Rdeče-belim v polfinalu Pokala Pivovarne Union ni uspelo presenetiti favorizirane Olimpije. Po hitrem zaostanku z 2:0, je rdeče-bele v igro nazaj vrnil kapetan Nik Marinšek z zadetkom v 30. minuti, v drugem polčasu pa so številne priložnosti ostale neizkoriščene in pokalna pot varovancev Roberta Pevnika se je končala na predzadnji stopnički tekmovanja.

Stadion Stožice; gledalcev: 1000

Sodniki: Matković Aleksandar, Klančnik Tomaž, Benc Uroš, Bubek Alen. VAR: Jug Matej, Žunić Matej. Delegat: Knafelc Borut.

Strelci: 1:0 Krefl 3`, 2:0 Elšnik 19`, 2:1 Marinšek 30`

Olimpija Ljubljana: Vidovšek, Sualehe, Elšnik, Ratnik, Crnomarković, Bristrić (89` Špehar), Kvesić (89` Posavec), Sešlar, Doffo (65` Karamatić), Krefl (62` Estrada), Rui Pedro (62` Balde). Trener: Alberto Riera

Aluminij: Pavli, Martić (89` Borovnik), Skiba (71` Čavara), Marinšek, Šturm (77` Katuša), Jagić, Gorenak (71` Frešer), Jovan, Schaubach, Brest (89` Baskera), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Krefl, Elšnik, Ratnik; Koblar, Marinšek, Brest, Martić

Rdeče-beli so pogumno vstopili v srečanje proti favorizirani Olimpiji, a  sledil je šok, saj so zeleno-beli povedli po prvem strelu na srečanju. Timi Max Elšnik je na levi strani žogo poslal v kazenski prostor, kjer je do nje prišel Rui Pedro, slednji je s kratko podajo zaposlil Maria Kvesića, strel napadalca Olimpije se je odbil od Luke Koblarja, a le do Aljaža Krefla, ki je petnajstim metrov zatresel mrežo za zgodnje vodstvo zeleno-belih.

Po prejetem zadetku so rdeče-beli potrebovali nekaj trenutkov, da so vzpostavili ravnotežje, v 11. minuti se je Nik Marinšek odločil za neposreden strel proti vratom iz kota, a je domači vratar Matevž Vidovšek žogo izbil v prečko. Le dve minuti zatem je po prodoru Marka Bresta obramba zeleno-belih žogo izbila a le do Tomislava Jagića, ki se je odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, a je obramba gostiteljev žogo izbila v kot.

V 16. minuti je po predložku Maria Kvesića do strela v kazenskem prostoru prišel Admir Bistrić, njegov poskus je z roko zaustavil Luka Koblar. Po posredovanju sistema VAR, se je glavni sodnik dvoboja Aleksandar Matković odločil za strel iz bele točke, k strelu je pristopil kapetan zeleno-belih Timi Max Elšnik, ki je žogo poslal v levi spodnji kot, Maja Pavlija pa v drugi kot, za povišano vodstvo po slabih dvajsetih minutah srečanja.

V 24. minuti so ponovno zapretili rdeče-beli, žogo je na desni strani prestregel Danijel Šturm, ki je po desni strani vstopil v kazenski prostor, zaposlil Daniela Skibo, ki je poskušal iz desni strani iz dobrih sedmih metrov, a žogo poslal mimo leve vratnice.

Praktično v naslednjem napadu so si zeleno-beli priigrali kot, ter po podaji Maria Kvesića je mrežo zatresel Đorđe Crnomarković, a je glavni sodnik srečanja zaradi prepovedanega položaja po posredovanju VARa zadetek razveljavil, tako se je tekma nadaljevala s prednostjo dveh zadetkov za zmaje.

Po dobre pol ure igre je rdeče-belim uspelo rezultat znižati, na sredini igrišča je žogo prestregel Nik Marinšek, jo podal do Gala Gorenaka, ki je takoj zaposlil Danijela Šturma, slednji je z žogo potegnil proti golu domačinov, in z izjemno globinsko podajo zaposlil Nika Marinška, ki se je sam znašel pred Matevžem Vidovškem, in žogo poslal preko domačega vratarja za znižanje rezultata.

V 33. minuti so po novem strelu iz kota do nove priložnosti prišli zeleno-beli, Marcel Ratnik je po s strelom z glavo zadel levo vratnico. Že v naslednji minuti so zeleno-beli po novi podaji iz kota prišli do nove najstrožje kazni, ko je v kazenskem prostoru z roko igral Tomislav Jagić. K strelu iz bele točke je tokrat pristopil Svit Sešlar, Maj Pavli pa je z odlično reakcijo strel vezista zeleno-belih ubranil.

Po razburljivih uvodnih petintridesetih minutah prvega dela se je v zadnjih desetih minutah igra umirila. V nadaljevanje srečanja pa so bistveno boljše vstopili rdeče-beli. Varovanci Roberta Pevnika so si prvo priložnost v nadaljevanju priigrali v sedmi minuti nadaljevanja, ko je iz leve strani iz roba kazenskega prostora poskušal Gal Gorenak, a je vratar domačih Matevž Vidovšek žogo izbil v kot. Šest minut zatem sta obrambo zeleno-belih izigrala Nik Marinšek in Danijel Šturm, slednji je iz desne strani podal žogo proti Danielu Skibi, ki je iz treh metrov zadel Matevža Vidovška, slednji pa je žogo poslal v nov kot za rdeče-bele.

V 60. minuti je na polovici zeleno-belih žogo prestregel Marko Brest, jo podal do Nika Marinška, kapetan rdeče-belih je z lepo podajo na desno zaposlil Danijela Šturma, ki se je odločil za strel iz dobrih petnajstih metrov nekoliko iz leve strani, a se je z novo izjemno obrambo izkazal domači vratar. Že v naslednji minuti je po podaji Tina Martića, do strela z glavo je iz dobrih petih metrih prišel Daniel Skiba, a žogo poslal preko vrat zeleno-belih. V 61. minuti je v ogenj Danijela Šturma poslal Gal Gorenak, a se je pred strelom Danijela Šturma posredoval Đorđe Crnomarković, ki je žogo izbil v kot.

V 69. minuti je po podaji Svita Sešlarja do strela iz dobrih dvajsetih metrov prišel Timi Max Elšnik, a je bil dobro postavljen Maj Pavli, ki je žogo izbil nazaj v polje. V 76. minuti je po podaji Timija Maxa Elšnika do strela z glavo v kazenskem prostoru prišel Admir Bristrić, ki je iz petih metrov zatresel prečko, Maj Pavli je žogo takoj podal na polovico zeleno-belih, kjer je do nje prišel Danijel Šturm, preigral obrambnega igralca gostiteljev, vstopil v kazenski prostor, podal proti Roku Frešerju, a je slednji bil prekratek, da bi žogo poslal v nebranjeno mrežo zeleno-belih.

V 81. minuti se je po dvojni podaji z Nikom Marinškom v priložnosti znašel Jakov Katuša, ki je strel iz dobrih dvajsetih metrov poslal preko gola gostov. Zadnjo priložnost za izenačenje so si rdeče-beli priigrali v 86. minuti, ko je najprej po samostojnem prodoru iz leve strani poskušal Marko Brest, a je domači vratar žogo izbil a le nazaj do Marka Bresta, ki se je v nadaljevanju akcije odločil za podajo v kazenski prostor, odbita žoga je na robu kazenskega prostora prišla do Nika Marinška, ki pa je žogo poslal nekaj centimetrov preko vrat zeleno-belih.

Do konca srečanja so zeleno-beli zadržali minimalno prednost, po zadnjem sodnikovem žvižgu so se napredovanja v finale Pokala Pivovarne Union veselili nogometaši ljubljanske Olimpije.

Rdeče-beli se za letošnjo sezono poslavljajo od pokalnega tekmovanja, naslednjo prvenstveno obveznost pa varovance Roberta Pevnika čaka že to soboto 29. aprila ob 17.00 uri, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili Roltek Dob.