Varovance Roberta Pevnika že jutri v sredo čaka nova prvenstvena tekma, v okviru 26. kroga bodo rdeče-beli doma gostili ekipo Rogaške. Na srečanju, ki se bo v »šumi« pričelo ob 16.45 uri bo pravico delil Alen Borošak.

Obe ekipi vstopata v tretji medsebojni obračun letošnje sezone v dobri formi, črno-beli, ki jih vodi bivši trener rdeče-belih, prihajajo v Kidričevo s popotnico remija in dveh prvenstvenih zmag, medtem ko se rdeče-beli v tretji dvoboj letošnje sezone podajajo s popotnico zmage in remija.

Rogaška, ki je zimski premor sklenila na zadnjem desetem mestu, se je z zmago v preteklem krogu doma proti Radomljam povzpela na deveto mesto prvenstvene lestvice. Slatinčani, ki jih vodi Oskar Drobne, ki v Kidričevem ne bo smel voditi svojih varovancev iz klopi zaradi petega rumenega kartona, ki ga je prejel na srečanju proti mlinarjem, je v nadaljevanju prvenstva nanizal nekaj izjemnih rezultatov. Slatinčani so spomladanski del prvenstva pričeli z remijem v Stožicah, ter nadaljevali z domačo zmago proti Domžalam, sledil je poraz proti vodilnemu Celju, a že na naslednji tekmi so Slatinčani doma proti Mariboru znova vknjižili remi. V zadnjih dveh krogih so varovanci Oskarja Drobneta vknjižili dve prvenstveni zmagi. V nadaljevanju prvenstva je zablestel novinec v črno-belem dresu Patrik Mijić, ki je že pri štirih prvenstvenih zadetkih, ob njem pa v nadaljevanju prvenstva v napadalnem delu predvsem izstopajo Oliver Kregar, Alen Korošec in Gal Kurež, ki je Slatinčane okrepil v zimskem prestopnem roku. Še en novinec zimskega prestopnega roka je postal gonilna sila Slatinčanov, to je vratar Ajdin Mulalić. Nekaj težav Slatinčanom zagotovo predstavlja odsotnost brazilskega vezista Thalissona, ki v sredo ne bo imel pravice nastopa, zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov.

Rdeče-beli so se pretekli vikend iz enega težjih gostovanj vrnili s točko, srečanje v Šiški proti Bravu se je končalo s sicer najbolj nepriljubljenim rezultatom 0:0, a točka je potrditev dobre predstave, ki so jo varovanci Roberta Pevnika prikazali na zadnji domači tekmi proti Muri, ko so na krilih Tin Matića, ki je v polno meril dvakrat slavili. Rdeče-bele še vedno pestijo poškodbe Gašperja Pečnika, Roka Schabuacha in Tomislava Jagića, tokrat pa pravice nastopa zaradi kvote rumenih kartonov ne bo imel tudi Aleksandar Zeljković, ki je z izjemno požrtvovalno igro v obrambi blestel v Šiški.

Glavni strateg rdeče-belih pred srečanjem z Rogaško poudarja, da bo tudi tokrat odločila srčnost in bojevitost, predvsem pa da to ni tekma, ki bo odločila prvenstvo: »To, da že dve tekmi nismo prejeli zadetka je zelo pomembno, saj celotna ekipa igra fazo obrambe, tako da smo lahko zadovoljni. Bilo je sicer nekaj majhnih napak na zahtevnem igrišču, to moramo že v sredo popraviti. Nas pa je nagradila ta naša bojevitost in srčnost, sedaj moramo to pozabiti, saj nas že čaka nova tekma in že proti Rogaški moramo biti ponovno maksimalni. Rogaška je v nizu, tudi mi sicer nismo v slabem nizu, spomladi igrajo dobro, a tudi jeseni so bili zelo kvalitetni. Mi moramo biti osredotočeni na sebe, mi moramo biti srčni, bojevit in inteligentni. Čaka nas pomembna tekma, ampak tekma, ki ne bo odločila prvenstva. Je pomembna, ampak ena izmed bitk, ki so pomembne, enostavno verjamem v svojo ekipo in verjamem v zmago proti Rogaški.«

V letošnji sezoni je vsaki ekipi pripadla po ena zmaga, uvodne zmage v Kidričevem so se veselili Slatinčani. Oba zadetka v Kidričevem sta za Rogaško dosegla sedaj že bivša člana tokratnih gostov, uvodoma je mrežo Sama Pridgarja zatresel Vice Miljanić, pod drugi zadetek se je podpisal Nejc Gradišar. Častni zadetek za rdeče-bele je dosegel bivši član rdeče-belih Daniel Skiba. Zadnji medsebojni obračun je pripadel rdeče-belim, za zmago v Rogaški Slatini je zadel Bamba Susso.

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo v sredo pričelo ob 16.45 uri, vrata športnega parka se bodo odprla uro pred začetnim sodnikovim žvižgom.

Vstopnine za srečanje proti Rogaški ni.

V kolikor si srečanja ne boste morali ogledati v živo na tribunah kidričevskega športnega parka, si ga bo mogoče ogledati v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.