Pretekli teden od 18. do 21. aprila je v Umagu potekal turnir Umag Trophy 2024, katerega se je udeležila tudi selekcija do 14 let pod vodstvom trenerja Mateja Čeriča in osvojila končno sedmo mesto v močni konkurenci 28 ekip.

V skupinskem delu so rdeče-beli najprej ugnali Domžale z 2:0, sledila je tekma proti avstrijskemu GAKu, kjer gledalci niso videli zadetkov. Sledila je še ena zanesljiva zmaga rdeče-belih s 3:0 proti ljubljanskemu Slovanu, zatem pa izjemna predstava in zmaga proti torinskemu Juventusu s 3:1. V nadaljevanju skupinskega dela je sledil neodločen rezultat brez zadetkov proti Jadranu iz Poreča in za konec še minimalna zmaga proti vrstnikom srbskega FK Radničkega.

Sledil je obračun proti srbskemu velikanu Crveni Zvedi, v katerem so rdeče-beli morali priznati premoč kasnejšim finalistom turnirja. V tekmi za razvrstitev so varovanci Mateja Čeriča na koncu priznali premoč tudi vrstnikom splitskega Hajduka, kar je bilo dovolj za končno sedmo mesto.

Po koncu turnirja je glavni trener selekcije Matej Čerič poudaril, da je zadovoljen s prikazanim na zahtevanem turnirju: »Fantom se je v zaključnem delu turnirja poznala utrujenost, saj v Umag nismo odpotovali v popolni postavi. Posledica tega je bila seveda, da nismo bili kos dvema renomiranima ekipama v zaključnih bojih, a vseeno gredo fantom vse pohvale za prikazano, za trud in željo, ki so jo kazali skozi vse tekme turnirja.«