Rdeče-beli bodo v Rogaški Slatini proti Rogaški otvorili 17. krog Prve Lige Telemach. Uvodno srečanje kroga se bo pričelo ob 13.00 uri, pravico v zdraviliškem mestu pa bo delil Mihael Antić.

Ekipi v drugi medsebojni obračun letošnje sezone vstopata z različnima izhodiščema, Slatinčani so pretekli vikend v zaostalem srečanju 3. kroga priznali premoč Domžalam na svojem igrišču, medtem ko so rdeče-beli nadgradili točko iz domačega obračuna proti Bravu z zmago proti Kopru.

Slatinčani, ki jih vodi bivši trener rdeče-belih Oskar Drobne kljub dobrim predstavam na zelenicah, nimajo želenega točkovnega izkupička. Zagotovo bo osnovni cilj črno-belih, v sobotnem zgodnjem popoldnevu osvojiti popoln izkupiček točk. Oskar Drobne bo lahko v soboto računal na vse svoje varovance, ki jih ima v kadru. V zadnjem času v dresu Rogaške blestita napadalni dvojec Nejc Gradišar in Oliver Kregar, ki sta skupaj dosegla že šest prvenstvenih zadetkov. Obrambi črno-belih poveljuje mladi reprezentant Rene Rantuša Lampreht, medtem ko sta stebra zvezne vrste Alves Thalisson in izkušeni Žan Benedičič. Sta pa Slatinčane v zadnjem obdobju zapustila Andrej Pavlović in Roko Kurtović.

Rdeče-beli so pretekli vikend kljub zaostanku v »šumi« po preobratu vknjižili četrto prvenstveno zmago. Pot k zmagi je začel tlakovati Tin Matić, za katerega je bil to drugi zaporedni zadetek na drugem srečanju, preobrat je po podaji Rok Schaubacha potrdil kapetan Tin Martić, ki bo tokrat manjkal zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. Zmago nad Koprom je preteklo nedeljo potrdil Rok Schaubach, s svojim prvim zadetkom v rdeče-belem dresu. Celotna zasedba Roberta Pevnika je v zadnjih dveh krogih pokazala izjemno motiviranost in borbenost, prav to pa lahko tudi tokrat odloči zmagovalca sobotnega dvoboja.

Pred srečanjem v Rogaški Slatini glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da ne glede na to, da je Rogaška zelo kvalitetna in temperamentna ekipa, verjame v svoje izbrance in verjame v pozitiven rezultat: »Čaka nas specifična tekma, proti kvalitetnemu in temperamentnemu nasprotniku, tudi njihova publika je zelo temperamenta. Vroče gostovanje, ki ga bo označilo tudi vreme, na vremenske dejavnike se moramo prilagoditi, pogoji bodo za obe ekipe isti. Na tekmi bo prevladoval karakter, inteligenca igre, verjamem, da se bomo boljše prilagodili, da smo dobro pripravljeni, to smo pokazali tudi na zadnjih tekmah. Verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo, ter da bomo osvojili vse tri točke, čeprav se zavedamo, da je Rogaška doma zelo dobra, neugodna, »fajterska« ekipa. Ne glede na vse verjamem v trenutno formo, verjamem v svoje igralce, mi gremo tja da iztržimo pozitiven rezultat.«

Uvodni obračun v »šumi« je pripadel Rogaški, Slatinčani so povedli po golu Viceta Majcenića že v 2. minuti. Le dvanajst minut zatem je Nejc Gradišar povišal vodstvo, rdeče-beli so uspeli le ublažiti poraz v 76. minuti, ko je enega od dveh prvenstvenih zadetkov dosegel Daniel Skiba. Se bodo rdeče-beli Slatinčanom oddolžili za poraz v »šumi«?

V kolikor se ne boste odpravili v Rogaško Slatino in rdeče-belih podpirali v živo, si lahko srečanje ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.