Rdeče-beli bodo v derbiju 15. kroga 2. slovenske nogometne lige v kidričevskem športnem parku gostili novomeško Krko. Obračun med »šumari« in farmacevti se bo pričel ob 17:30 uri, pravico na kidričevski zelenici pa bo delil Denis Halilović.

V zadnji krog prve polovice prvenstva obe ekipi vstopata s povsem različnima popotnicama. Še ne dolgo nazaj je bila prav novomeška Krka, vodilna na prvenstveni lestvici, a v zadnjih petih krogih je ob dveh remijih, eni zmagi doživela še dva poraza, oba v zadnjih dveh krogih, nazadnje doma proti Rogaški. Povsem drugače je v rdeče-belem taboru, varovanci Roberta Pevnika, so najprej po točki proti Beltincem v gosteh doma ugnali Jadran iz Dekanov, nato je sledil poraz proti Dobu, zatem pa sta sledili dve zmagi, najprej doma zanesljiva proti Biljam, preteklo nedeljo pa po hrabri predstavi še v Ajdovščini proti Primorju.

Novomeška Krka prihaja v kidričevski športni park kot tretjeuvrščena ekipa prvenstvene lestvice, ki ima za rdeče-belimi pet točk zaostanka. Farmacevti so izjemno vstopili v prvenstvo, a v zadnjih petih obračunih pokazali nekaj ranljivosti. Najprej so v gosteh klonili proti ljubljanski Iliriji 1911, pretekli vikend pa so premoč priznali tudi Rogaški, in to celo pred svojimi gledalci. Dolenjci imajo v svojih vrstah kar nekaj zelo dobrih nogometašev, ob kapetanu, branilcu Leu Ejupu, je prav gostovo potrebno izpostaviti še Dina Kapitanovića, prvega strelca Novomeščanov, ki ima na svojem računu pet zadetkov. Veliko nevarnost bo v kidričevskem športnem parku zagotovo predstavljal tudi Matic Marcius, ki ima na svojem računu štiri zadetke in Josip Krznarić, ki je pri treh prvenstvenih zadetkih.

Rdeče-beli so pretekli vikend z zmago v Ajdovščini zadržali prednost na prvenstveni lestvici in v derbi kroga vstopajo kot vodilna ekipa prvenstvene lestvice. Varovanci Roberta Pevnika so v zahtevni tekmi na severu Primorske še enkrat več pokazali čvrstost in Tibor Banić na čelu z zadnjo vrsto rdeče-belih je še drugič zapovrstjo igrišče zapuščal brez prejetega zadetka. Za deseto prvenstveno zmago pa je s svojim dvanajstim zadetkom poskrbel kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, ki se je na vrhu lestvice strelcev izenačil z Bambo Soussom iz Bilj.

Pred novim obračun v kidričevskem športnem parku glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da jih čaka nova zahtevna naloga, a verjame v svojo ekipo in se nadeja nadaljevanja pozitivnega niza: »Najbolj pomembno pred jutrišnjo tekmo je bilo, da smo se spočili, po zares zahtevnem gostovanju proti Primorju v preteklem krogu. Med tednom smo se uspešno regenerirali, sedaj nas čaka nova zahtevna preizkušnja. Novomeščani so morda v zadnjih dveh krogih res izgubili, a potrebno se je zavedati, da gre za zelo dobro ekipo, ki ima v letošnji sezoni visoke cilje. Krka prihaja v Kidričevo, mi moramo pokazati kdo je pri nas gospodar, ponovno moramo pokazati to, kar nas krasi večino prvenstva, z novo borbeno predstavo, se ne bojim, da točke nebi ostale doma. Prav tako, pa upam, da se bo v petkovem večeru čim bolj napolnil kidričevski stadion, saj bodo fantje potrebovali dodaten veter v jadra v pomembnem obračunu.«

Uvodno srečanje 15. kroga se bo pričelo ob 17:30 uri, vrata kidričevskega športnega parka se bodo odprla ura pred uvodnim sodnikovim žvižgom. Srečanje si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.