Rdeče-beli so v tekmi 31. kroga Prve Lige Telemach doma proti Radomljam iztržili točko. Varovanci Roberta Pevnika so povedli v prvem polčasu, ko je za vodstvo s svojim četrtim ligaškim zadetkom poskrbel Sandro Jovanović. Ob koncu srečanja so gostje po zadetku Nina Kukovca poskrbeli za delitev točk.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 500

Sodniki: Šmajc David, Černe Tomaž, Mežnar Matic, Borošak Alen. VAR: Balažič Dejan, Matoša Martin. Delegat: Kacijan Danilo.

Strelca: 1:0 Jovanović 31`, 1:1 Kukovec 88`

Aluminij: Jovanović L., Martić, Pišek (76` Brkljača), Krapukhin (76` Matić), Jagić, Kosi, Jovan (86` Gorenak), Jovanović S. (86` Šubarić), Schaubach (92` Pečnik), Koblar, Susso. Trener: Robert Pevnik.

Kalcer Radomlje: Velić, Marković (59` Letaj), Ševelj (23` Hrvoj), Vokić (59` Nlandu), Da Cruz, Barnabas, Gnjatić (76` Krolo), Ljutić (46` Kukovec), Dobrovoljc, Šošić, Korun.

Rumeni karton: Vokić

Pred srečanjem z Radomljami je glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik glede na tekmo s Koprom v začetni enajsterici opravil kar pet zamenjav, tokrat so srečanje na klopi pričeli Tom Kljun, Tin Matić, Gal Gorenak, Marko Brkljača in Gašper Pečnik, srečanje pa so od prve minute pričeli Janez Pišek, Stanislav Krapukhin, Tomislav Jagić, Filip Kosi in Rok Schabuach.

Uvod v srečanje je pripadel rdeče-belim, ki so si v tretji minuti priigrali dva poskusa po podaji iz kota, a v uvodnih minutah je bila obakrat na mestu obramba gostov.

Prvi resen poskus na srečanj je bil zabeležen v 10. minuti, ko so gostje zapretili po strelu z glavo Da Cruza, ki pa je žogo poslal čez vrata Lana Jovanovića.

Le minuto zatem so poskušali rdeče-beli, Bamba Susso je zaposlil Gašperja Jovana, slednji pa je žogo poslal mimo vrat.

V 24. minuti je iz ugodnega položaja iz prostega strela poskušal Janez Pišek, ki pa je žogo iz dobrih dvajsetih metrov poslal nekaj centimetrov mimo leve vratnice.

Boljša igra rdeče-belih je bila nagrajena v 31. minuti, Sandro Jovanović je izvajal kot iz leve strani, žoga je preletala vse igralce, do žoge je prišel Tomislav Jagić, ki je v dvoboju z Da Cruzom žogo poslal na kratko do Janeza Piška, ki poslal uporaben predložek na drugo vratnico, kjer je bil najvišji v skoku Sandro Jovanović, ki je s svojim četrtim prvenstvenim zadetkom poskrbel za vodstvo rdeče-belih.

Izjemno priložnost so rdeče-beli imeli v tretji minuti sodnikovega dodatka, ko je do žoge na svoji polovici prišel Rok Schaubach, ki je žogo po preigravanju poslal do Stanislava Krapukhina, slednji je žogo na kratko odložil do Tomislava Jagića, ki je lepo zaposlil Filipa Kosija, ki je na desni strani osvojil veliko prostora, ter poslal imeniten predložek v kazenski prostor, kjer se je sam na petih metrih znašel Stanislav Krapukhin, ki je žogo z glavo poslal preko prečke mimo vrat.

Že v drugi minuti nadaljevanja je do strela iz leve strani prišel Stanislav Krapukhin, a njegov poskus ustavila vratnica.

V 57. minuti so si rdeče-beli priigrali še eno izjemno priložnost, ko se je po globinski podaji Tomislava Jagića, sam pred Emilom Velićem znašel Gašper Jovan, a se je izjemnim posredovanjem izkazal gostujoči vratar, ki je preprečil zadetek bočnemu branilcu rdeče-belih.

Po tej priložnosti so na igrišču prevladovali gostje, ti so si priigrali priložnost v 74. in 80. minuti, a je najprej Modžid Šošić streljal čez gol, prav tako pa Ivan Krolo.

V 88. minuti so Radomljani uspeli izenačiti, po prekršku nad Tinom Hrvojem je predložek v kazenski prostor poslal Modžid Šošić, do žoge je prišel Uroš Korun, ki je ob treh igralcih rdeče-belih žogo poslal do Nina Kukovca, ki je žogo poslal pod prečko, povsem nemočnega Lana Jovanovića.

Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, z novo točko so rdeče-beli še naprej točkovno poravnani z Radomljani. V primeru, da bi obe ekipi končali z enakim točkovnim izplenom pa imajo rdeče-beli boljši medsebojni izkupiček.

Rdeče-bele že v soboto 20. aprila ob 17.30 uri čaka gostovanje pri ljubljanski Olimpiji.