Varovanci Roberta Pevnika so pri Domžalah v 27. krogu Prve Lige Telemach še drugič zapored ostali brez prvenstvenih točk. Lana Jovanovića je v prvem polčasu premagal Filip Stuparčević, v drugem polčasu pa z avtogolom še Aleksandar Zeljković.

Športni park Domžale; gledalcev: 200

Sodniki: Matoša Martin, Praprotnik Jure, Kužnik Marjan, Jerič Anže. VAR: Bubek Alen, Vidali Manuel. Delegat: Bole Stojan.

Strelca: 1:0 Stuparević 42`, 2:0 Zeljković 64`-ag

Domžale: Štubljar, Markuš, Klemenčič, Offenbacher, Kolobarić (88` Husmani), Krstovski (73` Perc), Hodžić, Stuparević (88` Krupić), Đapo, Pišek, Šturm (62` Dovžan Karahodžić). Trener: Dušan Kosič.

Aluminij: Jovanović L., Zeljković, Šubarić (58` Schabuach), Pišek (73` Brkljača), Maružin (58` Baskera), Jagić, Gorenak (73` Krapukhin), Jovan, Jovanović S., Matić (82` Susso), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Pišek; Jagić, Baskera, Schabuach, Koblar.

Robert Pevnik je pred tekmo z Domžalami v začetni enajsterici opravil štiri zamenjave, namesto kaznovanega kapetana Tina Martića, je tokrat priložnost po odsluženi kazni ponovno dobil Aleksandar Zeljković. Izven začetne enajsterici so ostali še Filip Kosi, Tom Kljun in Bamba Susso, priložnost od prve pa so dobili še Loren Maružin, Gal Gorenak in Tomislav Jagić.

Po začetnem dokaj mirnem startu v tekmo obeh ekipi, so si je prva strela na srečanju priigrala domača zasedba. V deveti in deseti minuti sta poskušala Mari Krstovski in Dario Kolobarič, a oba poskusa sta zletela mimo vrat.

V 16. minuti srečanja so si prvo izjemno priložnost priigrali rdeče-beli, ko je Tomislav Jagić osvojil veliko prostora, žogo poslal na levo stran do Lorena Maružina, slednji je po preigravanju žogo na vrh kazenskega prostora oddal prav Tomislavu Jagiću, ki jo je podaljšal do Gala Gorenaka, ki je iz desne strani poslal na drugo vratnico imeniten predložek, kjer je do strela z glavo prišel Tin Matić, a se je z izjemo obrambo izkazal domači vratar Lovro Štubljar, ki je preprečil vodstvo rdeče-belih.

Vse do 42. minute je srečanje potekalo ponovno mirnejše, brez pravih priložnosti. V 42. minuti so Domžalčani izvajali kot iz leve strani, Lan Jovanović je žogo izbil, a le do Filipa Stuparevića, ki je do žoge prišel na desni strani kazenskega prostora, ter preigraval proti vrhu kazenskega prostora, ter se odločil za strel v bližnji kot, ter s strelom po tleh presenetil vratarja rdeče-belih, za vodstvo gostiteljev.

V nadaljevanje so odločneje krenili rdeče-beli, najprej je s strelom od daleč iz dobrih tridesetih metrov poskušal Tin Matić, a je žoga zletela preko gola. V sedmi minuti nadaljevanja so rdeče-beli prestregli žogo pri izbijanju domačega vratarja Lovra Štubljarja, a na koncu so Domžalčani razrešili situacijo. V 54. minuti je do strela po podaji Maria Šubarića prišel Sandro Jovanovića, a je žoga iz bližine zletela mimo vrat.

V 59. minuti so gostitelji izpeljali izjemno hiter protinapad, ki ga je s strelom iz roba kazenskega prostora Jošt Pišek, a je žoga zletela mimo okvirja gola rdeče-belih.

V 64. minuti so gostitelji povišali vodstvo, po novem kotu, tokrat iz desne strani je z glavo poskušal Dario Kolobarić, ki je žogo na drugi vratnici preusmeril proti sredini, žoga je nesrečno v glavo zadela Aleksandra Zeljkovića, ki je zatresel lastno mrežo.

Po prejetem zadetku so se rdeče-beli še bolj zagospodarili na zelenici domžalskega športnega parka, najprej je z glavo v 75. minuti po podaji Tin Matića prišel Stanislav Krapukhin, a je domači vratar strel ruskega napadalca ustavil.

Le minuti zatem je Gašper Jovan zaposlil Tin Matića, ki je iz dobrih enajstih metrov poskušal iz prve, a je njegov poskus zletel mimo vrat.

V sami končnici srečanja je Tomislav Jagić poslal žogo v kazenski prostor, na drugi vratnici je do žoge prišel Žan Baskera, ki je poslal žogo v osrčje kazenskega prostora, kjer je Aleksandar Zeljković žogo poslal mimo vratnice.

V Prvi ligi Telemach sledi reprezentančni premor, rdeče-beli se bodo v 28. krogu pomerili z vodilnim Celjem, srečanje v knežjem mestu bo odigrano v soboto 30. marca ob 17.30 uri.