Varovanci Roberta Pevnika so v 32. krogu Prve Lige Telemach proti ljubljanski Olimpiji, ki zaseda drugo mesto na lestvici vknjižili visok poraz z 5:0. Kljub dobremu začetku rdeče-belih, so zeleno-beli z edinim zadetkom v prvem delu, ko je Lana Jovanovića premagal Ivan Durdov, v drugem delu dodali še štiri, ter tako rdeče-bele zadržali na devetem mestu prvenstvene lestvice.

Stadion Stožice; gledalcev: 550

Sodniki: Mertik Bojan, Herženjak Eric, Horvat Denis, Bubek Alen. VAR: Ponis Roberto, Vidali Manuel. Delegat: Germič Dejan.

Strelci: 1:0 Durdov 19`, 2:0 Jovanović L. 50`- ag, 3:0 Durdov 55`, 4:0 Brest 75`, 5:0 Pedro Lucas 81`

Olimpija Ljubljana: Vidovšek, Silva, Sualehe (64` Janković), Elšnik (64` Posavec), Ratnik, Ristić, Durdov (74` Pedro Lucas), Motika, Florucz (52` Brest), Doffo, Agba (74` Fadida). Trener: Zoran Zeljković.

Aluminij: Jovanović L., Pečnik (56` Brkljača), Martić, Krapukhin (46` Matić), Jagić, Jovan (84` Baskera), Jovanović S., Kljun (56` Kosi), Schabuach, Koblar, Susso (84` Gorenak). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Agba; Kljun

Glede na zadnjo tekmo proti Radomljam, je glavi trener rdeče-belih Robert Pevnik opravil dve zamenjavi v začetni enajsterici. Zaradi lažje poškodbe za nastop tokrat ni kandidiral Janez Pišek, namesto njega je srečanje pričel Tom Kljun, prav tako pa srečanja tokrat ni pričel Filip Kosi, namesto njega je srečanje pričel Gašper Pečnik.

V srečanje proti favoriziranemu nasprotniku so rdeče-beli vstopili zelo samozavestno in hitro prevladali na zelenici največjega slovenskega stadiona. Prvi je proti golu zmajev zapretil Gašper Pečnik, ko je poskušal iz dobrih petindvajsetih metrov, a je žoga zletela mimo gola.

V 13. minuti srečanja je Sandro Jovanović na polovici gostov, lepo prenesel težišče igre na desno stran k Gašperju Pečniku, slednji je poslal imeniten predložek v kazenski prostor, kjer se je praktično sam pred Matevžem Vidovškom znašel Stanislav Krapukhin, ki je streljal z glavo iz dobrih šestih metrov, a žogo poslal v vratarja zeleno-belih.

Le pet minut zatem je sledila kazen zeleno-belih, na polovici rdeče-belih je Raul Florucz, z lepo podajo zaposlil Augostina Doffa, slednji je žogo poslal za hrbet Roka Schaubacha, proti Ivanu Durdovu, ki je iz obrata nekoliko iz desne strani roba petmetrskega prostora žogo poslal mimo Lana Jovanovića za vodstvo gostiteljev.

Le nekaj trenutkov po vodilnem zadetku, so bili zmaji blizu povišanja prednosti, a je Marcelu Ratniku veselje preprečila prečka.

V 23. minuti so ponovno zapretili rdeče-beli, iz leve proti sredini kazenskega prostora prodrl Tom Kljun, ki se je odločil za strel izven kazenskega prostora, a je bil premalo natančen strel je zletel mimo daljše vratnice v gol avt.

V končnici prvega dela so bili ponovno nevarnejši rdeče-beli, najprej je poskušal Sandro Jovanović, a se je po strelu iz razdalje izkazal domači vratar. Prav Matevž Vidovšek, je zaustavil tudi poskus Toma Kljuna, poskus Bambe Sussa pa je blokirala domača obramba.

V nadaljevanje srečanja so rdeče-beli vstopili z željo po izenačenju, a je sledila hladna prha, v peti minuti nadaljevanja je poskus Petra Agbe iz roba kazenskega prostora zaustavila prečka, a se je žoga nesrečno odbila v hrbet Lana Jovanovića, od njega pa šele po posredovanju VARa v gol.

Le pet minut zatem so zmaji še enkrat zatresli mrežo rdeče-belih, na sredin igrišča je je Bamba Susso, podal žogo gostujočemu kapetanu, ki je žogo takoj podaljšal do Jorga Silve, slednji je ob Gašperju Jovanu osvojil veliko prostora, ter žogo poslal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil hitrejši od Roka Schabuacha Ivan Durdov, ki je z izjemno natančnim strelom zapečatil usodo rdeče-belih.

V 75. minuti je ponovno veliko dela pri gostih opravil Augostin Doffo, ki je iz sredine poslal uporaben predložek na levo stran proti Nemanji Motiki, ki je povsem neoviran vstopil v kazenski prostor, ter na drugi vratnici opazil vtekajočega Marka Bresta, ki je z glavo premagal Lana Jovanovića.

Le pet minut zatem še ena nedoločnost v obrambi rdeče-belih, Luka Koblar je žogo z glavo sicer izbil, a je do izbite žoge prišel Saar Fadida, ki je takoj poskušal s strelom po tleh, Lan Jovanović je žogo izbil, a je pri odbiti žogi bil prvi Pedro Lucas, ki je z zadetkom v prazno mrežo postavil tudi končni rezultat srečanja.

Po srečanju je svoje misli strnil kapetan rdeče-belih Tin Martić, ki je poudaril, da bo v zadnjih štirih tekmah potrebno prevzeti odgovornost in narediti vse, da rdeče-beli ostanejo v Prvi Ligi: »Mislim, da smo bili v prvem delu zelo dobri, imeli smo verjetno tudi več priložnosti kot oni, a nismo zadeli. V drugem delu povsem nerazumljiv padec, zelo naivni zadetki. Enostavno igralci iz klopi niso dvignili nivoja, niso varovali svojih igralcev. Potrebno bo prevzeti odgovornost, tekem je vse manj, borili se bomo in naredili vse, da ostanemo v ligi.«

Rdeče-bele naslednja prvenstvena preizkušnja v okviru 33. kroga Prve Lige Telemach čaka ponovno na gostovanju. Na murskosoboški Fazaneriji se bodo rdeče-beli proti črno-belim pomerili v ponedeljek 29. aprila, ob 17.30 uri.