Pred reprezentančnim premorom rdeče-bele čaka še tekma 27. kroga Prve Lige Telemach proti Domžalam. Ob Kamniški Bistrici se bo srečanje pričelo ob 20.15 uri, pravico med rumeno družino in rdeče-belimi pa bo delil Matoša Martin.

Obe ekipi vstopata v tretji medsebojni obračun s popotnico poraza, Domžalčani so po zmagi nad Celjem doma proti Mariboru in nazadnje Radomljam priznali premoč, medtem so rdeče-beli po zmagi nad Muro in remijem proti Bravu, med tednom priznali premoč Rogaški z 0:1.

Domžalčani, ki trenutno zasedajo sedmo mesto in imajo pred rdeče-belimi točko naskoka, seveda z nestrpnostjo čakajo, nove točke saj so po presenetljivi zmagi nad Celjem doma, v zadnjih dveh krogih ponovno doživeli poraz. Varovanci Dušana Kosiča so edini komplet treh točk vknjižili prav proti vodilni ekipi lestvice, v spomladanskem delu sezone pa so se ubadali s številnimi poškodbami. Nedvomno bo eno izmed večjih orožij Dušana Kosiča v sobotnem večeru povratnik po poškodbi Danijel Šturm, ki ima na svojem računu šest prvenstvenih zadetkov. V domžalskih vrstah je v letošnji sezoni prvi strelec Mario Krstovski, ki ima na svojem računu sedem zadetkov. Kar nekaj težav pa ima rumena družina v obrambni vrsti, kateri na vratih poveljuje Lovro Štubljar, Domžalčani so samo v nadaljevanju prvenstva morali po žogo v svojo mrežo štirinajstkrat, medtem ko so nasprotnikovo mrežo zatresli štirikrat, med strelce pa so se vpisali Jošt Pišek, Benjamin Markuš, Lukas Hempt in Mario Krstovski, vsi so zadeli po enkrat.

Rdeče-beli so med tednom doživeli boleč poraz proti Rogaški, ter tako po dveh tekmah, v katerih niso prejeli zadetka in vknjižili štiri točke doživeli petnajsti prvenstveni poraz. Ponovno bo imel glavni trener rdeče-belih nekaj težav pri sestavi začetne enajsterice, zaradi prejetega rumenega kartona proti Rogaški, tokrat nima pravice nastopa kapetan rdeče-belih Tin Martić, še vedno pa sta na stranskem tiru Rok Schabuach in Gašper Pečnik zaradi poškodb. V nadaljevanju prvenstva v rdeče-belem blesti predvsem Tin Matić, ki je dosegel štiri zadetke, skupaj pa je že pri šestih prvenstvenih zadetkih. Zraven prvega strelca rdeče-belih je edini strelec v rdeče-belem, ki je v polno meril v nadaljevanju prvenstva Tom Kljun. Ob njem bo v Domžalah veliko odvisno tudi od zvezne linije, v katero se vrača Tomislav Jagić, ki je proti Rogaški že vknjižil prve minute po poškodbi.

Pred srečanjem z Domžalami glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da se je bilo najbolj pomembno po porazu z Rogaško psihično dobro pripravit na novega tekmeca in da nogomet hitro, da novo priložnost za dokazovanje: »Po tekmi z Rogaško je bilo seveda najbolj pomembno, da so se igralci dobro regenerirali. V zelo kratkem času se je bilo potrebno, kar se da hitro dobro psihično pripraviti, saj nas že v soboto čaka nov dvoboj. Poraz z Rogaško nas je še bolj združil in motiviral. Kar je dobro v tem tempu in v nogometu je, da nogomet hitro ponudi novo priložnost in mi imamo to priložnost že jutri. Celotna ekipa in celoten strokovni tim smo prepričani, da bomo novo priložnost, ki jo imamo dobro izkoristili, ter z borbeno in srčno predstavo ponovno prišli do pozitivnega rezultata.«

V letošnji sezoni bo to še tretji medsebojni obračun med rumeno družino in rdeče-belimi, v obeh so bili uspešnejši Domžalčani. Uvodni obračun v Domžalah so sicer boljše pričeli rdeče-beli, ko je v polno meril Bamba Susso, a sta preobrat zrežirala Danijel Šturm in Mario Krstovski. Zadnji medsebojni obračun je bil odigran v začetku decembra, v »šumi« so Domžalčani, kar petkrat zatresli mrežo Sama Pridgarja in prizadejali rdeče-belim enega hujših porazov v letošnji sezoni. Se lahko rdeče-beli v sobotnem večeru oddolžijo Domžalčanom za oba prvenstvena poraza v letošnji sezoni?

V kolikor se privrženci rdeče-belih ne boste odpravili v Domžale, si lahko srečanje v živo ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.