Varovanci Roberta Pevnika se v 14. krogu 2. slovenske nogometne lige odpravljajo na gostovanje k ajdovskemu Primorju. Na Mestnem stadionu Ajdovščina med črno-rdečimi in rdeče-belimi bo pravico delil Kovačič Darjan, srečanje pa se bo pričelo ob 14.00 uri.

Obe ekipi v medsebojni obračun vstopata z različnima popotnicama, Primorci so nazadnje remizirali v gosteh pri Rogaški, medtem ko so rdeče-beli slavili proti Biljam in se ponovno zavihteli na vrh prvenstvene lestvice.

Zasedba iz Ajdovščine se trenutno nahaja na trinajstem mestu prvenstvene lestvice, v zadnjih petih prvenstvenih tekmah pa je zasedba Milana Anđelkovića vknjižila štiri neodločene rezultate in poraz. Edini poraz v zadnjih petih prvenstvenih obračunih so Ajdovci doživeli prav v zadnji domači tekmi, ko so z minimalno razliko morali priznati premoč ljubljanski Iliriji 1911, ki se trenutno nahaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Ajdovci so tako nedolgo nazaj pred svojimi gledalci iztržili nedoločen rezultat tudi proti novomeški Krki. Najbolj učinkovit igralec Primorja je s štirimi zadetki Marko Gulić, kar štirje nogometaši pa imajo v svoji statistiki po dva prvenstvena zadetka.

Rdeče-beli so prejšnji petek z odlično igro zacelili rane po prvem gostujočem porazu, ki so ga pred dvema tednoma doživeli na Dobu. Varovanci Roberta Pevnika so pretekli petek pokazali zelo učinkovito predstavo, ob dveh zadetkih kapetana Nika Marinška, sta se med strelce vpisala še Tim Martić in Tim Ciganović. Glavni strateg rdeče-belih poudarja, da je potrebno dobro predstavo proti Biljam nadgraditi tudi v nedeljo: »Tri točke iz tekme proti Biljam moramo potrditi v nedeljo v Ajdovščini. Misli so trenutno usmerjene samo in zgolj v nedeljsko tekmo. Fantje na treningih delajo zares dobro, to dobro pa se nam mora obrestovati. Cilj nedeljske tekme je jasen, to so tri točke, zavedamo se, da je ekipa Primorja čvrsta, kar so pokazali na zadnjih tekmah, a vendar mi moramo gledati na sebe in narediti vse, da se vrnemo iz Ajdovščine s tremi točkami.«

Nedeljsko srečanje, ki se ob pričelo ob 14.00 uri, bomo za vse privržence rdeče-belih spremljali na klubskih družbenih omrežjih.