Nogometni klub Aluminij se je ob koncu jesenskega dela dogovoril za sporazumno prekinitev treh pogodb. Rdeče-belega dresa v nadaljevanju prvenstva več ne bodo nosili Mihael Klepač, Marko Maletić in Filip Kukuličić.

Mihael Klepač je v Kidričevo prišel pred začetkom lanske najuspešnejše klubske sezone in skupaj v sezoni in pol 40 oblekel dres rdeče-belih v Prvi Ligi Telekom Slovenije in petkrat v pokalnem tekmovanju. V lanski nadvse uspešni sezoni je dosegel devet prvenstvenih zadetkov in dva pokalna, medtem ko se je v letošnji sezoni med strelce vpisal v pokalnem tekmovanju z enim zadetkom. Triindvajsetletni napadalni vezist je v sezoni in pol na igrišču skupaj prebil 2903 minut.

Svojo kariero bo Mihael Klepač nadaljeval pri murskosoboški Muri, ob slovesu od Kidričevega pa je poudaril, da ga bodo lepi trenutki za vedno spominjali na rdeče-bele: »Želim se zahvaliti vsem soigralcem s katerimi sem preživel skupne trenutke, vsem trenerjem in nasploh vsem, ki sem jih imel možnost spoznati v letu in pol. V Kidričevem sem preživel lepe trenutke, ki me bodo vedno spominjale na rdeče-bele. Vsem želim vse najboljše tudi v prihodnje.«

Marko Maletić in Filip Kukuličić sta v Kidričevo prišla v poletnem prestopnem roku. Črnogorski napadalec Filip Kukuličić je v dresu rdeče-belih zbral pet nastopov in dosegel tudi en zadetek. Medtem ko je Marko Maletić v letošnji sezoni v rdeče-belem dresu zbral petnajst nastopov in zbral eno asistenco.