V zadnji tekmi uvodnega kroga Prve Lige Telemach, so rdeče-beli pred tisoč dvesto gledalci doma remizirali proti favoriziranemu Celju. Varovance Roberta Pevnika je že v 4. minuti v vodstvo popeljal novinec v rdeče-belem Sandro Jovanović. Po slabi uri igre je rezultat poravnal Aljoša Matko, za novo vodstvo je v 80. minuti poskrbel Jakov Katuša, končni rezultat pa je tik pred iztekom rednega dela postavil Luka Bobičanec.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 1200

Sodniki: Šabanagić Denis, Vojska Matej, Salkić Alen, Mertik Bojan. VAR: Matković Aleksandar, AVAR: Kovačič Andraž. Delegat: Pokovec Vinko

Strelci: 1:0 Jovanović 4`, 1:1 Matko 59`, 2:1 Katuša 80`, 2:2 Bobičanec 89`

Aluminij: Banić, Jovan, Koblar, Schabuach, Martić, Jagić, Brest, Skiba (82` Simonič), Jovanović (67` Katuša), Gorenak (82` Zeljković), Brkljača (60` Baskera). Trener: Robert Pevnik.

Celje: Obradovič, Zec, Vuklišević, Nemanič (46` Koderman), Ajhmajer (12` Karničnik), Vrbanec (74` Zabukovnik), Kouter (74` Lamy), Bobičanec, Matko (82` Bajde), Ikwuemesi, Kvesić. Trener: Albert Riera.

Rumeni karton: Jovanović

Rdeče-beli so v svojo prvo tekmo doma pred tisoč dvesto gledalci vstopili naravnost fantastično, David Zec je žogo na približno petindvajsetih metrih ob stranski črti poslal na sredino igrišča, kjer jo je prestregel Sandro Jovanović, slednji je na višini kazenskega prostora preigral Klemna Nemaniča, vstopil v kazenski prostor, ter iz približno enajstih metrov žogo poslal v mrežo za zgodnje vodstvo rdeče-belih. Rdeče-beli so že praktično v naslednjem napadu ponovno zapretili, a je tokrat drugi novinec v rdeče-belem Marko Brkljača ni najbolje znašel in streljal čez gol.

Gostje so prvič zapretili v 14. minuti, ko je po levi strani poskušal Žan Karničnik, a je njegov strel obramba rdeče-belih blokirala. Le štiri minute zatem je poskušal Aljoša Matko, ki se je odločil za strel v bližnji kot iz roba kazenskega prostora, a je žoga švignila mimo leve vratnice.

V 32. minuti so varovanci Roberta Pevnika izpeljali izvrsten protinapad, ki ga je z ukradeno žogo pričel Gašper Jovan na svoji polovici, slednji je podal do Marka Bresta, ki je osvojil dobrih trideset metrov in z globinsko žogo zaposlil prav Gašperja Jovana, slednji je iz leve strani žogo zavrnil v sredino kazenskega prostora, kjer je do strela prišel Marko Brkljača, a mu je prvenec v rdeče-belem preprečil prečka, tudi VAR pa ni potrdil, da je bila žoga s polnim obsegom čez golovo črto.

V 39. minuti so poskušali Celjani, iz desne strani je žogo v kazenski prostor poslal Luka Bobičanec, do strela iz dobrih sedmih metrov je prišel Aljoša Matko, a je bil Tibor Banić izvrstno postavljen, ter žogo brez večjih težav ulovil.

V 44. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati gostov, Sandro Jovanović je na desni strani napada osvojil ogromno prostora, vstopil v kazenski prostor, kjer je žogo zavrnil na rob kazenskega prostora do Marka Brkljače, slednji jo je podaljšal do Tomislava Jagića, ki je iz prve iz dobrih osemnajstih metrov skušal premagati Matka Obradovića, a je slednji poskus vezista rdeče-belih odbil, odbito žogo je sicer v mrežo pospravil Daniel Skiba, a so sodniki dosodili prepovedan položaj.

V sodnikovem dodatku prvega dela so zapretili Celjani, po podaji Maria Kvesića se je v priložnosti znašel Charles Ikweumesi, a je bil pri strelu iz bližine na mestu Tibor Banić.

V 59. minuti so Celjani rezultat izenačili, Mario Kvesić je žogo prejel na svoji polovici, ter jo povlekel proti polovici rdeče-belih, kjer je na dobrih tridesetih metrih z izjemno globinsko podajo zaposlil Aljoša Matka, ki se je znašel praktično sam pred Tiborjem Banićem, in ga premagal z natančnim strelom za izenačenje.

V 80. minuti je še drugič eksplodiral kidričevski športni park, Marko Brest je na desni strani napada napadal, na višini dobrih trideset metrov je žogo poslal v sredino proti Jakuvu Katuši, ki ni obotavljal in se odločil za strel iz dobrih osemindvajsetih metrov, ter z izjemno natičnim strelom poskrbel za novo vodstvo rdeče-belih.

Tudi v 89. minuti je bil najprej v osrednji vlogi Mario Kvesić, ki je priboril žogo pred kazenskim prostorom rdeče-belih, ter z izjemno podajo za obrambo rdeče-belih zaposlil Žana Karničnika, ki je žogo takoj zavrnil proti Luki Bobičancu, slednji pa je iz prve s pravo bombo neubranljivo žogo poslal za hrbet nemočnega Tiborja Banića za izenačenje v kidričevskem športnem parku.

V naslednjem krogu rdeče-bele čaka gostovanje pri Mariboru, srečanje v Ljudskem vrtu bo na sporedu v nedeljo 30. julija 2023 ob 17.30 uri.