svit Sešlar iz desne strani poslal žogo v osrčje kazenskega prostora do kapetan gostov Timija Maxa Elšnika, slednji pa je s strelom iz prve in s pomočjo leve vratnice spravil žogo za hrbet Davida Nwolokorja.

V 63. minuti so bili rdeče-beli ponovno povsem blizu vodstva, ko je do žoge na dobrih petintridesetih metrih od gola prišel Klemen Bolha, ki se je najprej odločil za preigravanje in zatem za strel iz dobrih petindvajsetih metrov, žoga pa je zletela le nekaj centimetrov preko gostujočih vrat.

Rdeče-beli so terensko premoč v nadaljevanju izkoristili v 86. minuti, ko je kot iz desne strani izvajal Jaka Bizjak, ki je v igro vstopil le nekaj trenutkov zatem, ter se odločil za direktni strel na vrata, žoga je preletala celotno obrambo gostov, tudi vratarja gostov Ivana Banića, a se od vratnice odbila v kazenski prostor, kjer jo je na dobrih šestih metrih zaustavil Luka Petek, ter jo z močnim strelom zabil pod prečko za eksplozijo navdušenja v kidričevskem športnem parku.

Ko je praktično vse že kazalo na delitev točk in še kako pomembno točko v boju za obstanek rdeče-belih, so ponovno udarili gostje, napad je pričel Nik Prelec, žogo podal Mustafe Nukića, ki se je odločil takoj za povratno podajo proti, Nik Prelec pa je s strelom med nogami Luke Petka premagal tudi povsem nemočnega Davida Nwolokorja, za zmago gostov.

Rdeče-beli prihodnjo soboto odhajajo na zadnje gostovanje letošnje sezone Prve Lige Telemach, kjer se bodo ob 20.15 uri v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom.