Rdeče-beli bodo danes ob 18.00 uri v Kranju odigrali uvodno tekmo 22. kroga 2. slovenske nogometne lige, v gosteh se bodo pomerili s kranjskim Triglavom. Na srečanju med orli in rdeče-belimi bo pravico delil Žan Jazbec.

Obe ekipi v medsebojni dvoboj vstopata z drugačno popotnico, medtem ko so Kranjčani pretekli vikend slavili proti vodilni Rogaški, so rdeče-beli doma pred svojimi gledalci remizirali proti lendavski Nafti 1903.

Kranjčani so v treh spomladanskih krogih dvakrat slavili in enkrat izgubili, nazadnje so z 0:2 premagali Rogaško v gosteh. V Rogaški Slatini so varovanci Milomirja Kondiča slavili po zadetkih Leona Kondića in Kristiana Dakiča, kljub dvema spomladanskega zmagama pa so orli še vedno v drugi polovici prvenstvene lestvice. Kranjčani se trenutno nahajajo na enajstem mestu lestvice, edini spomladanski poraz pa so doživeli prav pred svojimi gledalci, ko so priznali premoč ljubljanski Iliriji 1911, v edinem domačem obračunu orli niso zatresli nasprotnikove mreže. Prvi mož zasedbe iz gorenjske prestolnice je Oliver Kregar, mož, ki ima na svojem računu pet prvenstvenih zadetkov, a bo zaradi štirih rumenih kartonov tokrat moral počivati.  

Rdeče-beli so pretekli vikend doma kljub premoči na zelenici kidričevskega športnega parka iztržili proti lendavski Nafti 1903 le remi. Po zaostanku proti lendavski zasedbi, je točko s svojim drugim prvenstvenim zadetkom pomladi zagotovil Marko Josip Čavara. Tokrat glavni strateg rdeče-belih ne bo mogel računati na Marka Bresta, ki je z mlado reprezentanco. Po besedah glavnega trenerja rdeče-belih Roberta Pevnika je glavni cilj tokratnega gostovanja popraviti učinkovitost v napadu ter se iz Gorenjske vrniti s polnim izkupičkom: »Pretekli petek smo bili v posesti, a smo bili premalo učinkoviti, to učinkovit moramo nujno popraviti, če se želimo iz Kranja vrniti s tremi točkami. Marko Brest bo zagotovo manjkal, a na koncu je njegov vpoklic v mlado reprezentanco dokaz dobrega dela, celotne ekipe, strokovnega štaba in vseh v klubu. Ne glede na to, da nam bo manjkal eden izmed najbolj pomembnih členov, je ekipa v izvrstnem stanju in jasno je, kaj je naš cilj, na zelenici pa moramo narediti vse, da ga uresničimo.«

Uvodni jesenski medsebojni obračun je v kidričevskem športnem parku pripadel orlom, edini zadetek na tekmi takratnega 7. kroga je dosegel Nejc Skok Jekovec.

Srečanje v Kranju se bo pričelo ob 18.00 uri, v živo pa si ga bo mogoče ogledati v neposrednem spletnem prenosu, na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Prav tako v živo ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežij.