Prva pripravljalna tekma se v Umagu ni iztekla po načrtih Roberta Pevnika, saj so njegovi varovanci morali priznati premoč trenutno vodilni ekipi hrvaškega prvenstva iz Splita.

V vetrovnem Umagu pod žarometi je Robert Pevnik ponudil priložnost za igro štiriindvajsetim nogometašem. Splitčani so v prvem polčasu zadeli potem ko je mrežo Sama Pridgarja zatresel kapetan Hajduka Marko Livaja. Najlepšo priložnost v prvem delu za rdeče-bele je imel Sandro Jovanović ob koncu prvega dela.

V drugem delu je Robert Pevnik na zelenico poslal povsem spremenjeno zasedbo, ki si je preko Lorena Maružina pripravila priložnost za izenačenje a se je izkazal Lovre Kalinić. Po dobri uri igre je Jana Petka premagal Dominik Prpić. Končni rezultat je dobrih deset minut zatem z izjemnim zadetkom postavil Filip Krovinović.

Aluminij 0:3 Hajduk

Aluminij – 1. polčas: Pridgar, Jovan, Koblar, Martić, Schabuach, Jagić, Gorenak, Susso, Jovanović, Tanyi, Matić.

Aluminij – 2. polčas: Petek (66` Jovanović), Kosi, Šubarić, Zeljković, Pečnik, Bilyi, Simonič, Maružin (60` Brumec), Škoflek, Baskera, Šarac.

Rdeče-beli se nocoj vračajo v Kidričevo, kjer že jutri nadaljujejo z delom, naslednja pripravljalna preizkušnja jih čaka v ponedeljek 15. januarja, ko bodo ob 12.00 uri v Kidričevem gostili velenjski Rudar.