Varovanci Slobodana Gruborja so na murskosoboški Fazaneriji le prekinili urok gostujočih tekem brez točk in proti favoriziranim črno-belim po zadetkih Maria Lucasa Horvata iz najstrožje kazni in Tilna Pečnika vknjižili še drugo prvenstveno zmago.

Mestni stadion Fazanerija; gledalcev: 300

Sodniki: Skomina Damir, Praprotnik Jure, Vidali Manuel, Ponis Roberto. Delegat: Režonja Slavko

Mura: Obradovič, Cipot (61` Maroša), Bobičanec, Kouter, Kous, Brkić (71` Travner), Karničnik, Šturm, Lovrić, Žižek, Filipović (46` Marić). Trener: Ante Šimundža.

Aluminij: Janžekovič, Horvat, Jakšić, Pečnik (87` Štusej), Čermak, Petek, Flakus Bosilj (67` Klepač), Grajfoner (73` Prša), Matjašič, Azemović, Krajnc. Trener: Slobodan Grubor.

Rumeni kartoni: Brkić, Bobičanec, Karničnik; Krajnc, Janžekovič

Srečanje na murskosoboški Fazaneriji so podjetneje pričeli varovanci Slobodana Gruborja, boljši začetek srečanja je nakazala tudi prva zrelejša priložnost rdeče-belih v peti minuti, ko je poskušal Tilen Pečnik, a je njegov poskus Matko Obradović ubranil, pred Juretom Matjašičem pa je pravočasno posredoval obrambni igralec gostiteljev.

Gostitelji so si prvo priložnost na srečanju ustvarili v petnajsti minuti srečanja, ko je Žan Karničnik z globinsko podajo iskal svoje napadalce, a je bil Luka Janžekovič na mestu. Le šest minut zatem so bili ponovno blizu gostitelji, po predložku iz leve strani je bil najvišji v skoku Kai Cipot, a se je Luka Janžekovič ob poskusu napadalca Mura izkazal z izjemno obrambo.

V 26. minuti so varovanci Slobodana Gruborja povedli. Marcel Čermak je izvajal kot iz desne strani, obramba domačih je žogo odbila le do Tilna Pečnika, ki je s prve hotel podati nazaj v kazenski prostor, a je ob tem z roko Dragan Lovrić, glavni sodnik srečanja Damir Skomina pa je upravičeno dosodil najstrožjo kazen v korist rdeče-belih. K izvedbi najstrožje kazni je pristopil najizkušenejši mož v  rdeče-beli zasedbi petintridesetletni Mario Lucas Horvat, ki je brez težav zanesljivo premagal Matka Obradoviča za vodstvo rdeče-belih.

Le šest minut po vodilnem zadetku so varovanci Anteja Šimudnže uspeli rezultat poravnati. Izven igrišča je bil zaradi udarca Emir Azemović, številčno prednost pa so gostitelji takoj unovčili, po krasni podaji Žige Kousa se je sam pred Luko Janžekovičem znašel Kevin Žižek, ki je s strelom v bližnji vratarjev kot premagal nemočnega kapetana rdeče-belih za izenačenje na Fazaneriji.

V 43. minuti je sledila najlepša akcija na srečanju, ko je Tilen Pečnik prejel žogo na kakšnih štiridesetih metrih od vrat Mure, prodrl proti kazenskemu prostoru in iz leve strani kazenskega prostora, s prodorom proti sredini najprej preigral dva obrambna igralca gostiteljev, ter se odločil za strel, ter s strelom po tleh tik ob desni vratnici premagal nemočnega Matka Obradoviča za novo vodstvo rdeče-belih na srečanju.

V drugo polčas so bistveno podjetneje z željo po čim hitrejšem izenačenju vstopili varovanci Anteja Šimudnže, že v začetku druge minute nadaljevanja je bilo prvič vroče pred Luko Janžekovičem, a je obramba rdeče-belih pravočasno izbila žogo izven kazenskega prostora.

Tudi v nadaljevanju drugega dela so bili podjetnejši gostitelji, prvo zares zrelo priložnost za izenačenje so pa si priigrali šele v 73. minuti, ko so zapretili po kotu, ko je Amadej Maroša že premagal Luko Janžekoviča, a je Alen Krajnc žogo izbil tik pred golovo črto in preprečil izčenčanje.

Zadnjič so črno-beli zares ogrozili vrata Luke Janžekoviča sedem minut pred iztekom rednega dela, ko je predložek v kazenski prostor iz dobrih tridesetih metrov poslal Luka Bobičanec, žoga pa je zletela mimo leve vratnice.

Do konca srečanja so varovanci Slobodana Gruborja, zadržali minimalno vodstvo ter z borbeno predstavo prišli na koncu do skalpa vodilne ekipe iz prvenstvene razpredelnice.

Rdeče-bele že med tednom čaka pokalni obračun proti Kopru v gosteh, tudi naslednji prvenstveni obračun pa bodo varovanci Slobodana Gruborja odigrali v gosteh, saj jih v nedeljo čaka obračun proti ljubljanskemu Bravu.