Rdeče-bele v soboto 19. novembra ob 13.30 uri čaka zadnje gostovanje v letošnji sezoni. V 17. krogu 2. slovenske nogometne lige se bodo varovanci Roberta Pevnika pomerili z ljubljansko Ilirijo 1911. Pravico na srečanju med drugo in četrto ekipo prvenstvene lestvice bo delil Alen Bubek s pomočniki.

Obe ekipi v predzadnji krog letošnjega jesenskega dela vstopata iz pod vrha lestvice, zeleno-beli se trenutno nahajajo na četrtem mestu lestvice, medtem ko se rdeče-beli nahajajo na drugem mestu lestvice. Ilirijami so po nizu zmag v preteklem krogu klonili v gosteh proti Rogaški, medtem ko so rdeče-beli doma ugnali Krško.

Ilirija 1911, ki jo vodi Goran Stanković je po malce slabšem uvodu v sezono v zadnjem obdobju strnila vrste ter se z izjemnimi predstavami zavihtela na četrto mesto prvenstvene lestvice. V taboru Ljubljančanov posebej izstopa Matej Poplatnik, ki na lestvici strelcev diha za ovratnik Niku Marinška, na svojem računu pa ima že enajst zadetkov. Zelo razpoložen v zeleno-belem je tudi Dejan Djermanović, ki ima na svojem računu sedem prvenstvenih zadetkih, medtem ko sta Lan Piškule in Dominik Ivkič , ki pa proti rdeče-belim nima pravice nastopa pri treh prvenstvenih zadetkih. Ilirijami imajo ob izkušenem vratarju Elvisu Džafiću še kar nekaj izjemnih posameznikov, med drugim najbolj izstopata Žiga Škoflek, ki je v preteklosti nosil tudi rdeče-beli dres in Tibor Gorenc Stankovč.

Medtem so rdeče-beli z še enajsto prvenstveno zmago pretekli teden utrdili drugo mesto na prvenstveni lestvici in Krki in Iliriji 1911 pobegnili na pet in sedem točk prednosti. Varovanci Roberta Pevnika so z izjemnim prvim polčasom v nedeljskem popoldnevu tako pokazali, da si želijo v zadnjih dveh krogih ogroziti vodilno Rogaško. Za zmago proti Krškemu sta pretekli vikend zadela Rok Frešer, ki tokrat zaradi izpolnjene kvote nebo imel pravice nastopa, ter Marko Brest, ki je dosegel tretji prvenstveni zadetek.

Sobotna tekma 17. kroga 2. slovenske nogometne lige bo tako še druga v letošnji sezoni med Ilirijo 1911 in Aluminijem, prva v začetku avgusta se je končala brez zadetkov. Srečanje v Ljubljani si bo mogoče ogledati v živo tudi v neposrednem spletnem prenosu na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo spremljali v živo tudi na klubskih družbenih omrežjih.