Rdeče-beli tudi po tretjem prvenstvenem poskusu po korona obdobju ostajajo praznih rok, tekmi 28. kroga Prve Lige Telekom Slovenije so morali priznati premoč sežanskemu Taboru. Po porazu so rdeče-beli zdrsnili na peto mesto, kjer imajo pred prvimi zasledovalci osem točk zaostanka, medtem ko za četrto uvrščeno Muro zaostajajo zgolj za dve točki.

Športni park Kidričevo, gledalcev: /

Sodniki: Vinčić Slavko, Klančnik Tomaž, Kovačič Andraž, Borošak Alen. Delegat: Pokovec Vinko

Strelci: 0:1 Babić 71`, 0:2 Stančič

Aluminij: Janžekovič, Pantalon (75` Vrbanec), Kontek, Petek, Klepač (81` Pečnik), Jakšić, Muminović, Šaka (75` Čermak), Matjašič (81` Štor), Vrdoljak, Flakus Bosilj (62` Živković)

CherryBox24 Tabor Sežana: Šugić, Ristić, Azinović, Nemanič, Denis (91` Horvat), Grobry (91`Specogna), Krivčić, Babić (86` Vukelić), Bongogui (84` Laukžemis), Stančič

Rumeni kartoni: Vrdoljak, Jakšić

Rdeči kartoni:/

Srečanje proti Sežančanom je Slobodan Grubor pričel z dodobra premešano enajsterico, ki je nastopila v Ljudskem vrtu v nedeljskem večeru. Največja sprememba je bila v obrambi, kjer je srečanje začel s tremi zadnjimi branilci, ob tem pa Nemanju Jakšići in Stipetu Vrdoljaku, ki je pričel srečanje namenil zraven obrambnih nalog tudi več odgovornosti v napadalnih akcijah. Ponovno je srečanje ob Saninu Muminoviću pričel Miloš Šaka v sredini, priložnost v konici napada pa je prvič v karieri v Prvi Ligi Telekom od začetka dobil osemnajstletni dragulj nogometne šole Aluminija David Flakus Bosilj.

Srečanje so podjetneje pričeli varovanci Slobodana Grubora in že v četrti minuti prvič poskušali proti vratom Davida Šugića, ko je iz leve strani proti kazenskemu prostoru prodrl Jure Matjašič a je žoga zletela preko vrat. V 15. minuti nov hiter protinapad po levi strani, ponovno je akcijo pričel Jure Matjašič, ki je podal na drugo stran kazenskega prostora, a je strel Nemanje Jakšića zgrešil cilj.

V devetnajsti minuti smo dočakali najimenitnejšo priložnost na srečanju za rdeče-bele, po hitrem protinapadu, ko je David Flakus Bosilj po hitrem protinapadu iz leve strani lepo opazil Mihaela Klepača, ki je z glavo poskušal iz dobrih šestih metrov, a je žoga za las zgrešila cilj.

V končnici prvega dela so poskušali tudi Sežančani, dvakrat so nevarno ogreli dlani Luke Janžekoviča po kotu, a se kapetan rdeče-belih ni dal premagat, tako sta ekipi na odmor odšli

40. minuta srečanja, prej zelo raztrgana igra, strel tabora, Kontek Janžekovič izbil iz vratnice v kot.

V drugi del srečanja so boljše vstopili rdeče-beli, ki so dvakrat poskušali po podajah iz kota, a se rezultat ni spremenil.

V 52. minuti so bili povsem blizu vodstva gostje iz Sežane, ko se je po podaji Bongonguia sam pred Luko Janžekovičem znašel Dino Stančič, a je kapetan rdeče-belih nevaren poskus izbil v kot.

V 55. minuti smo videli ponovno dve priložnosti rdeče-belih, po desni strani je prodrl Mihael Klepač, ki je podal do Davida Flakusa Bosilja, ki je podaljšal žogo do Jureta Matjašiča, a je njegov strel zletel mimo vrat. Le pet minut zatem je nevarno poskušal Mihael Klepač, ki si je priboril strel iz roba kazenskega prostora, a tudi njegov poskus je zletel preko vrat gostov.

Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela so gostje uspeli premagati obrambo rdeče-belih, Marko Krivičić je podal v kazenski prostor proti Bongonguiu, ki je s peto podal do Maria Babića, ta pa je z roba kazenskega prostora z močnim strelom premagal nemočnega Luko Janžekoviča.

V začetku 79. minute povišanje vodstva gostov, Ivan Kontek je slabo ocenil let žoge, ki jo je skušal podati do Luke Janžekoviča, do nje je prišel Dino Stančič, ki je iz dobrih osemnajstih metrov z lobom premagal nemočnega kapetana rdeče-belih.

V začetku sodnikovega dodatka smo videli še en nevaren poskus gostov, do strela na robu kazenskega prostora je prišel rezervist Marko Vukelić, a je Luka Janžekovič ubranil težak strel, tako je ostalo pri zmagi gostov z 0:2.

Po tretjem zaporednem porazu v Prvi Ligi Telekom Slovenije je trener rdeče-belih Slobodan Grubor poudaril, da se je počasi potrebno obrniti proti naslednji sezoni: »Danes je šlo vse narobe, danes si nismo zaslužili, kaj več. Planirali smo, šli smo na zmago, razmišljali smo, da nam je danes zadnji vlak, da se vmešamo v boj za vrh. Ampak očitno je, da v tem trenutku nismo sposobni in moramo se počasi obrniti k naslednji sezoni in se v miru pripraviti na naslednjo sezono.«

Za rdeče-bele ne bo počitka, že v nedeljo čaka četo Slobodana Gruborja nova prvenstvena preizkušnja, ko se bodo v okviru 29. kroga Prve Lige Telekom Slovenije podali v goste h kranjskemu Triglavu. Srečanje v Športnem centru Kranj se bo pričelo ob 16.00 uri s prenosom na Planet TV2.