Uvodno preizkušnjo po reprezentančnem premoru so rdeče-beli proti vodilnemu Celju opravili z odliko. Varovanci Roberta Pevenika so proti grofom dvakrat vodili, najprej je prvenec v rdeče-belem dosegel Stanislav Krapukhin, po izenačenju gostiteljev iz najstrožje kazni, je Tom Kljun ponovno povedel rdeče-bele v vodstvo, a je na koncu osem minut pred iztekom rednega dela v polno meril Luka Bobičanec, ter poskrbel za še drugi neodločen rezultat v medsebojnih srečanjih.

Arena Z`dežele; gledalcev: 1142

Sodniki: Šabanagić Denis, Kovačič Andraž, Vojska Matej, Jazbec Žan. VAR: Balažič Dejan, Kasapović Aleksandar. Delegat: Kacijan Danilo.

Strelci: 0:1 Krapukhin, 1:1 Matko 36`-11m; 1:2 Kljun 38`, 2:2 Bobičanec 82`

Celje: Rozman, Vuklišević, Matko, Kouter, Aarons, Zabukovnik, Ajhmajer, Karničnik, Menalo, Nemanič, Svetlin. Trener: Damir Krznar.

Aluminij: Jovanović L., Martić, Šubarić, Krapukhin, Brkljača, Jagić, Gorenak, Jovan, Jovanović S., Kljun, Schabuach. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Matko; Jovanović S., Schubach.

Glavni strateg rdeče-belih je pred prvo tekmo zadnje četrtine prvenstva prišel v Celje pred kaznovanega Luke Koblarja, zaradi dogovora s posojo pa sta bila izven kadra tudi prvi strelec rdeče-belih Tin Matić in Artem Bilyi.

Celjani so v tekmo vstopili povsem ofenzivno, vse misli usmerili proti vratom rdeče-belih, ki so bili v uvodu srečanja v zelo podrejenem položaju, a vsi poskusi grofov, Damjana Vukliševića, Luke Menala in Marka Zabukovnika so zleteli mimo vrat.

V 13. minuti je Tin Martić z dolgo podajo iz svoje polovice iskal napadalca rdeče-belih Stanislav Krapukhina, ki je vztrajal ob Damjanu Vukliševiću, ter izkoristil neodločnost branilca in vratarja gostiteljev, ter iz dobrih šestih metrov poslal žogo v mrežo za vodstvo rdeče-belih.

Točno deset minut zatem so ponovno zapretili Celjani, po akciji ki je tekla na desni strani, je do žoge prišel Mark Zabukovnik, ki je zavrnil žogo do Aljoše Matka, slednji pa je lepo opazil Tamarja Svetlina, ki je sprožil iz roba kazenskega prostora, izjemno natančen strel pa je zaustavil Lan Jovanović.

V 32. minuti srečanja je po podaji iz kota v borbi med Mariom Šubarićem in Markom Zabukovnikom, glavnega sodnika Denisa Šabanagića na ogled posnetka pozval VAR. Po ogledu posnetka, je glavni sodnik srečanja boj med branilcem rdeče-belih in vezistom grofov ocenil kot prekršek za najstrožjo kazen, k izvedbi je pristopil Aljoša Matko, ki je z natančnim strelom matiral povsem nemočnega Lana Jovanovića.

A izenačenje na Areni Z`dežele ni trajalo prav dolgo, saj je Stanislav Krapukhin le štiri minute zatem v dvoboju pred kazenskim prostorom gostiteljev odvzel žogo Nino Koutru, do odbite žoge je na vrhu kazenskega prostora prišel Marko Brkljača, ki je vstopil v kazenski prostor, ter imenitno opazil vtekajočega Toma Kljuna, ki ga ja zaposlil z atraktivno podajo s peto, slednji pa je brez oklevanja iz roba kazenskega prostora z natančno odmerjenim strelom ponovno povedel rdeče-bele v vodstvo.

V prvi minuti sodnikovega dodatka so Celjani po podaji iz kota zatresli mrežo rdeče-belih, a so bili gostitelji v prepovedanem položaju, tako so Celjani na odmor odšli z zadetkom zaostanka.

V nadaljevanje srečanje so še bolj odločno vstopili gostitelji, rdeče-beli pa so se osredotočili predvsem na branjenje minimalne prednosti. V enajsti minuti nadaljevanja je s strelom iz desne strani poskušal Rolando Aarons, a je njegov strel zletel preko vrat rdeče-belih.

V 58. minuti so rdeče-beli izvedli lep protinapad, ki ga je s strelom iz roba kazenskega prostora zaključil Marko Brkljača, ki je podajo Gala Gorenaka poslal nekaj centimetrov preko vrat Matjaža Rozmana.

V 71. minuti je Egor Prutsev s strelom iz roba kazenskega prostora nekoliko iz leve že premagal Lana Jovanovića, a je veselje napadalcu gostiteljev preprečila prečka. Le štiri minute zatem je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Luka Bobičanec, izjemno močan strel je Lan Jovanović izbil. Že v naslednjem napadu je iz roba kazenskega prostora poskušal Edmilson, a se je še enkrat več izkazal Lan Jovanović, ki je z izjemno reakcijo žogo izbil v kot.

Osem minut pred iztekom rednega dela je Aljoša Matko iz sredine igrišča podal žogo proti kazenskemu prostoru rdeče-belih do Edmilsona, ki je najprej poskušal s preigravanjem, a je žogo odložil proti Luki Bobičancu, ki je iz dobrih dvajsetih metrov z izjemno natančnim strelom premagal Lana Jovanovića za še drugo izenačenje na srečanju.

Štiri minute pred iztekom rednega dela je po podaji Luke Bobičanca iz dobrih petindvajsetih metrov, do strela z glavo prišel Gregor Bajde, a se je Lan Jovanović še enkrat več izkazal z izjemnim posredovanjem in žogo s skrajnimi močmi izbil v kot, ter tako poskrbel da so se rdeče-beli v »šumo« vrnili z novo prvenstveno točko.

Varovanci Roberta Pevnika so po novem neodločenem rezultatu ostali na devetem mestu prvenstvene lestvice, že prihodnji petek 5. aprila ob 20.15 uri pa rdeče-bele čaka nov zahteven obračun, ko v kidričevski športni park prihaja ekipa Maribora.