Varovanci Roberta Pevnika so včeraj na zahtevnem igrišču v Šiški, proti Bravu vknjižili še petindvajseto prvenstveno točko, uvodno srečanje med Bravom in Aluminijem se je končalo brez zadetkov.

Športni park Šiška Ljubljana; gledalcev: 300

Sodniki: Jerič Anže, Žunič Matej, Jamnik Jure, Antič Mihael. VAR: Halilović Denis, Klančnik Tomaž. Delegat: Šturm Emil.

Bravo : Aluminij 0:0

Bravo: Orbanić, Gorenc, Španring, Trdin, Poplatnik, Ivanšek (64` Kerin), Kavčič, Štravs, Stanković (79` Maksimović), Jakšić, Pečar (64` Tučić). Trener: Aleš Arnol.

Aluminij: Jovanović L., Zeljković, Martić, Šubarić, Pišek, Brkljača, Jovan (88` Koblar), Jovanović S. (78` Šarac), Matić (88` Tanyi), Kljun (70` Maružin), Susso (78` Baskera). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Trdin, Orbanić, Tučić; Jovanović S., Jovanović L., Zeljković

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik se je pred srečanjem z Bravom odločil za dve zamenjavi v začetni enajsterici, v obrambi je namesto Luke Koblarja srečanje pričel Mario Šubarić, medtem ko je v zvezni vrsti na krilu od začetka tokrat srečanje namesto Žana Baskere pričel Tom Kljun.

Na izjemno zahtevnem in razmočenem terenu v Šiški, so rdeče-beli dobro vstopili v srečanje, čeprav so prvi preko Jana Gorenca že v 4. minuti zapretili gostitelji.

A rdeče-beli kljub temu, da so bili v prvem delu za odtenek več pri žogi, vse do 41. minute niso resneje zapretili na vrata Matije Orbanića. Bamba Susso je na dobrih tridesetih metrih dobil skok, žogo podal do Tina Matića, najboljši strelec rdeče-belih je odigral dvojno podajo s Tomom Kljunom, in se odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, a je žogo s skrajnimi močmi Matija Orbanić izbil v kot.

Tik pred odhodom na odmor so imeli izjemno priložnost za vodstvo gostitelje, ko je Lanu Jovanoviću žoga spolzela iz rok, iz bližine pa je Matej Poplatnik zatresel vratnico, tako je ostalo pri začetnem rezultatu.

V drugi polčas so boljše krenili gostitelji, v tretji minuti nadaljevanja je Matej Poplatnik ušel obrambi rdeče-belih, Lan Jovanović je skušal žogo na robu kazenskega prostora izbiti, a je ob tem podrl tudi prvega strelca gostiteljev, tako da je glavni sodnik srečanja povsem upravičeno pokazal na belo točko, ki jo je izvedel sam prvi strelec Brava, slednji je že premagal Lana Jovanovića, a mu je veselje preprečila desna vratnica.

V deveti minuti nadaljevanja so rdeče-beli izpeljali hiter protinapad, ki ga je zaključil Tom Kljun, ki se je odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, a je žoga zletela preveč preko gola.

V 71. minuti so bili ponovno blizu vodstvu gostitelji, po kotu iz desne strani, je bil najvišji v skoku pred vrati Lana Jovanovića Jan Gorenc, ki je žogo poslal proti golovi črti, tam je z glavo poskušal Jakoslav Stanković, a mu je veselje preprečil prečka.

Do konca srečanja si tako ena kot druga ekipa več nista priigrali pravih priložnosti, rdeče-beli z novo točko ostajajo na osmem mestu prvenstvene lestvice.

Že v sredo 13. marca ob 16:45 uri, rdeče-bele čaka nov domači obračun, ko v kidričevski športni park prihaja ekipa Rogaške.