Rdeče-beli so po preobratu uspeli doma ugnati sežanski Tabor, ter se s tremi točkami iz desetega mesta povzpeli na osmo mesto prvenstvene lestvice. Varovanci Oskarja Drobneta so po zadetkih Jake Bizjaka in Gašperja Pečnika dvakrat vrnili, za tri izjemno pomembne točko pa je v 72. minuti poskrbel Aljaž Krefl iz najstrožje kazni.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Matoša Martin, Žunič Matej, Kovačič Andraž, Kajtazović Nejc. VAR: Balažič Dejan, Kasapović Aleksander. Delegat: Germič Dejan.

Aluminij 3 : 2 CherryBox24 Tabor Sežana

Strelci: 0:1 Ovsenek 8`, 1:1 Bizjak 19`, 1:2 Guerrico 29`, 2:2 Pečnik G. 45`, 3:2 Krefl 72`-11m

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Bolha, Nkama, Pečnik G., Krefl, Marinšek, Đerlek, Bizjak (74` Brest), Matjašič (66` Martić), Kidrič. Trener: Oskar Drobne.

CherryBox24 Tabor Sežana: Koprivec, Guerrico, Ristić, Urh, Mihaljević, Grobry, Mavretič (84` Nemanič), Ovsenek (65` Kačinari), Tolić (65` Kljun), Stančič, Bongongui (46` Gotter). Trener: Dušan Kosič.

Rumeni kartoni: Matjašič; Grobry, Guerrico, Kačinari

Rdeči karton: Kevin Grobry 86`

Glavni strateg rdeče-belih je v primerjavi s obračunom proti Mariboru tokrat v začetni enajsterici opravil štiri zamenjave, zaradi poškodbe je tokrat izven kadra ostal Roko Prša, katerega je zamenja Nik Marinšek, namesto Tilna Pečnika je tokrat srečanje pričel Jaka Bizjak, namesto Timoteja Dodleka pa Jure Matjašič. V konici napada je tokrat prednost pred Markom Brestom dobil izkušenejši Rok Kidrič.

Obe ekipi sta v dvoboj vstopili dokaj enakovredno, kljub temu pa so gostje praktično iz prve prave akcije uspeli zatresti mrežo Luke Janžekoviča. Tekla je osma minuta, ko so Sežančani svoj napad gradili po levi strani Igancio Guerrico je z lepo globinsko podajo na robu kazenskega prostora zaposlil Toma Alena Tolića, slednji pa se je odločil za povratno podajo proti Žigi Ovseneku, ki je z močnim strelom iz dobrih desetih metrov poskrbel za zgodnje vodstvo gostov.

Praktično v naslednjem napadu so prvič zapretili rdeče-beli, ko je iz leve strani visok predložek v kazenski prostor poslal Aljaž Krefl, gostujoči vratar je ob Roku Kidriču žogo izpustil iz rok, a je sežanska obramba žogo pred Jako Bizjakom izbila.

V začetku 15. minute so ponovno zapretili gostje, ko je do strela prišel strelec prvega gola Žiga Ovsenek, a je njegov poskus iz roba kazenskega prostora zletel mimo vrat Luke Janžekoviča.

V 16. minuti so bili blizu izenačenja rdeče-beli, Aljaž Krefl je povlekel žogo na nasprotnikovo polovico, jo podal do Armina Đerleka, ki jo je lepo podal do Nika Marinška, na desni strani napada, vezist rdeče-belih je žogo podal pred gol proti Roku Kidriču, obrambni igralec gostov Dominik Mihajlević je podajo blokiral, pred Rokom Kidričem pa je žogo na kratko izbil vratar gostov Jan Koprivec, gostujočim obrambnim igralcem pa je žogo nekako izpred golove črte uspelo izbiti nazaj v polje. V 19. minuti so rdeče-beli izpeljali krasen napad, Nik Marinšek je žogo priboril na sredini igrišča jo podal do Klemna Bolhe, ki je s podajo po tleh zaposlil Armina Đerleka, ki je takoj odigral proti Gašperju Pečniku na desno stran, slednji je žogo vrnil do srbskega vezista, ki se je na robu kazenskega prostora odločil za strel proti vratom, ki ga je gostujoči vratar Jan Koprivec le na kratko odbil, pri odbiti žogi je bil najhitrejši Jaka Bizjak, ki je iz bližine poskrbel za še drugi letošnji zadetek in izenačenje rezultata.

Po zadetku, so rdeče-beli bili boljši nasprotnik, prvič so zapretili le dve minuti po izenačujočem zadetku, ko je iz kota podajal Aljaž Krefl, najvišji v skoku je bil Klemen Bolha, a je žoga po strelu z glavo zletela mimo cilja. V 25. minuti je iz leve strani iz dobrih štiridesetih metrov v kazenski prostor podajal Armin Đerlek, najvišji v skoku je bil Emir Azemović, a je njegov poskus iz dobrih sedmih metrov za  le nekaj centimetrov zletel mimo desne vratnice.

V začetku 29. minute so gostje poskrbeli za pravi šok v kidričevskem športnem parku, ko je Ignacio Guerrico na sredini igrišča prestregel podajo Klemna Bolje, do Armina Đerleka, argentinski bočni branilec se je odločil za strel iz dobrih štiridesetih metrov in z močnim ter predvsem natančnim strelom premagal kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča, kateremu se je žoga tik pred njim tudi odbila v gol.

V 39. minuti so rdeče-beli le ponovno zapretili, ko je iz dobrih petindvajsetih metrov s strelom po tleh poskušal Armin Đerlek, a je vratar gostov Jan Koprivec klub manjšim težavam strel ubranil.

 Tik pred odhodom na odmor, pa so rdeče-beli izpeljali izjemen napad, ki ga je praktično pričel kapetan Luka Janžekovič s podajo do Roka Kidriča, ki je na polovici gostov, žogo lepo odložil do Jureta Matjašiča, ki je žogo podal na desno stran do Gašperja Pečnika, slednji je z njo vstopil v kazenski prostor, ter iz strani iz dobrih desetih metrov s strelom v zgornji bližnji kot premagal nemočnega Jana Koprivca za izenačenje, tik pred odhodom na odmor.

V nadaljevanje srečanja so boljše vstopili rdeče-beli, ki so imeli v začetku drugega dela terensko premoč, prvo pravo priložnost pa so si priigrali v petnajsti minuti nadaljevanja, ko je s strelom iz roba kazenskega prostora poskušal Aljaž Krefl, a gostujoči vratar Jan Koprivec, ni imel prevelikih težav in je žogo ukrotil.

Popoln preobrat so rdeče-beli zrežirali dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, ko je Aron Kačinari po podaji v kazenski prostor nepravilno oviral Emirja Azemovića, glavni sodnik srečanja Martin Matoša je pokazal na belo točko, kar je potrdil tudi VAR. K izvedbi najstrožje kazni je pristopil eden najbolj izkušenejših mož v rdeče-belem dresu Aljaž Krefl, ki je brez večjih težav matiral gostujočega vratarja za vodstvo rdeče-belih.

Vse do konca srečanja so se rdeče-beli osredotočili na varovanje minimalne prednosti ter na hitre protinapade. V končnici srečanja so gostje ostali še brez Kevina Grobrya, ki je z ostrim startom nad Markom Brestom v 86. minuti prejel še drugi rumeni karton, kar je rdeče-belim v sami končnici še olajšalo delo ob branjenju minimalne prednosti.

Rdeče-beli so z zmago tako prekinili kar dve leti trajajoč niz, ko niso uspeli premagati Kraševcev, s tremi točkami pa so se ob porazu Radomelj zavihteli na osmo mesto prvenstvene lestvice, kjer imajo sedaj dve točki naskoka pred Radomljami in Tabor Sežano.

Varovance Oskarja Drobneta prihodnjo soboto čaka zadnji letošnji obračun v kidričevskem športnem parku, ko bodo ob 15.00 uri gostili ekipo Kopra.