S ponedeljkovo tekmo med črno-belimi in rdeče-belimi po padel zastor pod 33. krog Prve Lige Telemach. Srečanje na murskosoboški Fazaneriji se bo v ponedeljek 29. aprila pričelo ob 17.30 uri, pravico na prekmurski ravnici pa bo delil Matej Jug s pomočniki.

Pred zadnjim medsebojnim obračun letošnje sezone se obe zasedbi v dvoboj podajata s popotnico poraza. Črno-beli so neodločenem rezultatu prot Kopru in zmagi proti Radomljam v prvenstvu, med tednom doma v pokalnem polfinalu po kazenskih strelih priznali premoč Rogaški. Medtem so varovanci Roberta Pevnika po neodločenem rezultatu doma proti Radomljam, nazadnje doživeli visok poraz v Stožicah proti ljubljanski Olimpiji.

V črno-belem taboru po četrtkovem izpadu iz pokalnega tekmovanja proti Rogaški zagotovo ne vlada prešerna volja. Kljub dobri predstavi so črno-beli doma dopustili gostom iz Rogaške Slatine, podaljške in strele iz bele točke, kjer so varovanci Oskarja Drobneta ugnali varovance Antona Žlogarja. V polno sta v poklanem obračunu ponovno merila Amadej Maroša in Robert Čakš, in prav omenjen dvojec je poskrbel tudi za zadnje štiri prvenstvene točke črno-belih v prvenstvu, ter bo v ponedeljkovem večeru ponovno predstavljal največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih. V taboru Prekmurcev imajo, kar nekaj težav s poškodbami, a v tekmovalni ritem se vrača ljubljenec domačih navijačev Kai Cipot, ki je proti Radomljam vpisal prvi prvenstveni nastop po poškodbi, v četrtek še prvi pokalni nastop v letošnji sezoni. Anton Žlogar bo zagotovo pogrešal svojega kapetana Žigo Kousa, ki proti rdeče-belim ne bo smel nastopiti zaradi prejetega rdečega kartona. A obramba črno-belih, ki ji na vratih poveljuje Klemen Mihelak je v zadnjih srečanjih izgledala zelo kompaktno, kar bo za napadalce rdeče-belih predstavljalo dodatno prepreko.

Rdeče-beli, ki v boju za obstanek nujno potrebujejo prvenstvene točke, se na gostovanje na prekmursko ravnico odpravljajo v popolni zasedbi. Po lažji poškodbi je trenerju Robertu Pevniku ponovno na voljo tudi Janez Pišek, ki je izpustil zadnje srečanje v Stožicah, prav tako glavni strateg rdeče-belih v svoji zasedbi nima kaznovanih nogometašev. V Ljubljani so kljub visokemu porazu rdeče-beli sploh v prvem polčasu pokazali pravi obraz, si pripravili nekaj priložnosti, ki pa so ostale nerealizirane, prav realizacijo bo potrebno popraviti v ponedeljkovem popoldnevu, v kolikor se želijo rdeče-beli nadejati novih prvenstvenih točk. Pred srečanjem v Murski Soboti je Gašper Pečnik, ki ima v rdeče-belem dresu že enainsedemdeset prvoligaških nastopov poudaril, da so v Murski Soboti pomembne samo točke: »Na posameznih tekmah smo imeli dobre in slabe trenutke, nujno moramo izboljšati koncentracijo, da v tekmo odigramo enakomerno v visokem ritmu od začetka do konca. Včasih nam zmanjka nekaj zrelosti v ključnih odločitvah, tudi tukaj se bo potrebno izboljšat, saj tekmeci to kaznujejo. Veliko delamo na izboljšanju realizacije, saj brez doseženih golov ni zmag. Sploh več ni pomembna lepota v igri, ampak samo iz zgolj točke. Muraši so naši naslednji nasprotniki in prepričan sem, da lahko iztržimo zmago. Angažiranost in borbenost mora biti pri vseh na 100%, to je edini način za uspeh.«

V letošnji sezoni sta dva medsebojna obračuna pripadla črno-belim, Prekmurci so se veselili v uvodnih dveh dvobojih, takrat sta za zmago zadela Niko Kasalo in Filippo Tripi. Zadnji medsebojni obračun je pripadel rdeče-belim, pod oba zadetka se je podpisal Tin Matić, ki bi tudi tokrat lahko predstavljal eno izmed večjih nevarnosti za vrata črno-belih.

V kolikor se ne boste odpravili v Prekmurje, si srečanje v živo lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa bomo srečanje v  živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.