Za rdeče-belimi je še druga pripravljalna tekma v sklopu priprav na hrvaški obali, tokrat so se v Poreču pomerili z srbskim prvoligašem Javorjem.

Srečanje so varovanci Slobodana Gruborja otvorili fantastično in že v prvem resnem napadu povedli. Najprej je do strela prišel Ante Živković, srbski vratar je žogo na kratko odbil, pri odbiti žogi je bil najhitrejši Jure Matjašič, ki je žogo spravil v žog za zgodnje vodstvo rdeče-belih. V nadaljevanju prvega dela so nogometaši Javorja vzpostavili ravnovesje na igrišču, tako se je polčas končal z minimalnim vodstvom rdeče-belih.

V nadaljevanje so zelo odločno vstopili nogometaši Javorja, in že v tretji minuti nadaljevanja rezultat izenačili. Le nekaj minut zatem je sledila nova napaka na sredini igrišča, kar so nogometaši Javorja izkoristili za popoln preobrat. Še tretjič se je žoga v mreži Matije Kovačića znašla v 65. minuti. Zatem je sledil lov na preobrat, a je srbska obramba vse poskuse rdeče-belih ustavila.

Že  v petek sledi nova pripravljana preizkušnja, ko se bodo rdeče-beli pomerili z drugo ekipo zagrebškega Dinama.

Aluminij : Javor Metis 1:3 (1:0)

Strelec: Matjašič 3`

Aluminij: Kovačić, Vrdoljak (60` Jakšić), Petek, Pantalon (60` Kontek), Pečnik G. Čermak (60`Mesarič), Vrbanec (60` Marinšek), Leko (60` Ljubec), Pečnik T., Matjašič (60` Jauk) Žinković (60` Flakus Bosilj)