V zadnjem jesenskem krogu 2. slovenske nogometne lige, so rdeče-beli gostili vodilno Rogaško. Dvoboj vodilnih ekip je v kidričevskem športnem parku spremljalo okoli šesto gledalcev, ki so videli tri zadetke, po dobre pol ure so povedli rdeče-beli, ko je zadel Tin Martić. V nadaljevanju so gostje zrežirali preobrat, za goste sta zadela Marko Musulina in Nejc Gradišar.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 600

Sodniki: Šmajc David, Bensa Uroš, Smej Simon. Delegat: Germič Dejan.

Strelci: 1:0 Martić 31`, 1:1 Musulin 58`, 1:2 Gradišar 67`

Aluminij: Banić, Jovan, Martić (74` Schaubach), Frešer (81` Ciganović), Crnčec, Jagić, Brest, Gorenak (70` Borovnik), Skiba, Zukić (81` Bizjak), Katuša (70` Munić). Trener: Robert Pevnik.

Rogaška: Baždarić, Pirtovešek, Moreira (80` Dolovski), Rantuša Lampreht, Majcen, Gradišar, Pavlović, Matošević, Musulin (80` Mihalić), Hajrić (89` Gobec), Tomašković (57` Majcenić). Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Gorenak, Frešer, Bizjak; Moreira, Pirtovšek, Hajrić, Baždarić, Majcenić.

Rdeči karton: Tomislav Jagić – 87`

Pred derbijem je imel glavni strateg rdeče-belih, kar nekaj težav pri sestavi udarne enajsterice, saj sta zaradi kartonov manjkala, kapetan in prvi strelec ekipe Nik Marinšek in centralni branilec Luka Koblar. Tokrat je priložnost od prve minute v zvezni vrsti dobil Gal Gorenak, medtem ko se je Tin Martić, preselil na osrednji branilski položaj, mesto na bočnem položaju pa je zavzel Sando Zukić.

Srečanje pred polnimi tribunami kidričevskega športnega parka se je pričelo dokaj enakovredno iz obeh strani, do prve zrele priložnosti pa so v 14. minuti prišli gostje ko je po podaji iz kota iz leve strani do strela iz dobrih osmih metrov prišel Rok Pirtovšek, a je bil Tibor Banić na mestu in je žogo izbil v kot.

V 20. minuti so prvič resneje zapretili tudi rdeče-beli, ko je akcijo na svoji polovici pričel Sandro Zukić, ki je z dolgo in natančno podajo iskal Jakova Katušo, ki je na višini kazenskega prostora žogo podal pred vrata, poljski napadalec Daniel Skiba je bil na prvi vratnici za nekaj centimetrov prekratek, medtem ko je žogo pred Makrom Brestom Andrej Pavlović izbil v kot.

V začetku 29. minuti se po kotu zapretili rdeče-beli, najprej je po kratki in uigrani kombinaciji poskušal Jakov Katuša, odbito žogo je v kazenski prostor podal Gal Gorenak, najvišji v skoku je bil Tin Martić, a je žoga zletela mimo vratnice.

Le dve minuti zatem je Gal Gorenak ponovno izvajal kot iz leve strani, tokrat se je odločil za podajo v kazenski prostor, kjer je bil na dobrih šestih metrih najvišji v skoku Tin Martić, ki je žogo z natančnim strelom z glavo poslal v mrežo za vodstvo rdeče-belih z 1:0.

V začetku 36. minute so zapretili gostje iz Rogaške Slatine, ko je iz desne strani Charles Alves Mooreira podal žogo v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v soku na dobrih sedmih metrih od vrat Anel Hajrić, a je Tibor Banić z odlično obrambo preprečil izenačenje.

V nadaljevanje srečanja so odločneje v igro vstopili gostje, ki so takoj prevzeli pobudo na zelenici, kar se jim je obrestovalo dvanajsti minuti nadaljevanja, ko so sicer z zvrhano mero sreče rezultat izenačili. Po kotu je do žoge prišel Rene Rantuša Lampreht, ki je žogo oddal do Marka Musulina, slednji je na dobrih dvajsetih metrih od vrat rdeče-belih, najprej preigral Tin Martića, ter se odločil za strel proti vratom, žoga je na poti proti vratom zadela Hrvoja Crnčeca, ter popolnoma spremenila smer, ter prevarala Tiborja Banića.

V 62. minuti bi lahko varovanci Oskarja Drobneta povedli, ponovno je izjemno delo na sredini igrišča opravil Charles Moreira, ki je žogo po preigravanju na dobrih petindvajsetih metrih podal do Antonia Majcenića, ki je podal v kazenski prostor, kjer je do strela z glavo prišel Nejc Gradišar, a je ponovno izjemno posredoval Tibor Banić, ter žogo izbil v kot.

V 67. minuti pa je gostom uspel popoln preobrat na desni strani obrambe sta se za žogo borila Gašper Jovan in Andrej Pavlović, branilcu rdeče-belih je žogo z glavo uspelo izbiti a le do Anela Hajrića, ki je takoj zaposlil Andreja Pavlovića, slednji pa se je nemudoma odločil za podajo v kazenski prostor, kjer se je Nejc Gradišar znašel pred Sandrom Zukićem in preusmeril žogo za hrbet nemočnega Tiborja Banića.

Po vodilnem zadetku gostov, so se ti osredotočali predvsem na to, da zadržijo minimalno prednost, kar jim je dodobra uspevalo. Rdeče-beli so skušali v nadaljevanju priti vsaj do izenačenja, a jim več od poskusa Hrvoje Crnčeca z glavo in poskusom Jake Bizjaka iz prostega strela ni uspelo.

Rdeče-beli so izjemen jesenski del prvenstva končali z 39 točkami na drugem mestu prvenstvene lestvice in imajo za vodilno Rogaško štiri točke zaostanka. Prvenstvo v 2. slovenski nogometni ligi se nadaljuje v začetku marca, ko bodo rdeče-beli doma gostili velenjski Rudar.