Varovance Roberta Pevnika jutri v nedeljo 23. julija ob 20.15 čaka uvodni obračun Prve Lige Telemach doma proti Celju. Na zadnjem obračunu uvodnega kroga Prve Lige Telemach bo pravico delil Denis Šabanagić s pomočniki, srečanje pa si bo mogoče v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na prvem programu Sportkluba.

Zadnji obračun med rdeče-belim in grofi sega v sezono 2021/22, ko so Celjani v Kidričevem slavili s kar pol ducata zadetki razlike. Tudi tokrat pa so gostje pred srečanjem izraziti favoriti.

Celjani, ki v Kidričevo prihajajo kot eni izmed favoritov v borbi za naslov državnih prvakov, so pred dnevi na klopi zamenjali trenerja, Celjane bo v Kidričevem prvič vodil Albert Riera, ki je v lanski sezoni osvojil dvojno krono z ljubljansko Olimpijo. Zvezdniška zasedba iz Celja je prav tako pred dnevi bila okrepljena z Mariom Kvesićem, ki je v knežje mesto prišel iz ljubljanske Olimpije. Celjani so še pred začetkom sezone v svojo sredino pripeljali Vida Kodermana, Abdula Bandagoa, Artema Bilya, Karla Špeljaka, Edmislona in Juliena Lamya, ki bodo ob zvezdniški zasedbi iz preteklosti tvorili izjemno zahtevno prepreko na uvodnem obračunu v Kidričevem. Nedvomno bo eno največjih nevarnosti predstavljal Charels Ikwuemesi, ob njem bo izjemno nevaren tudi Aljoša Matko, v lanski sezoni eden izmed najboljših posameznikov grofov.

Rdeče-bele po ekspresni vrnitvi med prvoligaše že uvodoma čaka en izmed najzahtevnejših obračunov. Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, bo iz zasedbe, ki si je v Novi Gorici v dodatnih kvalifikacijah zagotovila uvrstitev med prvovoligaše, zagotovo najbolj pogrešal Nika Marinška, ki bo kariero nadaljeval pri avstrijskem SV Reidu, odšel je tudi Danijel Šturm, ki kariero nadaljuje pri Domžalah. Kidričevo so zraven omenjene dvojice zapustili še Matija Munić, Maj Pavli, Luka Petek, Lovro Grajfoner in Hrvoje Crnčec. So pa rdeče-beli dres pred pričetkom letošnje sezone oblekli Filip Kosi, Sandro Jovanović, Aleksandar Zeljković, Marko Brkljača in Bamba Susso. Zraven omenjene petorice, sta sodelovanje iz lanske sezone v letošnjo prenesla še člana zvezne vrste Gal Gorenak in Tomislav Jagić, ob tem pa sta profesionalno pogodbo podpisala še vratar Jan Petek in Maj Škoflek, članski ekipi pa sta na razpolago še Marko Simonič in Aleks Repina.

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik pred srečanjem s Celjem poudarja, da je najbolj pomembno da z timskim duhom njegovi varovanci nadoknadijo, individualno kvaliteto zvezdniških Celjanov: »Priprave so stekle po načrtu, imeli smo tudi težke pripravljalne tekme, mislim, da smo naredili kar smo hoteli. Počasi prihajamo v tekmovalno formo, seveda pa bodo tekme pokazale kako dobro smo opravili priprave. Sem optimist pred prvo tekmo in verjamem, da je ekipa dobro pripravljena. Verjamem, da se bodo novinci čimprej uigrali z ekipo in dali svoj doprinos našim rezultatom. Ekipa je motivirana, Celje ima zvezdniško ekipo. Ne smemo se preveč prilagajati njim, imajo individualno kvaliteto, vendar moramo mi s timskim duhom to nadoknaditi in verjamem, da lahko tudi proti Celju iztržimo pozitiven rezultat.«

Uvodno srečanje 1. kroga Prve Lige Telemach se bo v kidričevskem športnem parku pričelo ob 201.5 uri, vrata stadiona bodo odprta uro pred uvodnim sodniškim žvižgom. Ogled uvodnega kroga med rdeče-belimi in grofi je brezplačen. V kolikor si srečanja ne boste ogledali v živo, si ga bo mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu, prav tako pa se bo srečanje spremljalo v živo na klubskih družbenih omrežjih.