Rdeče-bele že v soboto 4. novembra ob 15.00 uri čaka drugo zaporedno gostovanje v Prvi Ligi Telemach, tokrat bo četa Roberta Pevnika gostovala na Fazaneriji pri murskosoboški Muri. N srečanju med črno-belimi in rdeče-belimi bo pravico delil Šabanagić Denis.

Obe ekipi v drugi medsebojni obračun letošnje sezone vstopata s popotnico nedoločenih rezultatov, črni beli so v zadnjih dveh obračunih dvakrat remizirali, medtem ko so rdeče-beli po dveh zaporednih porazih pretekli vikend remizirali v Stožicah pri ljubljanski Olimpiji.

Črno-beli, se trenutno nahajajo na šestem mestu prvenstvene lestvice in imajo pred rdeče-belimi štiri točke prednosti. Trenutno najbolj vroč posameznik zasedbe iz Prekmurja pa je napadalec Dardan Shabanhaxhaj, ki je trenutno pri šestih prvenstvenih zadetkih. V napadu avstrijskemu napadalcu najbolj pomagata Amadej Maroša, ki ima na svojem računu tri zadetke in Matic Maruško, ki se je v letošnji sezoni veselil dvakrat. Ob vratarju Klemnu Mihelaku, je v murskosoboški zasedbi potrebno izpostaviti tudi Filippa Tripija in Almina Kurtovića ki tvorita jedro zvezne vrste črno-belih. Glavni strateg črno-belih Vladimir Vermezović, bo tako na jutrišnji tekmi lahko računal na vse svoje igralce.

Rdeče-beli so v Stožicah pretekli vikend iztržili neodločen rezultat, kar je nedvomno obliž na rane po porazih proti Kopru in Radomljam. V Stožicah je ob vratarju Janu Petku blestel še Sandro Jovanović, ki je med drugim tudi zadel, a je bil zadetek po posredovanju VARa razveljavljen. A ne glede na dva posameznika je v Stožicah vsak, ki je v rdeče-belim stopil na zelenico dal svoj del v mozaik, točke proti zmajem. Nedvomno veseli tudi dejstvo, da je prvič po prihodu večje minutaže bil deležen Filip Kosi, ki bo dal glavnemu strategu dodatno širino bi izbiri kadra tudi za sobotni obračun na Fazaneriji.

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik pred srečanjem v Murski Soboti poudarja, da bo za črno-bele zagotovo cilj prva zmaga pred svojimi gledalci, a ob enem poudarja, da če bodo njegovi varovanci pokazali odnos in borbo, kot so jo pokazali v nedeljskem večeru proti zmajem, da se lahko na zahtevnem gostovanju nadejajo pozitivnega rezultata: »Bomo rekli, da smo v Stožicah pustili pozitiven vtis in da smo si zaslužili več kot točko. Z istim ciljem gremo v Mursko Soboto. Vemo v prvi tekmi, kaj smo naredili narobe, zavedamo se, da Mura še v jesenskem delu ni zmagala doma, kar jih bo zagotovo dodatno motiviralo in jim dalo dodatno agresijo. Vemo, da imajo publiko, ki jo ponose, vendar mi se na vse to dobro pripravljamo, verjamem, da imamo kvaliteto, da se iz Murske Sobote vrnemo s pozitivnim rezultatom.«

Zadnji medsebojni obračun se je konec avgusta v kidričevskem športnem parku končal z zmago črno-belih, takrat je edini zadetek na srečanju pred več kot tisoč gledalci dosegel Niko Kasalo.

Srečanje na Fazaneriji se bo pričelo ob 15.00 uri, v kolikor si ne boste odpravili v prekmursko prestolnico, si v živo lahko srečanje ogledate na prvem programu Sportkluba, prav tako pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.