Rdeče-bele že v petek 14. oktobra ob 15.00 uri čaka tekma 12. kroga 2. slovenske nogometne lige, ko se bodo pomerili z ekipo Doba. Na uvodnem srečanju tokratnega kroga bo pravico delil Čontala Matej.

Obe ekipi v medsebojni obračun vstopata povsem različno, rdeče-beli se na sedmo prvenstveno gostovanje odpravljajo kot vodilna ekipa prvenstva, medtem ko nogometaši Doba srečanje pričakujejo na trinajstem mestu prvenstvene lestvice, sicer z odigrano tekmo manj. Nogometaši Doba so pretekli vikend priznali premoč Rogaški v gosteh, v mreži Žige Fermiška pa so končale kar tri žoge, medtem so rdeče-beli doma proti Jadranu vknjižili še osmo prvenstveno zmago in se po remiju novomeške Krke zavihteli na vodilno mesto prvenstvene razpredelnice.

Roltek Dob, ki se trenutno nahaja na trinajstem mestu prvenstvene lestvice in ima ob tekmi manj na svojem računu deset točk, je nase opozoril pred dobrimi desetimi dnevi, ko so v zastalem srečanju ugnali novomeško Krko. Roletarji imajo ob dveh prvenstvenih zmagah, na svojem kontu tako še štiri neodločene rezultate in štiri poraze. V letošnji sezoni pri Dobljanih najbolj izstopajo Kristijan Šipek, Nejc Levec in Gašper Černe, ki imajo vsi na svojem računu po dva zadetka. Glavni strateg Doba Jernej Javornik v tokratnem krogu ne bo mogel računati na Jako Kasnika, ki je že pri štirih rumenih kartonih.

Rdeče-beli na sedmo gostovanje letošnjega drugoligaškega prvenstva odhajajo kot vodilna ekipa prvenstva. Na zadnji tekmi so s štirimi zadetki v mreži Jadrana vpisali še osmo prvenstveno zmago in se ob spodrsljaju Krke zavihteli na sam vrh. Veseli dejstvo, da so se pretekli petek med strelci ob najučinkovitejšem možu Niku Marinšku vpisali še trije različni strelci, mrežo Primorcev so zatresli Tin Martić, Rok Frešer in Daniel Skiba, ki se je še tretjič vpisal med strelce v letošnjem prvenstvu.

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik ima tako pred potjo na Dob sicer nekaj težav, saj prvič v letošnji sezoni ne bo mogel računati na Tomislava Jagića, enega izmed motorjev vezne linije rdeče-belih. Kot poudarja triinpetdesetletnik se je skozi prvenstvo izkazalo, da so vsi igralci, ki so vstopili na igrišče upravičili njegovo zaupanje: »Res je, da bomo tokrat pogrešali Tomislava, vendar vsi, ki čakajo na priložnost zares dobro delajo in verjamem prav v vsakega igralca, ki ga imam na izbiro, nogomet je ekipna igra in tudi proti Dobu bo pomembno, da nastopimo dobro kot ekipa. Ponovno moramo biti osredotočeni, zbrani pri zaključku akcij, trdi v obrambi. Dob ni naivna ekipa, to je nenazadnje dokazala tudi pred dnevi proti Krki, vendar mi moramo misliti samo na sebe, le tako bomo nadaljevali s pozitivnim nizom.«

Srečanje 12. kroga bomo za vse privržence rdeče-belih spremljali na klubskih družbenih omrežjih.