Rdeče-beli so z remijem proti Kopru doma otvorili novo sezono Prve Lige Telemach. V uvodnih 90. minutah sta obe mreži v kidričevskem športnem parku ostali nedotaknjeni.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 300

Aluminij 0 : 0 Koper

Strelci: /

Sodniki: Obrenović Rade, Vukan Robert, Kasapović Aleksander, Šmajc David. Delegat: Šturm Emil.

Aluminij: Janžekovič, Bolha, Petek, Azemović, Krefl, Prša, Marinšek (92` Martić), Pečnik G. (84` Pušaver), Pečnik T. (71` Kidrič), Flakus Bosilj, Kadrić (71` Bizjak). Trener: Oskar Drobne.

Koper: Golubovič, Palčič, Rajčević, Žužek, Bručić, Grudina, Vešner Tičić (87` Krajinović), Guberac, Barišič (69` Colley), Parris, Mulahusejnović (82` Bešir). Trener: Zoran Zeljković.

Rumeni kartoni: Azemović, Bolha, Marinšek, Pušaver; Guberac, Barišić, Colley.

Rdeči kartoni: /

Pred uvodnim domačim srečanjem rdeče-belih je glavni strateg Oskar Drobne na zelenico kidričevskega športnega parka poslal preverjeno zasedbo, od začetka tako priložnosti za igro ni dobil nihče od poletnih novincev. Od petih poletnih novincev je priložnost za igro dobila četverica, v kadru proti Kopru ni bilo le Johana Nkame, ki še ni imel pravice nastopa. Tako so prvi uradni nastop v rdeče-belem vknjižili Jaka Bizjak, Tin Martić in Robert Pušaver, ponovno pa je za rdeče-bele zaigral tudi Rok Kidrič.

Srečanje pred približno tristo gledalci se je pričelo dokaj enakovredno, prvi pa so v 12. minut zapretili rdeče-beli, a je poskus Tilna Pečnika blokirala koprska obramba. Koprčani so prvič zapretili v 17. minut, ko je Anthony Parris iz desne strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Nardin Mulahusejnović, a se je z obrambo izkazal kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

V 22. minuti so rdeče-beli izvedli bliskovit protinapad, ko je Tilen Pečnik na svoji polovici prestregel žogo, z njo osvojil več kot štirideset metrov, ter na desni strani opazil lepo vtekajočega Davida Flakusa Bosilja, ki je poskušal s strelom nekoliko iz strani iz dobrih desetih metrov, a je njegov poskus v bližnji kot z obrambo koprski vratar Adnana Golubovič odbil v kot.

Do konca prvega polčasa so več od igre imeli gostje, ki so poskušali dvakrat ogroziti domačega kapetana Luko Janžekoviča, a je strel Ivice Guberaca in Anthonya Parrisa zletel visoko preko domačih vrat.

Že v uvodni minuti nadaljevanja je bilo najprej vroče pred kazenskim prostorom gostov, a se glavni delivec pravice ni odločil, da je bil nad Tilnom Pečnikom storjen prekršek, Koprčani so izvedli hiter protinapad, ki ga je zaključil Nardin Mulahusejnović, a je na srečo strel v zadnjem trenutku blokiral Roko Prša in žogo izbil v kot.

V sedmi minuti nadaljevanja so si prvi strel v nadaljevanju priigrali rdeče-beli, ko je poskušal Nik Marinšek, njegov strel iz leve strani iz dobrih desetih metrov pa je zletel tik ob desni vratnici.

Dve minuti zatem so ponovno zapretili Koprčani, ponovno je bil v glavni vlogi novinec v koprskem dresu Anthoony Parris, ki je po preigravanju Klemna Bolhe poskušal nekoliko iz leve strani, njegov poskus je odbil Luka Janžekovič, delo pa dokončal Luka Petek, ki je žogo izbil izven kazenskega prostora.

V 65. minuti je ponovno poskušal Nik Marinšek, ki je najprej povlekel žogo iz sredine proti kazenskemu prostoru, tam preigral dva branilca, ter poskušal s strelom po tleh, a tudi tokrat je bil njegov poskus premalo natančen.

Že v naslednjem napadu so imeli Koprčani izjemno priložnost za vodilni zadetek, ko je Nardin Mulahusejnović na sredini z lepo podajo zaposlil Luko Vešnerja Tičića, ki se je znašel sam pred Luko Janžekovičem, a je kapetan rdeče-belih še enkrat več preprečil veselje Koprčanov.

Zadnjo priložnost na srečanju so si priigrali gostje, ki so pet minut pred iztekom rednega dela izvedli kot, ko je podaji v kazenski prostor poskušal Žan Bešir, a je žogo poslal mimo desne vratnice.

Po srečanju je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poudaril, da je glede na videno potrebno biti zadovoljen z osvojeno točko: »Prvi polčas smo delovali boljše kot v nadaljevanju, imeli tudi svoje priložnosti. V drugem polčasu smo malo nerazumljivo prepustili iniciativo gostom, naredili dve, tri grobe napake, a na srečo nismo bili kaznovani. Moram priznati, da danes nismo bili pravi in takrat ko nisi pravi je točka vedno dobrodošla. Na koncu moramo biti zadovoljni z osvojeno točko.«

Rdeče-bele v 2. krogu Prve Lige Telemach čaka prvo gostovanje, ko se bodo v soboto 24. julija ob 17.00 uri pomerili z ljubljanskim Bravom.