Varovanci Roberta Pevnika se še iz drugega gostovanja v spomladanskem delu prvenstva vračajo s tremi točkami. Tokrat so po zadetku Tin Martića, Nika Marinška, Marka Josipa Čavare in Daniela Skibe odpravili kranjski Triglav in se vsaj do srede zavihteli na vrh prvenstvene razpredelnice.

Športni center Kranj; gledalcev: 200

Sodniki: Jazbec Žan, Pospeh Tomislav, Kužnik Marjan. Delegat: Komel Bogdan

Strelci: 0:1 Martić 22`, 0:2 Marinšek 49`, 0:3 Čavara 76`, 0:4 Skiba 77`

Triglav Kranj: Alagić, Ljubijankić (53` Gibson), Šalja, Skok Jekovec, Čadež (79` Muzaferović), Shweiger, Kondić, Kozić, Bobarić, Dakić, Pokorn. Trener: Milomir Kondić.

Aluminij: Banić, Martić, Čavara (81` Medved), Skiba, Marinšek (87` Grajfoner), Šturm (72` Baskera), Jagić, Gorenak (72` Frešer), Jovan (81` Munić), Schaubach, Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni karton: Kondić

Po zelo dobrem vstopu v srečanje so varovanci Roberta Pevnika v kranjskem športnem parku prvič resneje zapretili v 16. minuti, ko je prosti strel iz dobrih petintridesetih metrov izvajal Nik Marinšek, ki je žogo poslal na drugo vratnico, kjer je bil najvišji v skoku Luka Koblar, ki je žogo z glavo poslal v osrčje kazenskega prostora po poskusu Daniela Skibe, je žoga prišla do Tina Martića, ki pa je žogo iz ugodnega položaja poslal preko prečke.

V 22. minuti so rdeče-beli povedli po podaji iz kota, ko je iz leve strani predložek v kazenski prostor poslal Nik Marinšek, domači vratar je žogo izbil na glavo Tevža Pokorna, ki je podaljšal do Tina Martića slednji pa je iz dobrih desetih metrov iz pol voleja premagal nemočnega Adama Alagića za vodstvo.

Rdeče-beli bi lahko kaj kmalu povišali vodstvo dobre štiri minute pred iztekom prvega dela, ko je bilo ponovno nevarno po podaji iz kota, gostitelji so žogo najprej izbili, ta je prišla nazaj do Nika Marinška, ki je na desni strani lepo zaposlil Danijela Šturma, slednji pa se je odločil za kratko podajo do Gala Gorenaka, ki je poskušal iz dobrih dvajsetih metrov, a je domači vratar Adam Alagić z izjemno obrambo žogo poslal v kot.

Rdeče-beli so z dobro igro nadaljevali tudi v drugem delu in v četrti minuti nadaljevanja je na sredini igrišča žogo prestregel Gašper Jovan, ter po preigravanju osvojil dobrih trideset metrov, ter se na višini kazenskega prostora iz leve strani odločil za predložek v kazenski prostor, kjer je do žoge prišel Danijel Šturm, ki je na dobrih devetih metrih lepo odložil žogo kapetanu rdeče-belih Niku Marinšku, ki je z natančnim strelom poskrbel za povišanje vodstva.

V osmi minuti nadaljevanja so prvič na srečanju zapretili tudi gostitelji, ki so zapretili po prekinitvi po dolgi podaji v kazenski prostor je na dobrih štirih metrih sam ostal Kristian Dakić, ki pa je žogo poslal preko vrat.

Le dve minuti zatem so ponovno zapretili rdeče-beli, po samostojnem prodoru Danijela Šturma, po desni strani, je slednji s povratno podajo iskal Gala Gorenaka, domača obramba je žogo izbila a le do Gašperja Jovana, ki je poskušal iz dobrih dvaindvajsetih metrov, a je domači vratar strel bočnega branilca rdeče-belih ukrotil. V 70. minuti je Nik Marinšek po dolgem premoru v kazenskem prostoru poslal žogo do Daniela Skibe, a je pred slednjim posredoval Adam Alagić.

Že v naslednjem napadu so po zapretili gostitelji, a je Kristian Dakić žogo poslal mimo leve vratnice. Le nekaj trenutkov zatem je ponovno bil v osrednji vlogi Kristian Dakić, tokrat je po strelu izven kazenskega prostora že premagal Tiborja Banića, a je rdeče-bele rešila desna vratnica.

Le minuto zatem so rdeče-beli odgovorili še s tretjim zadetkom v mreži orlov, na sredini igrišča je do žoge pršel Rok Frešer, ki se je takoj odločil za globinsko podajo proti Marko Josipu Čavari, slednji pa je iz roba kazenskega prostora z udarcem preko vratarja Adama Alagića zatresel mrežo. Že v naslednjem napadu je žogo na sredini igrišča priboril Nik Marinšek, ki se je odločil za globinsko podajo proti Danielu Skibi, ki se je sam znašel pred domačim vratarjem in ga premagal z udarcem po tleh.

Rdeče-beli so vse do zadnjega sodnikovega žvižga brez težav ohranili visoko prednost za še štirinajsto prvenstveno zmago v letošnji sezoni, s katero so se vsaj do srede zavihteli na vrh lestvice, ko svoje srečanje čaka Rogaško. Varovanci Roberta Pevnika bodo v prihodnjem 23. krogu v kidričevskem športnem parku gostili ravenski Fužinar, srečanje bo na sporedu v soboto 1. aprila ob 16.00 uri.