Rdeče-beli in Koprčani bodo z nedeljsko tekmo na koprski Bonifiki, ki se bo pričela ob 20.15 uri sklenili 12. krog Prve Lige Telemach. Na zadnjem prvenstvenem obračunu pred reprezentančnim premorom bo pravico delil Žan Jazbec.

Za varovance Zorna Zeljkovića in Roberta Pevnika, bo to šele prvi letošnji medsebojni obračun, uvodni medsebojni obračun, ki bi moral biti odigran v Kidričevem, je bil zaradi poplav odpovedan. Obe ekipi vstopata v prvi medsebojni obračun letošnje sezone v dobri formi. Koprčani, ki trenutno zasedajo tretje mesto na prvenstveni lestvici vstopajo v obračun kot izraziti favoriti, medtem pa so rdeče-beli serijo petih zaporednih porazov sklenili s zmagama nad Celjem in Mariborom.

Koprčani se v obračun proti rdeče-belim podajajo v popolni postavi, Zoran Zeljković bo tako lahko računal na prva vse svoje igralce, ki jih ima na voljo. Koprčani so po zmagi nad Mariborom v gosteh, nanizali dva zaporedna neodločena rezultata v gosteh in se po treh tekmah ponovno vračajo pred svoje gledalce. Prav gotovo eno največji nevarnosti v napadu Kopra predstavlja Nkada, ki ima na svojem računu tri prvenstvene zadetke, na klubski lestvici strelcev mu sledi Andraž Ruedl, ki ima na svojem računu dva prvenstvena zadetka. Koprčani, ki v letošnji sezoni ciljajo povsem proti vrhu imajo v svoji zasedbi nekaj izjemnih posameznikov, v zvezni vrsti kraljujejo Nik Omladič, letošnja okrepitev Kazahstanec Romazan Orazov, in zadnji prišlek v koprsko vrsto Enej Jelenič. Pozabiti ne smemo na Maksa Barišića, ter na zanesljivega čuvaja mreže Jana Koprivca. Zoran Zeljković ima tako pred obračunom z rdeče-belimi sladke skrbi, koga poslati na zelenico koprske Bonifike, v boju za šesto prvenstveno zmago.

Rdeče-beli v Koper odhajajo s popotnico dveh prvenstvenih zmag nad Celjem in Mariborom. Med tednom so varovanci Roberta Pevnika sicer v zelo pomešani zasedbi po streljanju najstrožjih kazni izpadli iz pokalnega tekmovanja proti ekipi Zavrča, a srečanje proti Zavrču ni vplivalo na pripravo na tekmo, ki rdeče-bele čaka v nedeljskem večeru na slovenski obali. V zadnjih obračunih v rdeče-belem dresu blesti Sandro Jovanović, ki je zadel ob obeh zadnjih prvenstvenih zmagah in je pri treh prvenstvenih zadetkih, kar ga še ob petih asistencah postavlja med boljše posameznike, dosedanjega dela tekmovanja. Veliko nevarnost za vrata Kopra bo nedvomno predstavljal tudi Bamba Susso, ki se v ekipo vrača po odsluženi kazni štirih rumenih kartonov. Dodatno energijo pa je v ekipo prinesel tudi zadnji novinec v rdeče-belem Loren Maružin, ki še na svoj prvenec v rdeče-belem dresu čaka.

Pred srečanjem s Koprom glavni strateg rdeče-belih poudarja, da bo ponovno odločala, bojevita igra, strast in agresivnost njegovih varovancev: »Pred drugim reprezentančnim premorom, nas po dveh zaporednih prvenstvenih zmagah čaka zahtevno gostovanje v Kopru, ki ima individualno in moštveno kvaliteto.  V tem prvenstvu smo že dokazali in pokazali, da lahko z moštveno, bojevito igro, strastjo in agresivnostjo premagamo vsakogar. V Koper ne potujemo z belo zastavo, spoštujemo nasprotnika, ampak mi moramo razmišljati o pozitivnem rezultatu in verjamem, da bomo na igrišču to tudi dokazali.«

Zadnji medsebojni obračun med Koprčani in rdeče-belimi je bil odigran v sezoni 2021/22 prav na Bonifiki, ko so se zmage z 2:0 veselili Koprčani.

Srečanje na koprski Bonifiki se bo pričelo ob 20.15 uri, v nepodrednem televizijskem prenosu ga bo mogoče spremljati na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.