Varovance Roberta Pevnika čaka v nedeljo 30. julija 2023, ob 17.30 uri prvo letošnje gostovanje, rdeče-beli se odpravljajo v Ljudski vrt k Mariboru. Na prvem gostovanju rdeče-belih bo pravico delil Rade Obrenović s pomočniki, srečanje pa si boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu ogledali na prvem programu Sportkluba.

Mariborčani, ki v začetku sezone nastopajo na dveh frontah, zraven državnega prvenstva še v evropskih tekmovanjih, se v srečanje podajajo v popolni vlogi favoritov. Kljub temu, da so vijoličasti še v četrtek gostovali v Luksemburgu v okviru 2. kroga Konferenčne lige, in v gosteh iztržili neodločen rezultat ima strateg Maribora Damir Krznar, na razpolago izjemno širok in enakovreden kader. V začetku letošnje sezone blesti Arnel Jakupović, ki je na uvodnem srečanju Prve Lige Telemach pretekli vikend v Radomljah dosegel tri zadetke, ob tem pa je dvakrat v polno meril še na evropskih tekmah, sploh izjemno pomemben zadetek je dosegel v četrtek, ko je tik ob koncu poskrbel za neodločen rezultat v Luksemburgu. Zraven izjemno razigranega Arnela Jakupovića, so letošnjo sezono izjemno pričeli še Jan Repas, Ivan Brnić in Marin Laušić, nevarnost za obrambo rdeče-belih pa predstavlja praktično vsak član vijoličaste zasedbe, ki bo stopil na zelenico Ljudskega vrta.

Rdeče-beli so sezono pričeli z neodločenim rezultatom proti enemu izmed favoritov prvenstva Celju. Varovanci Roberta Pevnika, so v nedeljskem večeru, kar dvakrat vodili, a so grofje uspeli na koncu po izjemnem zadetku Luke Bobičanca, iztržiti remi. Glavni strateg rdeče-belih bo tokrat lahko računal na zadnjega novinca v rdeče-belem Bamba Susso, ki proti Celju še ni imel pravice nastopa. So pa v nedeljskem obračunu proti Celju, rdeče-beli z izjemno borbo navdušili, plod izjemno borbene igre, sta bila tudi oba zadetka, tako novinca Sandra Jovanvića, kot Jakova Katuše, ki je Matka Obradovića premagal iz slabih tridesetih metrov.

Pred nedeljskim srečanjem v Ljudskem vrtu glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da bo še potrebno dvigniti koncentracijo in samozavest, da bi se iz Ljudskega vrta vrnili s pozitivnim rezultatom: »Maribor je prvi kandidat za naslov prvaka, v vseh dosedanjih tekmah so pokazali taktično disciplino in pravšnjo mero samozavesti. Vidi se dobro dela trenerja, na vsakem delu igrišča točno vode, kaj morajo delati. Mi moramo biti bolj samozavestni, tekma proti Celju je pokazala, da smo dobro pripravljeni, boljše moramo izkoristiti svoje momente in dvigniti koncentracijo in samozavest. V Ljudski vrt gremo pogumno in če bomo naredili vse, kar smo videli na analizi, se lahko v šumo vrnemo s pozitivnim rezultatom. Zagotovo je pomembno, da bo tokrat z nami tudi Bamba Susso, ki že nekaj časa trenira z nami, pozna taktične zamisli. Izjemno pomemben bo za rotacijo, Bamba je velika okrepitev za nas, izjemno pomembno je tudi, da bo sprostil Daniela Skibo, verjamem, da se bo luči prave okrepitve pokazal že v nedeljskem popoldnevu.«

Zadnji medsebojni obračun med rdeče-belimi in vijočliastimi je bil odigran v predzadnjem krogu sezone 2021/2022, ko je Maribor na poslovilni tekmi Marocsa Tavares zmagal s 3:1.

Srečanje se bo pričelo v Ljudskem vrtu ob 17.30 uri, v neposrednem televizijskem prenosu bo ga moč videti na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.