Varovanci Roberta Pevnika bodo v četrtkovem popoldnevu v gosteh pri Kopru zaključili 30. krog Prve Lige Telemach. Srečanje na koprski Bonifiki se bo pričelo ob 16.45 uri, pravico na srečanju na obali pa bo delil Jazbec Žan.

Ekipi v zadnji medsebojni obračun letošnje sezone odhajata v povsem drugačnih izhodiščih, Koprčani so po zamenjavi na klopi, rumeno-modre je pred zadnjim srečanjem proti Radomljam prevzel Oliver Bogatinov, ki je med drugim deloval tudi v Kidričevem. Po zamenjavi na koprski klopi so Koprčani v gosteh pri mlinarjih iztržili točko. Rdeče-beli so po osvojeni točki proti vodilni ekipi lige v gosteh, pretekli vikend doma pred približno dva tisoč gledalci priznali premoč Mariboru.

Koprčani so pred prejšnjim krogom kot že omenjeno na trenersko klop ustoličili Oliverja Bogatinova, ki je nadomestil Aleksandra Radosavljevića, ter po seriji porazov vknjižili prvenstveno točko. Koprčani trenutno zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici in imajo pred rdeče-belimi ob tekmi manj dvanajst točk naskoka. Točko je v zadnjem krogu rumeno-modrim zagotovil Timothe Nkada, z osmimi zadetki tudi prvi strelec koprske zasedbe. Francoskemu napadalcu na klubski lestvici sledita Bede Osuji s šestimi zadetki in Enej Jelenič s štirimi zadetki. Koprčani imajo na vratih zanesljivega Jan Koprivca, kar nekaj preglavic pa bo Oliverju Bogatinovu zagotovo naredila odsotnost Ahmeda Ankraha, ki je v tekmi z Radomljami vknjižil sedmi prvenstveni karton in ima prepoved nastopa.

Rdeče-bele v boju za želeno osmo mesto na obali čaka zahtevno delo, glavnemu trenerju Robertu Pevniku pa kar nekaj preglavic povzroča odsotnost Tomislava Jagića, ki na obali ne bo imel pravice nastopa zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. Ob odsotnem vezistu sta pretekli teden manjši poškodbi staknila Rok Schabuach in Stanislav Krapukhin, ruski napadalec, zadnji prišlek v Kidričevem pa se je že izkazal z zadetkom v Celju, ko so rdeče-beli remizirali z vodilno ekipo prvenstva.

Pred tekmo v Kopru, glavni strateg rdeče-belih poudarja, da so Koprčani zelo kvalitetna ekipa, ampak verjame v svoje varovance, da bodo z še bolj koncentrirani, da se iz obale vrnejo s polnim izkupičkom: »Tako tekmi proti Celju, kot proti Mariboru, sta pokazali, da smo dobro pripravljeni. Čeprav smo proti dvema izjemno kvalitetnima ekipama, dobili samo točko, lahko rečemo samo, ker smo v obeh tekmah imeli kar nekaj situacij, ko bi morali odreagirati boljše. V tekmo proti Kopru za nas šteje samo rezultat, tokrat bomo morali dobesedno vzeti frazo »na glavo« in narediti vse, da osvojimo prepotrebne prvenstvene točke. Moramo biti še bolj koncentrirani, vidim, da se ekipa dviguje. Koper je zelo kvaliteten nasprotnik, ampak verjamem da imamo moči in znanja, da nadgradimo zadnji dve tekmi in da iz Kopra odidemo s tremi točkami. Vidi se, da so po menjavi na klopi Koprčani še bolj motivirani, tako da pričakujem zelo dober Koper ampak še boljši Aluminij.«

V letošnji sezoni so uspešnejši v medsebojnih obračunih Koprčani, ti so oktobra slavili z 4:1 doma, novembrski obračun, ki bi moral biti odigran že v začetku prvenstva je s 3:2 v »šumi« pripadel rdeče-belim. Zadnji medsebojni obračun, ki je bil odigran v sredini februarja pa je pripadel Koprčanom, že v 4. minuti je Lana Jovanovića ugnal Maj Mittendrofer, Tom Kljun je poskrbel za izenačenje, tik ob koncu srečanja pa je za zmago poskrbel Timothe Nkada.

Srečanje na koprski Bonifiki se bo pričelo ob 16.45 uri, v kolikor si srečanja v živo ne boste ogledali na obali, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sprotkluba. Za vse zveste privržence rdeče-belih bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.