Rdeče-bele v sredo 5. aprila ob 16.00 uri čaka obračun četrtfinala Pokala Pivovarne Union proti prvoligašu Kopru. Na obračunu v kidričevskem športnem parku, kjer si bo zmagovalec obračuna zagotovil polfinalno vstopnico bo pravico delil Božo Kondić.

Obe ekipi v četrtfinalni obračun vstopa v dobri formi, Koprčani, ki trenutno zasedajo četrto mesto na prvenstveni lestvici Prve Lige, so v zadnjih treh tekmah nanizali tri prvenstvene zmage. Medem pa rdeče-beli v spomladanskem delu sezone še ne poznajo poraza, v zadnjih dveh prvenstvenih tekmah pa so nasprotnikovo mrežo zatresli kar osemkrat.

Koprčani prihajajo v Kidričevo v popolni vlogi favorita, varovanci Zorana Zeljkovića se trenutno nahajajo na četrtem mestu lestvice, zadnji rezultati pa so za obalnega prvoligaša naravnost fantastično, saj so v zadnjih treh tekmah osvojili prav toliko zmag. Prvi zvezdnik koprskega prvoligaša je Andrej Kotnik, ki je v prvenstvu dosegel že deset prvenstvenih zadetkov, medtem ko je v pokalnem tekmovanju nasprotnikovo mrežo zatresel dvakrat. Koprčani so se v četrtfinale pokalnega tekmovanja uvrstili po zmagi nad Izolo, sledila je visoka zmaga nad Cirkulanami, ko so doma slavili s 6:0, v osmini finala pa so z 2:0 na Bonifiki odpravili Domžale, za zmago kanarčkov se je dvakrat med strelce vpisal prav Andrej Kotnik.

Rdeče-beli so v zadnjih dveh prvenstvenih obračunih dosegli osem zadetkov, po dveh zaporednih nedoločenih rezultatih pa so prav v sobotnem popoldnevu prekinili »urok« domačega igrišča, kjer so v pred tem dvakrat remizirali. Glavni strateg rdeče-belih je poudaril, da se je že proti Fužinarju videlo, da nekaterim igralcem misli uhajajo proti sredinemu obračunu: »Videl sem, da so nekateri že bili z mislimi pri sredinem obračunu, dober rezultat nam je omogočil, da smo nekatere nosilce igre spočili. Res je, da je Koper favorit, vendar Aluminij je navajen najvišjega nivoja. Mi moramo biti agresivni, disciplinirani, čakati na svojo priložnost, vendar to ne pomeni, da se bomo branili. Tudi mi imamo svojo kvaliteto in tako moramo vstopiti v tekmo. Zavedamo se, da je Koper favorit, vendar to je pokalno tekmovanje, naš cilj mora biti, da presenetimo favorizirane goste in da se uvrstimo v nadaljnje tekmovanje.«

Rdeče-beli so v poklanem tekmovanju odigrali tekmo več od nasprotnika, najprej je sledilo gostovanje pri Grajeni, kjer so rdeče-beli slavili s 6:0, zatem so doma s kar 11:0 odpravili Bukovce, v šestnajstini finala je sledila zmaga nad Idrijo z 1:5 v gosteh, v osmini finala pa je doma padel ravenski Fužinar, rdeče-beli so se veselili zmage s 4:2.

Aluminij in Koper sta se v pokalnih tekmovanjih srečala petkrat, nazadnje v 1. krogu sezone 2021/22 ko so se napredovanja v Kidričevem veselili Koprčani, ki so slavili z 1:2.

Vrata kidričevskega športnega parka se odpro uro pred prvim sodnikovim žvižgom, v kolikor si tekme ne boste morali ogledati v živo, si jo lahko ogledate v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Prav tako bomo tekmo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.

Vsi obiskovalci, ki se boste udeležili ogleda srečanja v živo v kidričevskem športnem parku, pa si boste lahko s vstopnico za sredino tekmo, ogledali tudi prihodnji domači prvenstveni obračun, ki rdeče-bele čaka v nedeljo 16. aprila ob 15.00 uri proti Beltincem.