Rdeče-beli se v okviru 3. kroga 2. slovenske nogometne lige podajajo na drugo gostovanje v letošnji sezoni. Tokrat se odpravljajo v bližnjo Rogaško Slatino, kjer se bodo varovanci Roberta Pevnika, ob 17.30 uri pomerili z domačo Rogaško, na srečanju med črno-belimi in rdeče-belimi bo pravico delil Bojan Tkalčič.

Rdeče-beli, ki imajo pred tretjo prvenstveno preizkušnjo na svojem računu štiri točke se v tretji prvenstveni dvoboj podajajo z s popotnico zmage iz Krškega in točke iz uvodne domače preizkušnje proti Iliriji 1911. Medtem, četa bivšega stratega rdeče-belih Oskarja Drobneta v uvodnih dveh krogih še ni okusila slasti zmage, prav tako pa ne poraza, obe srečanji so Slatinčani odigrali v gosteh, obe sta se končali z delitvijo točk.

Rogaška, ki ima na svojem računu dve točki, po uvodni točko brez zadetkov v prestolnici proti Iliriji 1911, so varovanci Oskarja Drobneta nazadnje remizirali proti velenjskemu Rudarju, edini zadetek za tokratne nasprotnike rdeče-belih je dosegel Andrej Pavlović. Slatinčani, ki odkrito napovedujejo boj za vrh drugoligaške lestvice imajo v svojih vrstah nekaj zelo dobrih nogometašev, v uvodnih dveh krogih je zraven starega znanca rdeče-belih Jana Majcna, nase opozoril tudi napadalec Nejc Gradišar, ki se je v Rogaško Slatino priključil iz Brava, veliko pozornost pa bodo morali rdeče-beli posvetiti vezistoma Thalissonu Moreiri in Andreju Pavloviću.

Rdeče-beli se v bližnjo Rogaško Slatino odpravljajo z dobro popotnico, kljub temu, da so pretekli teden doma osvojili le točko prot Iliriji so si v kidričevskem športnem parku priigrali, kar nekaj izrazitih priložnosti, ki jih na žalost ni izkoristil poljski napadalec Daniel Skiba. V osrčju obrambe rdeče-belih sta uvodoma dobri igri prikazala Tim Martić in novinec Luka Koblar, katera bosta tudi tokrat predstavljala zadnjo oviro pred vrati Tiborja Banića. Veliko bo v Rogaški Slatini odvisno od kapetana rdeče-belih Nika Marinška, ki je že v prvi tekmi letošnje sezone pokazal, da bo eno izmed glavnih orožij Roberta Pevnika.

Srečanje v Rogaški Slatini se bo v tamkajšnjem športnem centru pričelo ob 17:30 uri, za vse privržence, ki si srečanja ne boste mogli ogledati v živo, si ga lahko ogledate v neposrednem prenosu na streamu Nogometne zveze Slovenije.