S tekmo med rdeče-belimi in črno-belimi se bo v petek začel 6. krog Prve Lige Telemach. Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 20.15 uri, pravico na uvodnem obračunu kroga pa bo delil Slavko Vinčić s pomočniki.

V prvi medsebojni obračun letošnje sezone obe ekipi vstopata z povsem drugačnim izhodiščem, ne glede na to, da sta obe ekipi v zadnjem prvenstvenem obračunu vknjižili poraz. Rdeče-beli so pretekli vikend kljub fantastični predstavi na koncu ostali praznih rok proti ljubljanski Olimpiji, medtem ko je Mura doma proti Radomljam prav tako ostala brez točk.

Mura se je že v začetku sezone razšla s trenerjem Dejanom Grabičem, njegovo mesto pa je začasno prevzel Darjan Slavic. Črno-beli so v sezono vstopili slabše od pričakovanj, na sovjem računu pa imajo po štirih odigranih krogih tri točke, že v uvodnem krogu so priznali premoč Domžalam, sledil je visok poraz s Celjem, in nazadnje poraz doma proti Radomljam, edini komplet treh točk so črno-beli vpisali na zahtevnem gostovanju pri Kopru, kjer so slavili s 1:3. Od tam črno-beli tudi črpajo energijo pred petkovim večernim dvobojem v Kidričevem, na obali je zablestel Dardan Shabanhaxhaj, ki ima na svojem računu že tako dva prvenstvena zadetka, povratnik v črno-beli dres Amadej Maroša, ter novinec v črno-belem Borna Proleta. Muraši imajo v svojih vrstah še številne izkušene igralce, nedvomno najbolj izstopa kapetan Žiga Kous, neutrudljivi Matic Maruško in v letošnji novinec v zvezni vrsti Almin Kurtović.

Rdeče-beli so pretekli vikend kljub izjemni predstavi v poslastici dosedanjega prvenstva po številnih preobratih ostali praznih rok proti ljubljanski Olimpiji. Proti zmajem so se pod štiri zadetke podpisali štirje različni strelci, Daniel Skiba se je veselil letošnjega prvega zadetka, Artem Bilyi zadnji novinec v rdeče-belem se je veselil prvenca, Marko Brest je prišel do drugega prvenstvenega zadetka, medtem ko je Gašper Jovan z zadetkom potrdil dobro formo v začetku prvenstva. V sobotnem večeru je v Kidričevem blestel tudi Sandro Jovanović, ki je z dvema asistencama razigraval svoje soigralce, na lestvici asistentov pa je s tremi asistencami na drugem mestu.

Pred petkovim srečanjem v »šumi« glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da bo potrebno proti Muri biti še bolj osredotočen, še bolj zrel in razpoložen, da točke ostanejo doma: »Najbolj pomembno je bilo, da smo tekmo z Olimpijo pozabili, smo jo analizirali, iz te tekme moramo zares pobrati vse dobre stvari, ki smo jih naredili, ter popraviti vse napake, ki so bile strojene. Povsem smo osredotočeni na Muro, vemo kaj nas čaka. Ne glede na to, da Mura rezultatsko trenutno ni uspešna, gre za izjemno ekipo, a mi gledamo samo in zgolj na sebe. Želimo nadaljevati z všečnim nogometom, a potrebno bo kljub lepi igri za gledalce začeti zbirati tudi točke, tako da moramo biti v petek še bolj osredotočeni, še bolj zreli in še bolj razpoloženi, da zadovoljimo gledalce, ki so nam v obeh domačih dvobojih dajali še kako prepotreben veter v naša jadra.«

Zadnji medsebojni obračun rdeče-belih in črno-belih sega v sredino aprila 2022, ko se je tekma na Fazaneriji končala z visoko zmago črno-belih. Zadnji obračun v »šumi« pa je prav tako pripadel črno-belim, za takratno minimalno zmago pa je iz najstrožje kazni mrežo zatresel bivši član črno-belih Luka Bobičanec.

Vrata kidričevskega športnega parka se bodo v petek odprla ob 19.00 uri. Cena enotne vstopnice znaša 10,00 EUR.

V kolikor si srečanja v živo v kidričevskem športnem parku ne boste morali ogledati v živo, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.