Rdeče-bele v 6. krogu 2. slovenske nogometne lige čaka derbi kroga, ki bo odigran v nedeljo 4. septembra ob 16.00 uri v lendavskem športnem parku proti domači Nafti 1903. Na srečanju med ekipama, ki ju na lestvici ločita dve točki bo pravico delil Kondić Božo.

Obe ekipi nedeljski derbi pričakujeta v odlični formi, saj v letošnji sezoni še nista priznali premoč nasprotnim ekipam. Lendavčani, ki jih vodi Gabor Boer so ob dveh nedoločenih rezultatih v letošnji sezoni še trikrat slavili, medtem ko so rdeče-beli ob enem neodločenem rezultatu, štirikrat premagali nasprotnike. Lendavčani so v zadnjem krogu remizirali v Rogaški Slatini, po tem ko so kar trikrat zaostajali so si točko priigrali v 92. minuti, ko se je še drugič na srečanju udaril Nermin Haljeta. Rdeče-beli se v derbi kroga podajajo s popotnico treh zaporednih zmag, dveh gostujočih in zadnje domače, vse nasprotnike so odpravili z golom razlike, na vseh treh tekmah je za zmago poskrbel kapetan rdeče-belih Nik Marinšek.

Lendavčani, ki imajo tudi v letošnji sezoni visoke ambicije so v prvenstvo startali odlično in imajo dve točki zaostanka na prvenstveni lestvici za rdeče-belimi. V zadnji tekmi je zablestel Nermin Haljeta, ki je z dvema zadetkoma priigral točko Lendavčanom na zahtevnem gostovanju v Rogaški Slatini. Trener Lendavčanov Gabor Boer ima v svojih vrstah kupico zanimivih nogometašev, ki lahko v vsakem trenutku odločijo tekmo, najbolj pomemben člen modro-plavih je zagotovo kapetan Stjepan Oštrek, ki je v lanski sezoni igral v dresu Kopra, v letošnji sezoni pa se je med strelce vpisal v uvodnem krogu, ko so Lendavčani slavili v Ajdovščini.

Rdeče-beli se v Lendavo podajajo z odlično popotnico, kar treh zaporednih zmag. Ne glede na to, da so v zadnjih treh tekmah le-te dobili samo z 1:0, pa so si proti Rogaški, velenjskemu Rudarju predvsem pa proti Brinje Grosuplju varovanci Roberta Pevnika ustvarili kupico priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Nedvomno najbolj veseli dejstvo in odlična forma kapetana rdeče-belih Nika Marinška, ki je prevzel odgovornost in odlično vodi svojo ekipo na terenu. Zraven kapetan, v letošnji sezoni zelo dobro delo opravlja obramba rdeče-belih, ki je v dosedanjih petih krogih klonila le enkrat.

Pred nedeljskim srečanjem v Lendavi je glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik poudaril, da bo v Lendavi potrebno za ugoden razplet imeti večjo posest od domačinov ob tem pa bo potrebno čim hitreje doseči zadetek: »Videli smo, da je Nafta zelo doba ekipa, proti Rogaški so pokazali veliko, so zelo agresivni, kvalitetni. Ne glede na njihove ambicije, mi ne odhajamo v Lendavo z belo zastavo, imamo svoje cilje in v Lendavi želim, da igralci z borbeno predstavo prevzamejo iniciativo na igrišču, da imamo več posesti od domačinov, predvsem pa moramo onemogočiti njihovo agresivnost.«

Srečanje v lendavskem športnem parku se bo pričelo ob 16:00 uri, derbi 6. kroga si bo mogoče ogledati v živo tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba.