Rdeče-beli so fantastično otvorili prvenstvo v 2. slovenski nogometni ligi, v Krškem so slavili zanesljivo zmago z 1:3, za tri točke sta poskrbela Marko Brest in z dvema zadetkoma kapetan rdeče-belih Nik Marinšek.

Stadion Matije Gubca; gledalcev: 200

Sodniki: Čontala Matej, Smej Simon, Krajnc Tomaž. Delegat: Bezjak Dušan.

Strelci: 0:1 Brest 1`, 0:2 Marinšek 49`, 0:3 Marinšek 54`, 1:3 Rudonja 66`

Krško: Ribič, Musa, Rudonja, Hanžek (66` Ribič), Olamba, Antunović (56` Lovrić), Kunštić, Stopar, Arapović, Lesjak, Regović (78` Čičić).

Aluminij: Banić, Martić, Zukić, Skiba, Marinšek, Jagić, Gorenak (78` Ciganović), Borovnik (68` Baskera), Jovan (84`  Medved), Brest (78` Munić), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Lesjak, Ribič, Kunštić; Skiba, Baskera

Rdeče-beli so naravnost fantastično odprli srečanje v Krškem in že v prvem napadu povedli, ko je podajo gostujočega branilca domači vratar odbil do Daniela Skibe, slednji pa je s krasno podajo zaposlil Marka Bresta, ki je iz bližine povedel rdeče-bele v vodstvo.

Varovanci Roberta Pevnika, so klub hitremu vodstvu ves prvi polčas narekovali ritem igre le nekaj minut zatem se je še drugič med strelce vpisal Marko Brest, a je glavni sodnik srečanja ocenil, da je pred strelom napadalec rdeče-belih napravil prekršek. Rdeče-beli so v nadaljevanju prvega polčasa bili nevarnejši, še dvakrat so zatresli mrežo gostiteljev, a je glavni delivec pravice enkrat označil prepovedan položaj, še enkrat pa je označil prekršek v napadu.

V nadaljevanje srečanja so varovanci Roberta Pevnika vstopili še bolj odločno in že v četrti minuti nadaljevanja, je kapetan rdeče-belih Nik Marinšek povišal vodstvo, ko je zadel iz prostega strela dobrih dvaindvajset metrov od vrat gostiteljev. Le pet minut zatem je sledila izjemna akcija rdeče-belih, ki jo je z drugim zadetkom na srečanju kronal Nik Marinšek.

Sledil je padec v igri rdeče-belih, kar so skušali izkoristiti gostitelji in v 66. minuti je Rob Rudonja rezultat znižal.

Vse do konca srečanja so imeli več od igre gostitelji, rdeče-beli so se osredotočili na hitre protinapade iz katerih pa niso povišali prednosti, ob zadnjem sodnikovem žvižgu pa so se zmage z 1:3 veselili rdeče-beli.

Prvo domače srečanje rdeče-bele čaka v petek 5. avgusta, ob 20.00 uri, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ljubljansko Ilirijo 1911.