Varovanci Slobodana Gruborja so v Velenju na krilih Anteja Živkovića in Tilna Pečnika prišli do še petnajste prvenstvene zmage v letošnji sezoni s katero so se utrdili na četrtem mestu Prve Lige Telekom Slovenije.

Mestni stadion Ob Jezeru, gledalcev: /

Sodniki: Šmajc David, Žunič Matej, Kalan Miha, Žnidaršič Andrej. Delegat: Pokovec Vinko

Strelci: 0:1 Živković 27`, 0:2 Živković 34`, 1:2 Panadić 44`, 1:3 Pečnik 47`

Rudar Velenje: Stopajnik, Jovan, Pavlović, Lelić (59` Krefl), Trifković, Črnčič (76` Jovanović), Kuzmanović, Panadić, Vošnjak, Filipović, Pušaver. Trener: Dominik Beršnjak

Aluminij: Janžekovič, Kontek, Jakšić, Pečnik (71` Matjašič), Čermak (90` Horvat), Petek, Flakus Bosilj (71` Klepač), Grajfoner, Ploj, Šaka (60` Marinšek), Živković. Trener: Slobodan Grubor

Rumeni karton: Kuzmanović

Rdeči karton: /

V četrto medsebojno srečanje med rdeče-belimi in knapi sta obe ekipi vstopili dokaj previdno, na prvo pravo priložnost pa smo v Velenju čakali vse do 22. minute srečanja, ko sta na desni strani kombinirala Nemanja Jakšić in Ante Živković, slednji je po preigravanju prišel v imenitno priložnost nekoliko iz desne, že premagal domačega vratarja Tomaža Stopajnika, a je žoga zletela mimo leve vratnice.

V 27. minuti vodstvo rdeče-belih. Pri knapih sta kombinirala branilec Gašper Jovan in Tomaž Stopajnik, rdeče-beli so vršili pritisk proti vratarju domačih, ki je žogo izbil naravnost na nogo Anteja Živkovića, kateri rutinirano poskrbel za vodstvo rdeče-belih v Velenju.

V 34. minuti ponovno lepa akcija rdeče-belih po desni strani, kjer je Marcel Čermak poslal oster predložek v kazenski prostor, žogo je sicer na dobrih desetih metrih Tomaž Stopajnik na kratko odbil, a le do Tilna Pečnika, ki je z izjemnim strelom iz prve s pomočjo prečke poslal žogo za črto, a glavni sodnik srečanja David Šmajc, zadetka ni priznal, temveč dovolil igro naprej. Knapi so žogo izbili, a so rdeče-beli, klub šoku, s pritiskom takoj prišli nazaj do žoge, po kombinaciji Miloša Šake in Lovra Grajfonerja je slednji v kazenski prostor poslal uporaben predložek, kjer je bil najvišji v skoku Ante Živković in z izjemnim strelom z glavo še drugič premagal Tomaža Stopajnika, za povišanje vodstva rdeče-belih.

Tik pred iztekom prvega polčasa so zapretili tudi knapi, ter znižali vodstvo, ko je Luko Janžekovića s strelom z glavo premagal Mateo Panadić.

Kljub prejetemu zadetku v izteku prvega polčasa, pa so v nadaljevanje izjemno vstopili varovanci Slobodana Gruborja in že v drugi minuti nadaljevanja ponovno pobegnili na dva zadetka prednosti. Ante Živković je na sredini igrišča z lepo podajo zaposlil Tilna Pečnika, ki se je sam znašel pred domačim vratarjem, ter se iz kakšnih dvaindvajsetih metrov odločil za lob udarec, s katerim je zatresel mrežo, ter tako poskrbel za občutnejše vodstvo rdeče-belih.

Že v četrti minuti nadaljevanja bi lahko videli še četrti zadetek v mreži gostiteljev, David Flakus Bosilj je kombiniral z Antejem Živkovićem, slednji je osemnajstletniku natančno odložil žogo, in David Flakus Bosilj se je sam znašel pred vratarjem domačih, a je tokrat Tomaž Stopajnik preprečil še četrti zadetek.

V sedmi minuti nadaljevanja so bili povsem blizu znižanju gostitelji, ko je kapetan domačih Damjan Trifković iz roba kazenskega prostora z izjemnim strelom zatresel prečko.

V 54. minuti so bili ponovno nevarni varovanci Slobodana Gruborja, Nemanja Jakšić je poslal oster predložek v kazenski prostor, kjer je bil na drugi vratnici Ante Živković, a je bila žoga prehitra, tako se rezultat ni spremenil. Po dobri uri igre so ponovno zapretili tudi gostje, Robert Pušaver je iz desne strani poslal oster predložek v kazenski prostor rdeče-belih, kjer je bil najvišji v skoku Mateo Panadić a je tokrat Luka Janžekovič strel ubranil. Le dve minuti zatem so ponovno zapretili knapi

Dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela srečanja je zadnjo priložnost na srečanju po podaji iz kota Marcela Čermaka zapravil Mihael Klepač, ko je z glavo poskušal zadeti bližnji vratarjev kot, a je žoga zletela tik ob vratnici mimo vrat.

Rdeče-bele že v sredo čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko bodo nove točke lovili proti ekipi Brava. Srečanje 32. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo na sporedu v sredo 8. julija ob 18.00 uri v kidričevskem športnem parku.