Rdeče-beli mladinci bodo v petek 28. julija ob 17.00 uri proti ljubljanski Olimpiji otvorili nov format mladinskega nogometa v Sloveniji, oziroma prav dvoboj med mladinci Aluminija in Olimpije bo prvi prvenstveni dvoboj EON Nextegn lige.

V 1. slovenski mladinski nogometni ligi bo v letošnji sezoni nastopilo 16 ekip, Nogometna zveza Slovenije pa je za sezono 2023/24 spremenila sistem tekmovanja v mladinskem nogometu, kar pomeni, da bo mladinsko državno prvenstvo odigrano s samostojnim tekmovanjem selekcije U19. V vsakem krogu bo v neposrednem televizijskem prenosu na sporedu ena tekma, tekmovanje pa se bo imenovalo EON Nextgen liga, ki ga je podprl telekomunikacijski partner NZS Telemach.

Čast prvega dvoboja novega formata bo tako pripadla rdeče-belim in zeleno-belim, ki bodo uvodni obračun odigrali na pomožnem igrišču kidričevskega športnega parka. Obe ekipi sta v lanski sezoni krojili vrh mladinskega nogometa, zmaji so sezono sklenili na drugem mestu, in osvojili šest točk več kot rdeče-beli, ki so lansko sezoni sklenili na četrtem mestu.

Pred začetkom prvenstva smo se pogovarjali z trenerjem mladinske selekcije Simonom Vidovičem, ki pred začetkom prvenstva poudarja, da je glavni cilj sezone naprede njegovih varovancev, čez celotno sezono: »Za nami so kratke priprave, da tako, da imamo še veliko vprašanj in negotovosti, kje smo. Naš cilj ni prvi krog, ampak napredek skozi celotno sezono. Ekipa se je dobro prevetrila, vendar mislim, da smo sestavili kvalitetno ekipo, tudi številčno smo zelo močni, verjamem, da bomo to pokazali tudi na igrišču. Glede novega tekmovanja, je prav tako neznanka. Gre za samostojno ligo, več medijske podpore, tekme bodo tudi po televiziji, kar je prav gotovo dodaten motiv za fante. Z novim zagonom, pozitivno v novo sezono, pričakujem pa, da se bodo vsi, ki so v kadru borili za ekipo in da bomo skupaj vsi rastli.«

Prav tako smo se pred uvodnim srečanjem pogovarjali s kapetanom mladinske selekcije Alenom Colnaričem, ki poudarja, da bodo skupaj z ekipo pokazali največ, da izpolnijo zastavljene cilje: »Začetek nove nogometne sezone je vedno čas poln navdušenja, pričakovanja in novih izzivov. Kot kapetan ekipe, se počutim izjemno počaščen in odgovoren za to, da združim igralce, ter jih usmerjam proti skupnemu cilju – uspešni in izpolnjeni sezoni. Vsak začetek prinese tudi nekaj negotovosti, vendar sem prepričan, da imamo odlično ekipo, ki je pripravljena pokazati svoje najboljše nogometne sposobnosti. Skupaj smo se trdo pripravljali, zarisali smo načrte, združili moči in postavili temelje za uspeh. Zavedam se, da nas čaka dolga pot, polna izzivov, vendar sem trdo prepričan, da se lahko spopademo s vsako oviro.«

Vabljeni v kidričevski športni park, jutri v petek 28. julija ob 17.00 uri podpret rdeče-bele v 1. krogu EON Nextgen lige proti ljubljanski Olimpiji.