Danes rdeče-bele v soboto 11. marca ob 15.00 uri čaka druga tekma spomladanskega dela prvenstva, ko se bodo v gosteh pomerili z Brinje Grosuplje. Na srečanju v Grosupljem bo pravico delil Alen Borošak.

Obe ekipi sta v nadaljevanje prvenstva vstopili popolnoma različno, Grosupeljčani so uvodoma v gosteh presenetljivo a povsem zasluženo ugnali Rogaško. Medtem pa so varovanci Roberta Pevnika, v tesnem obračunu z Velenjčani v sami končnici bili že povsem blizu trem točkam, na koncu pa se s knapi razšli z delitvijo točk. Rdeče-beli so imeli tekmovalne obveznosti še med tednom, ko so doma v poklanem obračunu odpravili ravenski Fužinar.

Grosupeljčani, ki trenutno zasedajo štirinajsto mesto na prvenstveni lestvici se borijo za obstanek med drugoligaši, z zmago v uvodnem krogu proti Rogaški, ko sta za tri točke čete Gorana Markoviča poskrbela Marko Brkić in Lan Piskule pa so Dolenjci dali celotni konkurenci jasno vedeti, da resno računajo v borbi za obstanek. Dolenjci bodo sicer pogrešali Nejca Pušnika, ki je v Rogaški Slatini prejel četrti rumeni karton, a v domačem taboru so prepričani, da bodo svojo kožo tudi proti rdeče-belim skušali prodati kar se da težko.

Rdeče-beli so po uvodni točki proti Velenjčanom, ko sta v polno merila Marko Josip Čavara in Gašper Jovan, na koncu osvojili le točko, svojo učinkovitost pa so varovanci Roberta Pevnika nadgradili v sredinem pokalnem tekmovanju. Če kaj veseli, veseli dejstvo da so rdeče-beli v dveh spomladanskih tekmah dosegli šest zadetkov in da se je med strelce vpisalo kar pet različnih strelcev, na obeh tekmah je v polno meril Gašper Jovan. Še bolj pa veseli dejstvo, da bo Robert Pevnik v Grosupljem končno lahko računal na vse svoje varovance, ki so v pogonu, saj se po kazni dveh tekem, v ekipo vrača Tomislav Jagić, ki je bil v jesenskem delu eden izmed najbolj pomembnih členov zvezne vrste.

Pred srečanjem v Grosupljem glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da bo glede na prvi tekmi v nadaljevanju sezone, biti bistveno bolj osredotočen predvsem v obrambnem delu igre: »V napadu nam gre, v dveh tekmah smo dosegli šest zadetkov, v obeh tekmah smo se vrnili po zaostanku, tako da je to zelo dobro. Vendar smo v obeh spomladanskih dvobojih imeli preveč nihanj v obrambi, te napake se v Grosupljem ne smejo dogajati, če bomo te napake odpravili, verjamem, da se bomo v Kidričevo vrnili s pozitivnim rezultatom.«

Uvodni obračun v letošnji sezoni je bil odigran konec lanskega avgusta, rdeče-beli pa so se treh točk veselili po izjemnem zadetku kapetana Nika Marinška.

Srečanje v Grosupljem se prične ob 15.00 uri, spremljali pa ga bomo na klubskih družbenih omrežjih.