S tekmo med Bravom in Aluminijem se odpira 7. krog Prve Lige Telemach. Uvodno srečanje kroga bo odigrano jutri 2. septembra ob 15.00 uri v Športnem parku Šiška, pravico pa bo delil Matej Jug s pomočniki.

V uvodni medsebojni obračun letošnje sezone nogometaši Brava in Aluminija vstopata z različnim izhodiščem. Varovanci Aleša Arnola so po dveh zaporednih porazih pretekli vikend na gostovanju pri Radomljah vknjižili tri točke. Medtem so rdeče-beli po zmagi v gosteh pri Radomljah, na dveh domačih dvobojih proti Olimpiji in Muri ostali brez točk.

Nogometaši Brava imajo po petih odigranih srečanjih na svojem računu sedem prvenstvenih točk, uvodni zmagi nad Rogaško, so po remiju in dveh porazih v preteklem krogu dodali še drugo prvenstveno zmago. Varovanci Aleša Arnola, so pretekli vikend silovito krenili v dvoboj ob Kamniški Bistrici in dvakrat zadeli nasprotnikovo mrežo v uvodnih osmih minutah. V letošnji sezoni so se med strelce pri Bravu do sedaj vpisali trije posamezniki, pri treh zadetkih je prvi strelec ekipe Matej Poplatnik, dvakrat je v polno meril Gašper Trdin, enega zadetka pa se je veselil bivši član rdeče-belih Luka Štor. Ima pa Bravo zraven omenjene trojice še enega izjemno razpoloženega nogometaša, ki je v dosedanjih petih tekmah vpisal prav toliko asistenc, s petimi asistencami pa je tudi prvi strelec Prve Lige Telemach. Bravo se je v zadnjih tednih okrepil z še enim znancem rdeče-belih Nemanjo Jakšićem, na zadnji dan prestopnega roka pa je Bravo okrepil še napadalec Martin Pečar, ki se je v slovensko prestolnico preselil iz dunajske Austrie.

Rdeče-beli si želijo v Ljubljani prekiniti serijo dveh domačih porazov, oba tako z ljubljansko Olimpijo kot z Muro sta bila zelo boleča, obakrat pa so bili rdeče-beli zelo blizu, drugačnemu razpletu. Ne glede na to, da je med tednom rdeče-bele zapustil Marko Brest, ki se je preselil v zmajevo gnezdo, pa glavni strateg rdeče-belih pred srečanjem z Bravom poudarja, da so se z ekipo pogovorili in da si od svojih varovancev želi še več igrivosti, agresivnosti in prepoznavne igre: »Specifično gostovanje na specifičnem igrišču. Z igralci smo se pogovorili, vse analizirali, najbolj pomembno je da ne izgubimo svoje igrivosti, agresivnosti in igre, ki jo igramo. Kljub temu, da točkovno nismo bili najbolj uspešni, menim, da smo na pravi poti, saj vsi veliki slovenski klubi iščejo naše igralce. Želim, da še naprej igramo tak nogomet, kot smo ga prikazali v uvodnih krogih, moramo biti taktično bolj disciplinirani, bolj komunikativni, verjamem, da bomo proti Bravu vse to pokazali in iztržili pozitiven rezultat.«

Kljub odhodu Marka Bresta, ki je bil nedvomno eden izmed gonilnih nogometašev rdeče-belih, pa so misli vseh igralcev povsem usmerjene v sobotni obračun, ki bo odigran v Spodnji Šiški. Dvaindvajsetletni poljski napadalec Daniel Skiba, ki je v letošnji sezoni dosegel en zadetek si pred srečanjem z Bravom želi tri točke, a ob tem poudarja, da bodo morali biti s soigralci ponovno na najvišji ravni: »Seveda je želja, da bodimo tri točke, v teh petih tekmah, smo si nedvomno zaslužili več. V zadnji tekmi se nam ni nič izšlo, kot smo si zamislili, ampak za Bravo se bomo pripravili, da bomo ponovno na najvišjem nivoju. S svojo formo sem zadovoljen, vem, da bom na igrišču zagotovo dal vse od sebe, ne glede na vse pa verjamem, da bomo z novo dobro predstavo osvojili točke na zahtevnem gostovanju.«

Srečanje v Spodnji Šiški se bo pričelo ob 15.00 uri, v kolikor si ga privrženci rdeče-belih ne boste ogledali v živo na stadionu, si ga lahko v živo ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, prav tako pa ga bomo v živo spremljali tudi na vseh klubskih družbenih omrežjih.