V zadnji tekmi 30. kroga Prve Lige Telemach varovancem Roberta Pevnika ni uspelo priti do osme prvenstvene zmage, čeprav so na odmor odšli s prednostjo zadetka, ki ga je v 40. minuti dosegel Gašper Jovan. Koprčani so v nadaljevanju zrežirali preobrat, najprej je v osmi minuti nadaljevanja izenačujoči zadetek dosegel Sule Wisdom, srečanje pa je devet minut pred iztekom rednega dela odločil Enej Jelenič.

ŠRC Bonifika Koper; gledalcev: 300

Sodniki: Jazbec Žan, Pospeh Tomislav, Kužnik Marjan, Kodnič Božo. VAR: Halilović Denis, Kovačič Andraž. Delegat: Zrimec Mihael.

Strelci: 0:1 Jovan 40`, 1:1 Sule 53`, 2:1 Jelenič 81`

Koper: Koprivec, Pabai, Prce, Vešner Tičić (85` Krajinović), Nkada, Mittendorfer, Sule (70` Tomek), Omladič (85` Kočar), Bručić, Ruedl (46` Jelenič), Sidibe (85` Palčič). Trener: Oliver Bogatinov.

Aluminij: Jovanović L., Pečnik, Martić, Brkljača, Gorenak (76` Maružin), Jovan (85` Baskera), Jovanović S. (85` Tanyi), Matić (61` Pišek), Kljun (76` Kosi), Koblar, Susso. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Mittendorfer; Koblar, Kosi

Pred srečanjem s Koprom je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik opravil dve zamenjavi v začetni enajsterici. Po odsluženi kazni se je v začetno enajsterico vrnil Sandro Jovanović, na klopi pa je tekmo namesto njega pričel Artem Bilyi, zaradi kazni je bil tokrat odsoten Tomislav Jagić, namesto njega je srečanje pričel Bamba Susso.

V srečanje so boljše vstopili gostitelji, ti so prvič resno zapretili v 9. minuti, ko je do žoge prišel Andraž Ruedel, ter poskušal s strelom iz dobrih petindvajsetih metrov, Lan Jovanović je z dobrim posredovanjem žogo izbil v kot. Šest minut zatem je iz roba kazenskega prostora poskušal še Nik Omladič, a je njegov strel končal preko gola Lana Jovanovića.

V 18. minuti srečanja so prvič resneje zapretili tudi rdeče-beli, Tom Kljun je hitro izvedel avto, do Gašperja Jovana, slednji je iz leve strani poslal uporaben predložek v kazenski prostor, do strela je prišel Sandro Jovanović, a je diagonalen strel zgrešil cilj, žoga pa se je odkotalila mimo desne vratnice.

V 27. minuti srečanja je do strela iz roba kazenskega prostora prišel Wisdom Sule, njegov poskus pa je blokiral kapetan rdeče-belih Tin Martić in žogo izbil v kot.

Že v naslednji minuti so po hitrem protinapadu ponovno zapretili rdeče-beli, Bamba Susso je poskušal iz roba kazenskega prostora, nekoliko iz desne strani, a Jan Koprivec ni imel dela, saj je žoga zgrešila cilj.

V 30. minuti so Koprčani odvzeli žogo na svoji polovici in s hitrim protinapadom krenili proti vratom rdeče-belih, protinapad je zaključil Timothe Nkada, diagonalni strel iz leve strani pa je končal mimo vrat Lana Jovanoviča. Le tri minute zatem je ponovno zapretil Andraž Ruedel, tokrat je v kazenski prostor rdeče-belih prodrl iz dense strani, a njegov poskus je zletel preko gola.

Praktično v naslednjem napadu so bili blizu vodstva rdeče-beli, imenitno je v kazenski prostor prodrl Gašper Jovan, s podajo je našel Bambo Sussa, a je domača obramba žogo izbila, a le do Toma Kljuna, ki je poskušal s prve, a je Koprska obramba tudi poskus vezista rdeče-belih izbila.

V 37. minuti so ponovno zapretili gostitelji, ponovno je bil v osrednji vlogi Timothe Nkada, ki je do strela pršel po odbiti žogi Tina Martića, a se je z obrambo izkazal Lan Jovanovič.

Dobrih pet minut pred iztekom rednega dela so rdeče-beli uspeli zatresi mrežo gostiteljev, Gašper Pečnik je iz leve strani poslal predložek v kazenski prostor, sam se je pred vratarjem Janom Koprivce znašel Gašper Jovan, ki je najprej z glavo iz dobrih sedmih metrov zatresel prečko, žoga se je odbila nazaj do bočnega branilca rdeče-belih, ki je v drugem poskusu zatresel prazno mrežo Koprčanov za vodstvo.

Le dve minuti zatem je bilo vroče pred vrati Lana Jovanovića, nesporazum kapetana rdeče-belih Tina Martića in vratarja rdeče-belih je izkoristil Luka Vešner Tičić, ki je žogo prestregel ter se sam znašel iz oči v oči z Lanom Jovanovičem, a žogo ob njem poslal tik mimo desne vratnice, tako je ostalo pri minimalnem vodstvu rdeče-belih.

V drugi polčas so še odločneje krenili gostitelji in že v trideseti sekundi nadaljevanja je zapretil Nik Omladič, a strel vezista Koprčanov je zletel tik nad prečko. V osmi minuti nadaljevanja so gostitelji uspeli rezultat poravnati. Nespametno podajo Gala Gorenaka na sredini igrišča je na svoji polovici igrišča prestregel Timothe Nkada, ter z globinsko žogo zaposlil Wisdoma Suleja, ki je ob Tinu Martiću prišel do strela ter s pol visokim strelom iz dobrih štirinajstih metrov premagal Lana Jovanovića. Po zadetku so sodniki sicer pregledovali morebitni prekršek koprskega napadalca nad kapetanom rdeče-belih, a glavni sodnik srečanja ni spremenil odločitve, tako je ostalo pri izenačenju.

V 67. minuti srečanja nova izgubljena žoga rdeče-belih na sredini igrišča, do strela je prišel Enej Jelenič, a njegov poskus je zgrešil cilj.

Le minuto zatem so rdeče-beli izpeljali imeniten protinapad, ki ga je začel Tom Kljun, ki je žogo najprej podal na desno do Sandra Jovanoviča, slednji je krenil proti sredini igrišča in na levi strani lepo opazil Gašperja Jovana, strelec vodilnega zadetka na srečanju je v osrčju kazenskega prostora opazil Gala Gorenaka, a je strel vezista rdeče-belih koprska obramba odbila v kot.

V 76. minuti so rdeče-beli podarili žogo gostiteljem, do strela iz desne strani je prišel Fran Tomek, ki je že premagal Lana Jovanoviča, a je vodstvo gostiteljev preprečila vratnica. Osem minut pred iztekom rednega dela so Koprčani izpeljali imeniten protinapad, žoga je na levi strani napada sprejel Karlo Bručić, ki se je odločil za podajo v kazenski prostor, kjer je Timothe Nkada, žogo s prsmi preusmeril do Eneja Jeleniča, ki je iz roba kazenskega prostora nekoliko iz desne strani z diagonalnim strelom premagal povsem nemočnega Lana Jovanoviča za popoln preobrat Koprčanov. Tudi pri drugem zadetku gostiteljev so sodnik preverjali domnevno igro z roko Timotheja Nkade, a po ogledu posnetkov, je ostalo pri odločitvi, da igre z roko ni bilo.

Do konca srečanja so rdeče-beli želeli priti vsaj do točke, a Koprčani varovancem Roberta Pevnika niso dopustili več priložnosti, tako je ostalo pri zmagi gostiteljev.

Rdeče-bele že v ponedeljek 15. aprila ob 17.30 uri čaka, tekma sezone, ko se bodo doma v kidričevskem športnem parku pomerili z Radomljami, ki imajo na lestvici enako točk.